https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14.12.17 ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 14.12.17 ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

Εργαζόμενοι από κάθε κλάδο δημοσιου και ιδιωτικού τομέα,άνεργοι,αγρότες,εκπαιδευτικοί,πυροσβέστες, αυτοαπασχολούμενοι πήραν μαχητικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου στην πλατεΊα Ευδήλου Ικαρίας. Η συμμετοχή στην πανεργατική-πανελλαδική απεργία κυμάνθηκε σε υψηλά ποσοστά,με χαρακτηριστικότερο στις κατασκευές, στο δημοσίο κ.α.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: Η διοίκηση του Δήμου Ικαρίας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Στέλιο Σταμούλο, η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Β.Αιγαίου, κ.α.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν: Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρία-Φούρνων η πρόεδρός του Νατάσσα Σωτηρίου. Από τον Σύλλογο Αυτοπασχολουμένων-Βιοτεχνών-Επαγγελματιών-Εμπόρων Ικαρίας, ο Μιχάλης Τσάκαλος. Από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας ο πρόεδρός του Φανούρης Καρούτσος. Από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας η Πόπη Λάκκα.

Την κεντρική απεργιακή ομιλία πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΣ Αποστόλης Δημόπουλος όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε «στην εκδικητική και τρομοκρατκή απόλυση της συπατριώτισσάς μας, συνδικαλίστριας και μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος -Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου Κρήτης Καμίτση Μαρίας». Εκφράστηκε η συμπαράσταση στην εργαζόμενη συνδικαλίστρια και απαιτήθηκε η άμεση επαναπρόσληψη της. Επίσης καταδικάστηκε η οργανωμένη επίθεση από μπράβους της νύχτας και φασιστοειδή που στρατολόγησε η εργοδοσία του «Market In», στα Γιάννενα, που δέχθηκαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι της πρώην «Καρυπίδης» και μέλη ταξικών συνδικάτων που περιφρουρούσαν την απεργία,με στόχο να τρομοκρατήσουν και να σπάσουν την απεργιακή φρουρά.

Ήχησε για τα καλά στη συγκέντρωση το ταξικό σύνθημα: « Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά,εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ – ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr

Σάμος, 14 Δεκέμβρη 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΑΒΟΪΔΑΚΗΣ

Το ΕΚΣ, τα ταξικά σωματεία και οι εργαζόμενοι του Νομού Σάμου που συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις, καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συναδέλφισσας, συνδικαλίστριας και μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, Μαρίας Καμίτση από την εταιρεία «Σαβοϊδάκης» που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η απόλυσή της ήρθε ως αποτέλεσμα της συνδικαλιστικής δράσης της εργαζόμενης και του Συνδικάτου που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστατούσαν στην ανάδειξη των συνθηκών εργασίας μέσα στην επιχείρηση, σε σχέση με την μη τήρηση του ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, την καθυστέρηση πληρωμών, την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να μη μιλάνε και να μην έρχονται σε επαφή με το σωματείο τους.

Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας που φτάνει στο σημείο να απολύσει εκλεγμένη συνδικαλίστρια η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν έρχεται σε μία τυχαία περίοδο. Αέρα στα πανιά της δίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που στρώνουν μεθοδικά το έδαφος για το ξήλωμα όλων των εργατικών κατακτήσεων για τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία, όπως πρόσφατα επεδίωξαν στα μουλωχτά και πήραν πίσω άρον – άρον, κάτω από τις αντιδράσεις του ταξικού εργατικού κινήματος.

Η απόλυση αυτή δείχνει επίσης ότι η Κυβέρνηση, με τα μέτρα που ετοιμάζει προς όφελος της εργοδοσίας, βάζει στο στόχαστρο την οργάνωση στον τόπο δουλειάς, τους συνδικαλιστές και τα σωματεία που συγκρούονται με την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία και που βάζουν αιτήματα για ανάκτηση των απωλειών.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα τους επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στην απεργία, δικαίωμα ποτισμένο με το αίμα των εργατών.

Απαιτούμε:

· Να ανακληθεί η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συνδικαλίστριας και να επανέλθει στην εργασία της.

· Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης

· Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Κανένας μισθολογικός διαχωρισμός λόγω ηλικίας

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινοποίηση άρθρου: