Δελτίο Τύπου για την ολοκλήρωση των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΚΚΕ στην ΙΚΑΡΙΑ

«Να κοκκινίσουν οι κάλπες από άκρη σε άκρη της Νικαρίας,
να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο νομό Σάμου.
Και θέλουμε και μπορούμε και το έχει ανάγκη ο λαός μας».


Αυτό το μήνυμα δόθηκε σε όλες τις πολιτικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν απόψε 5/7 στον Άγιο Πολύκαρπο Ραχών, με ομιλητή τον, έναν εκ των τριών υποψηφίων βουλευτών για τον νομό Σάμου, Φανούρη Καρούτσο. Προηγήθηκαν όλη την βδομάδα συγκεντρώσεις στην πλατεία Ευδήλου, σε Γιαλισκάρι-Αρμενιστή, στην Ακαμάτρα, στον Κάμπο.
Παράλληλα μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν τις κάλπες δίνεται με περίσσιο θάρρος η πολιτική μάχη από όλα τα κομματικά μέλη, του φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, ώστε να φτάσει σπίτι το σπίτι, σε κάθε χωριό και περιοχή, το κάλεσμα και το ψηφοδέλτιο του Κόμματος.
Στις ομιλίες των συγκεντρώσεων ,που με έκδηλο ενδιαφέρον παρακολούθησε πλήθος κόσμου επάνω στο νησί, ειπώθηκαν μεταξύ άλλων:
«Αυτό που κρίνεται σε αυτές τις εκλογές δεν είναι η διαφορά του 1ου με το 2ο κόμμα, αλλά αν την επόμενη μέρα θα είναι ισχυρό το ΚΚΕ το οποίο είναι η δύναμη που μπορεί να πάει κόντρα στην βάρβαρη πολιτική που θα ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση (…). Στις 8 Ιούλη, την επόμενη μέρα των εκλογών, πριν καν προλάβει να ορκιστεί η κυβέρνηση, συνεδριάζει το eurogroup με θέμα την ελληνική οικονομία και συγκεκριμένα για την «3η μεταμνημονιακή αξιολόγηση» (…). Την Κυριακή ο λαός μας πρέπει να δώσει το πιο αποφασιστικό χτύπημα στην εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή. Να την πετάξει έξω από τη Βουλή δυναμώνοντας το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τα βάζει παντού με τους φασίστες, που μπαίνει μπροστά για την απομόνωσή τους. Το μόνο κόμμα που πολέμα το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει το φασισμό (…).Οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρεθούν εκεί που θα απειλείται με απόλυση ο εργάτης, εκεί που θα εκβιάζεται ο αγρότης να εγκαταλείψει τη γη του, εκεί που θα διεκδικεί ο νέος, εκεί που θα πλειστηριάζεται λαϊκό σπίτι. Όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ τόσο μεγαλύτερο στήριγμα θα είναι για το λαό (…)
«Όλοι κι όλες, , μαζικά στις κάλπες, ώστε να δώσουμε για μια ακόμη φορά το κόκκινο χρώμα που αρμόζει στο νησί μας, δύναμη στη δύναμή μας και την επόμενη μέρα, με ισχυρό ΚΚΕ»
Ικαρία 5/7/19

Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up