https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Παγκόσμια συγκίνηση για την επιχείρηση διάσωσης παιδικής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ταιλάνδη από σπηλια

Παγκόσμια συγκίνηση για την επιχείρηση διάσωσης παιδικής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ταιλάνδη από σπηλια

Δάκρυα χαράς και συγκίνησης σε όλη την Ταϊλάνδη – Απεγκλωβίστηκαν τέσσερα αγόρια που είναι καλά στην υγεία τους – Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο όπου θα παραμείνουν τουλάχιστον 24 ώρες – 10 ώρες θα χρειαστούν οι διασώστες για να οργανώσουν το δεύτερο στάδιο της επιχείρησης – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο live blog του newsit.gr
Από τις 2 Ιουλίου, όταν μετά από 10 μέρες ερευνών, τα 12 παιδιά και ο προπονητής τους είχαν χαθεί μέσα στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στη βόρεια Ταϊλάνδη, όλη η χώρα περίμενε αυτή τη μέρα. Τη μέρα που τα παιδιά θα έβγαιναν σώα από το σπήλαιο.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους ξεκίνησε τα χαράματα της Κυριακής (ώρα Ελλάδας) και περίπου στις 15:40 ήρθαν τα πρώτα χαρμόσυνα νέα: η είδηση για τον απεγκλωβισμό των δυο πρώτων παιδιών. Ακολούθησαν άλλα τέσσερα. Και τώρα όλοι περιμένουν και τα επόμενα…
Το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ταϊλάνδη
Σάββατο 23 Ιουνίου, ο 25χρονος προπονητής και 12 από τα παιδιά μιας ποδοσφαιρικής ομάδας μπαίνουν στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ. Είχαν μόλις τελειώσει την προπόνηση και ήθελαν να περιηγηθούν στη σπηλιά. Όμως στην Ταϊλάνδη έχει ξεκινήσει η περίοδος των μουσώνων. Και η βροχή γέμισε νερό το σπήλαιο.

Τα παιδιά και ο προπονητής τους εγκλωβίστηκαν σε ένα σημείο σχεδόν 4 χιλιόμετρα από την είσοδο του σπηλαίου. Ήταν αδύνατον να βγουν. Οι αρχές ειδοποιούνται από τη μητέρα ενός από τα παιδιά που ανησύχησε όταν ο γιος της δεν γύρισε από την προπόνηση.

Αμέσως η κινητοποίηση είναι τεράστια. Στην Ταϊλάνδη ταξιδεύουν ειδικοί και δύτες από πολλές χώρες. Οι έρευνες κρατούν 10 μέρες. Στις 2 Ιουλίου, τα παιδιά και ο προπονητής τους εντοπίζονται ζωντανοί από Βρετανούς δύτες. Και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο αγώνας δρόμου για τον απεγκλωβισμό τους.

Μια επιχείρηση δύσκολη και επικίνδυνη. Ένας αγώνας, ο σημαντικότερος της ζωής τους, που τον κέρδισαν χάρη στις προσπάθειες δεκάδων ανθρώπων, στις προσευχές εκατοντάδων άλλων και στην αυτοθυσία του Σαμάν Κουνάν, του έμπειρου Ταϊλανδού δύτη που πέθανε συμμετέχοντας στις έρευνες διάσωσης.

newsit.gr

 

Κοινοποίηση άρθρου: