Αύριο η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης Κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης

«Η Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης τη φετινή χρονιά αποκτά ιδιαίτερη σημασία» σημειώνει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και καλεί στις κινητοποιήσεις της Κυριακής 14 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις όπου υπάρχουν βάσεις και στρατηγεία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών (Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Λάρισα, Άραξος, Σούδα).

Η μέρα αντιιμπεριαλιστικής δράσης έχει ως κυρίαρχη εκδήλωση την 39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης. Παράλληλα, σε πολλές περιοχές της χώρας θα γίνουν πορείες και συγκεντρώσεις από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης.

Στη σχετική ανακοίνωση της η ΕΕΔΥΕ αναφέρει

«Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται, από την κλιμάκωση της επιθετικότητας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την όξυνση των ανταγωνισμών με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή μεγάλου αριθμού κρατών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη στήριξη και των άλλων αστικών κομμάτων, γίνεται σημαιοφόρος για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει επικίνδυνες πρωτοβουλίες, βάζοντας το λαό μας σε θανάσιμους κινδύνους.

Επίσης, τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, που διαχρονικά αποτέλεσε και αποτελεί το οπλισμένο χέρι του κεφαλαίου κατά των λαών, καθώς και 20 χρόνια από την εγκληματική επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Γιουγκοσλαβία.

Μπροστά σε όλα αυτές τις εξελίξεις, αξιοποιούμε την Πανελλαδική Ημέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης, ώστε ο λαός μας να δώσει απάντηση μέσα από τη δράση του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Στοχεύουμε μέσα από τις συγκεντρώσεις – παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν εκείνη τη μέρα να εκφραστεί η καταδίκη του λαού μας στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στην κυβέρνηση, αλλά και στα αστικά κόμματα που τους στηρίζουν. Να εκφραστεί και μέσω της μαζικής συμμετοχής στις αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις η διεθνιστική αλληλεγγύη του ελληνικού λαού, στους αγωνιζόμενους λαούς του κόσμου.

Απαιτούμε:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
Επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό
Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ
Όχι στην εγκατάσταση πυρηνικών στον Άραξο και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της χώρας
Έξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια – ναι στην ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών
Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
39η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Το σύνθημα της φετινής 39ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης είναι: «Ο λαός να δώσει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας».

Το πρόγραμμα της πορείας, την Κυριακή 14 Απριλίου, έχει ως εξής:

Το πρόγραμμα:

8:00 Τύμβος Μαραθώνα – Τελετή έναρξης
8:30 Εκκίνηση πορείας
8:40 Κατάθεση στεφάνου στην προτομή του Γρ. Λαμπράκη
9:30 Νέα Μάκρη – Στάση
12:00 Πάρκο μετά τη διασταύρωση Ραφήνας – Στάση
13:30 Πικέρμι – Στάση
15:00 Παλλήνη – Στάση
16:00 Αναχώρηση από Παλλήνη
17:30 Αγία Παρασκευή – Στάση
18:30 Υπουργείο Εθνικής Αμυνας – Τερματισμός πορείας. Εκδήλωση υποδοχής των ειρηνοδρόμων.
Οδηγίες προς τους ειρηνοδρόμους

Η Οργανωτική Επιτροπή της Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης πληροφορεί τους ειρηνοδρόμους για να διευκολυνθούν κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα εξής:

Θα πρέπει να είναι ντυμένοι με ελαφρά ρούχα και κατά προτίμηση με αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια. Να προτιμήσουν βαμβακερές κάλτσες και να αποφύγουν συνθετικά υλικά.

Να φορούν καπέλο για προστασία από τον ήλιο.

Να πίνουν συχνά άφθονο νερό για την αποφυγή αφυδάτωσης και να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες φαγητού κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Όσοι έχουν προβλήματα υγείας μπορούν να περπατήσουν όσο αντέχουν και σε περίπτωσης κόπωσης να ακολουθήσουν με το πούλμαν που θα ακολουθεί σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Μπορούν επίσης να περπατήσουν μια μικρή απόσταση προς το τέλος της πορείας ή να υποδεχθούν τους ειρηνοδρόμους στον τερματισμό έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Θα υπάρχει κινητή καντίνα από την οποία οι ειρηνοδρόμοι θα μπορούν να προμηθεύονται νερά, αναψυκτικά και σάντουιτς.

ΠΗΓΗ:https://www.imerodromos.gr 

Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up