ΕΡΓΑΝΗ ΚΑΙ ΟΑΕΔ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ,ΑΛΛΑ Η ΕΛΣΤΑΤ…ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΜΕΙΩΣΗ.ΘΑΥΜΑ ΘΑΥΜΑ! ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ

Πως το έλεγε ο καλός καθηγητής μου στο Γυμνάσιο:”Όταν θέλεις να παρουσιάσεις ένα ψέμα ως επίτευγμα,τότε δημιούργησε μια στατιστική μελέτη”.

Πόσο δίκιο είχε.

Έτσι,πιστές σε αυτό το δόγμα όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά μας παρουσιάζουν τις…μελέτες της ΕΛΣΤΑΤ θέλοντας να μας πείσουν πως η ανεργία συνεχώς μειώνεται και όλα βαίνουν καλώς (τώρα,γιατί ο γείτονας είναι άνεργος εδώ και 3 χρόνια και δεν βρίσκει δουλειά όσο κι αν ψάχνει…ε,το λάθος της στατιστικής θα είναι).

Έτσι κι η τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ μας δείχνει (με…πανηγυρικό τόνο,έτσι?) ότι η ανεργία Ιουλίου μειώθηκε στο 16,9%.

Μάλιστα.Μέχρι εδώ όλα καλά,αλλά…είναι καλά?

Σίγουρα όχι γιατί για τον ίδιο μήνα η “Εργάνη” είχε καταγράψει 15.000 περίπου περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις,ενώ ο ΟΑΕΔ κατέγραψε 35.000 περισσότερους άνεργους σε σχέση με τον Ιούνιο.Ακόμα,θυμάμαι πως είχε βγει ο Βρούτσης κι είχε δηλώσει πως ο Ιούλιος ήταν αρνητικός λόγω του νόμου της “αιτιολόγησης της απόλυσης” γι αυτό και τον κατάργησε.

Άρα, εδώ έχουμε από πλευράς ΕΛΣΤΑΤ…διάψευση και του υπουργού και των υπηρεσιών που καταγράφουν την πραγματική ανεργία!Εκτός κι αν…σημειώθηκε κάποιο ετεροχρονισμένο θαύμα!

ΠΗΓΗ:http://anemosantistasis.blogspot.com 

Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up