Απέρριψε η κυβέρνηση τις τροπολογίες του ΚΚΕ για τον «τρομονόμο» και το DNA

Απέρριψε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τις δύο
τροπολογίες του ΚΚΕ για την κατάργηση του «τρομονόμου» και για τον περιορισμό στη χρήση DNA. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο για την «Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας».

Αρχικά ο Στ. Κοντονής τις απέρριψε διά της σιωπής, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί. Στη συνέχεια, μετά τη διαμαρτυρία του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, υποστήριξε πως «θα έχετε όλο το χρόνο και τη δυνατότητα» να συζητηθούν όταν θα συζητηθεί και ο νέος ποινικός κώδικας, «όχι αποσπασματικά, αλλά με έναν τρόπο συνολικό».

Ο Μ. Συντυχάκης τόνισε στη δευτερολογία του πως ο «τρομονόμος» αποτελεί κομμάτι του συνολικού αντιδραστικού ευρωενωσιακού πλαισίου όπως ο «ευρωτρομονόμος» για παράδειγμα. «Εκ πεποιθήσεως στέκεστε σούζα στις ευρωπαϊκές εντολές-επιταγές», σημείωσε χαρακτηριστικά. Επίσης, στηλίτευσε τη στάση της κυβέρνησης που απέρριψε την τροπολογία για το DNA. «Γιατί δεν το κάνετε δεκτό, δηλαδή έτσι μπορεί ο οποιοσδήποτε να πάει να βάλει μια τρίχα σε ένα όπλο και να τον τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί και να τον πάνε στη φυλακή, όπως έγινε με την Ηριάννα και τον Περικλή;», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Ο Μ. Συντυχάκης κατήγγειλε την τακτική της κυβέρνησης που στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, συμπεριέλαβε διατάξεις για την ενίσχυση των ευρωενωσιακών κατασταλτικών μηχανισμών όπως η Eurojust.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή ούτε την τροπολογία του ΚΚΕ για τη μεταφορά σορού, οστών και τέφρας Ελλήνων πολιτικών προσφύγων. Ωστόσο, δήλωσε πως «είναι στη σωστή κατεύθυνση» και θα κατατεθεί σε ένα άλλο νομοσχέδιο, αφού πρώτα γίνει επεξεργασία από το υπουργείο.

902.gr

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Απέρριψε η κυβέρνηση τις τροπολογίες του ΚΚΕ για τον «τρομονόμο» και το DNA"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up