https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Απολαυστική πριονοκορδέλα Καρτερού σε Πρετεντέρη

Απολαυστική πριονοκορδέλα Καρτερού σε Πρετεντέρη

Χτες, στην ανάρτηση που τιτλοφορούσαμε “Ετσι ασκείται σήμερα η στρατευμένη και ακριβοπληρωμένη κομματική δημοσιογραφία“, είχαμε κάνει μια αναλυτική αναφορά στον αμήχανο (για να χρησιμοποιήσουμε όσο πιο “ανάλαφρη” λέξη μπορούμε) τρόπο που αντιμετώπισαν τα κυβερνητικά δημοσιοκαφρικά φερέφωνα το δικαστικό βούλευμα για την υπόθεση της Novartis.

Σ’ αυτό το κείμενο μας είχαμε παραθέσει ολόκληρο το άρθρο που Πρετεντεράκου που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο “Βήμα” και αν κρίνουμε και από το σημερινό σημείωμα του ίδιου στα “ΝΕΑ” προφανώς ο ιμάντας μεταβίβασης της κυβερνητικής γραμμής, μας δείχνει ότι μετά απ’ αυτή την εξέλιξη το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε αδιέξοδο.
(Δεν φαίνεται να απασχολεί την Ν.Δ., ότι για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες μας κάνει  ένα απρόσμενο “δώρο”. Την απαξίωση ενός πυλώνα του συστήματος. Της αστικής δικαιοσύνης).Για την πιο σφαιρική σας ενημέρωση γι’ αυτό το θέμα, σας παραθέτουμε το σημερινό σχόλιο του Πρετεντέρη και την απάντηση που του δίνει ο Θανάσης Καρτερός από την Αυγή:

Μαλακά 

Το δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου κληρώθηκε από τη Βουλή στις- 30 Ιουλίου 2020.Η πρόταση της εισαγγελέως υποβλήθηκε στις 14 Ιουνίου 2022.

Το βούλευμα παραδόθηκε στις 30 Ιουνίου 2022 σε κωμικοτραγικές συνθήκες προκειμένου να προλάβουν την αφυπηρέτηση κάποιων μελών του συμβουλίου.

Οι δικαστές χρειάστηκαν 22 μήνες και 14 ημέρες για να ερευνήσουν μια υπόθεση που είχε ήδη ερευνηθεί από την προκαταρκτική της Βουλής.

Αλλά μόνο 15 ημέρες για να βγάνουν ένα βούλευμα. Το οποίο μάλιστα ανέτρεπε όλα τα προηγούμενα.

Ανέτρεπε το πόρισμα της προανακριτικής. Ανέτρεπε το πόρισμα του Αρείου Πάγου (Ζαχαρής) με το οποίο είχαν ασκηθεί διώξεις στην Τουλουπάκη. Ανέτρεπε το πόρισμα της ανακρίτριας του Δικαστικού Συμβουλίου. Ανέτρεπε και την πρόταση της εισαγγελέως του Δικαστικού Συμβουλίου.

Πολλές οι ανατροπές για 14 μέρες.

Υπάρχει ασφαλώς η ερμηνεία ότι οι πέντε του δικαστικού συμβουλίου κατάλαβαν κι έκριναν ορθά ό,τι δεν είχαν αντιληφθεί εγκαίρως όλοι οι προηγούμενοι, θρίαμβος δικαίου, δηλαδή.

Υπάρχει και η θεωρία του στησίματος. Κάποιος έστησε κάποιον.

Ακούω πολλά. Εκ των πραγμάτων όμως παρατηρώ ένα πράγμα.

Ολη η διαδικασία οδηγούσε σταδιακά σε ένα αποτέλεσμα: να πέσει στα μαλακά η Τουλουπάκη. Με τα τελικά δεδομένα θα φάει ενδεχομένου μια τυπική ποινή, άντε να απολυθεί κι από το σώμα.

Αλλά για να πέσει στα μαλακά η Τουλουπάκη έπρεπε να φύγει από τη μέση η Novartis και οι δέκα πολιτικοί που θα παρίσταντο ως πολιτική αγωγή στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ετσι βγήκε ένα βούλευμα που μπάζει κι από τους φωταγωγούς.

Επιχειρεί να πει πως στη Novartis δεν υπήρχε ούτε σκάνδαλο πολιτικών (αφού η ανάκριση τους έχει ήδη απαλλάξει), ούτε σκευωρία κατά των πολιτικών (διότι καλώς έγινε η ανάκριση).

Υποθέτω πως επικράτησε η λογική «αφού δεν έπαθε κανένας τίποτα, πάμε παρακάτω!.

Δεν ξέρω ποιος επινόησε αυτό το συμψηφιστικό σκεπτικό, αν κι έχω μερικές υποψίες. Μεταξύ μας δεν ξέρω ούτε καν τι εξυπηρετούσε. Πάντως όχι την απονομή δικαιοσύνης.

Ποιον μπορεί να ενδιαφέρει αν μια δικαστικός πέσει ή όχι στα μαλακά: Τι είδους δικαστικές, πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες εμπλέκονται; Παράξενο.

Σίγουρα πάντως οι μεθοδεύσεις έπληξαν και τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Διότι η ισοπαλία δεν είναι δίκαιο αποτέλεσμα, μόνο και μόνο επειδή κανείς δεν κερδίζει.

Σίγουρα επίσης δεν υπάρχει “παρακάτω” στην πολιτική. Είτε κερδίζεις, είτε χάνεις. Αν η κυβέρνηση νόμισε πως στην ισοπαλία δεν χάνει, χαιρετίσματα. Βγαίνει καθαρά ηττημένη από τη δικαστική εξέλιξη.

Τα υπόλοιπα θα τα βρει η ιστορία. Αν μάλιστα συνέπραξαν και δικοί της στην ήττα, ακόμη χειρότερα.

Ιωάννης ο Περίδροπος

Δολοπλόκοι. κύκλωμα, συμμορία.Κορλεόνε. διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ρασπούτιν. πρόθυμοι μάρτυρες, επίορκοι δικαστές, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι. Καμιά φειδώ στον στιγματισμό της «σκευωρίας» Νοβάρτις από τον Πρετεντέρη του Μαρινάκη. Και τήβεννο ενδύθηκε για χρόνια και κατηγορίες απήγγειλε και ενόχους κατονόμασε και ποινές προανήγγειλε. Και μας προειδοποίησε καλού κακού για τον ρόλο της «άλλης» δημοσιογραφίας, που επέμενε ότι το σκάνδαλο είναι σκάνδαλο και η σκευωρία συνωμοσία των ενόχων. «Μην πιστεύετε ποτέ τους στρατευμένους. Δεν είναι μόνο ψεύτες, ούτε απλώς τούβλα, αλλά δυσκολεύονται και στα αγγλικά».

Μην πιστεύετε τους «στρατευμένους». Πιστεύετε τον Ιωάννη, τον επονομαζόμενο και Περίδρομο. Που τώρα, με το τούβλο του Δικαστικού Συμβουλίου ότι οι μάρτυρες είναι αξιόπιστοι, οι δικαστές ακέραιοι, οι δημοσιογράφοι αθώοι και η Νοβάρτις σκάνδαλο, σαν να ζαλίστηκε λίγο. Αλλά συνήλθε γρήγορα:

«Είναι προφανές ότι η Δικαιοσύνη εξάντλησε την επιείκεια και τη μεγαλοψυχία της επιδεικνύοντας υψηλό βαθμό ανθρωπισμού. (…] Από την άλλη, ίσως να πρυτάνευσαν σκοπιμότητες, κυκλώματα ή συντεχνιακές ευαισθησίες. (…) Οι ανοιχτοί λογαριασμοί δεν κλείνουν με μερεμέτια Και όσο δεν κλείνουν, παραμένουν ανοιχτοί. Και παράξενοι».

Δεν είναι έξοχος ο μπαγάσας: Δεν αξίζει όχι μόνο τον μισθό του. αλλά και το ταπ ταπ του Βαγγέλη στον ώμο και τον χορταστικό τίτλο του Περίδρομου: Περί τον δρόμο της στρατεύσεως δημοσιογραφεί – ποτέ δεν στρατεύεται, α πα πα. Τον δρόμο της στρατεύσεως έχει ως εκ τούτου το ανάστημα να καταγγέλλει. Και ως περί τον δρόμο αυτόν Περίδρομος να περιδρομιάζει ότι οι λογαριασμοί παραμένουν ανοιχτοί. Διότι το βούλευμα δεν…

Υψηλός βαθμός ανθρωπισμού, επιείκεια, μεγαλοψυχία, κυκλώματα, σκοπιμότητες, συντεχνιακές ευαισθησίες. Φέρνει προς στράτευση κι ο Άρειος Πάγος, κατά τον αστράτευτο. Συγχωροχάρτι έβγαλε, όχι δικαστική απόφαση. Τούβλο; Ψεύτης; Κορλεόνε. συμμορίτης, πρόθυμος ψευδομάρτυρας: Απατεώνας που δεν έχει πρόβλημα να παριστάνει τον εισαγγελέα, τον δικαστή, τον ένορκο, τον δήμιο, τον δεσμοφύλακα; Και τον αστράτευτο; Και δεν αισθάνεται την ανάγκη να πει ότι εντάξει, λάθος έκανα, συγγνώμη;

Κέρβερος των αξιών της αρπαγής, της διαπλοκής, της ρεμούλας και της διαφθοράς; Βεληγκέκας ενός συστήματος νομής και εξουσίας παράνομης και άπληστης, που θεωρεί τους ανθρώπους, τους «στρατευμένους» κυρίως, έδεσμα προς βρώση και συμμόρφωση; Μπα. τίποτε από όλα αυτά. Δείξτε ανθρωπισμό και επιείκεια. Απλώς. Περίδρομος είναι. Με άπταιστα αγγλικά…

ΠΗΓΗ: tsak-giorgis.blogspot.com 

Κοινοποίηση άρθρου: