https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής: Σήμερα στις 9πμ στο Εφετείο – Καταθέτει η Μ. Φύσσα

Δίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής: Σήμερα στις 9πμ στο Εφετείο – Καταθέτει η Μ. Φύσσα

Σε συγκέντρωση στις 9 π.μ. έξω από το Εφετείο στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής καλούν συνδικάτα, σωματεία και μαζικοί φορείς, σήμερα Παρασκευή 7 Οκτώβρη.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταθέτει η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα.

Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. «Οι εργατογειτονιές του Πειραιά, γέννημα – θρέμμα των οποίων ήταν και ο Παύλος, έχουν αποδείξει ότι σε αυτά τα χώματα φασίστες δεν χωράνε. Το σύνθημα που φώναξαν οι εργαζόμενοι και ο λαός του Πειραιά “Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας” στο συλλαλητήριο που έγινε στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου, ηχεί ακόμη!», σημειώνει και τονίζει: «Ο εργαζόμενος λαός είναι αυτός που θα στείλει τους φασίστες πίσω στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

«Στεκόμαστε στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, σημειώνοντας ότι «απαιτούμε οι ναζί πιο βαθιά στη φυλακή. Χτίζουμε καθημερινό μέτωπο στον φασισμό με όποια προβιά και αν εμφανίζεται». Όπως αναφέρει, «σήμερα, δύο χρόνια μετά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που λέγαμε και τότε, ότι καμιά καταδίκη δεν θα είχε συμβεί αν το κίνημα δεν είχε δώσει τη μάχη της απομόνωσής τους και της αποκάλυψης του ρόλου τους ως μαντρόσκυλου των αφεντικών, ως μακρύ χέρι του συστήματος, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς (…) Βλέπουμε μάλιστα μια προσπάθεια το τελευταίο διάστημα να ξεμυτίσουν. Με την ανοχή της έδρας και της Αστυνομίας, στις 30/9 που συνεδρίαζε το Εφετείο, διάφορα φασιστοειδή αλώνιζαν στην αίθουσα, χαιρετούσαν φασιστικά και επιδείκνυαν προκλητικά προεκλογικά τρικάκια όπως του ναζιστή εγκληματία Κασιδιάρη, την ίδια στιγμή που το υπόλοιπο ακροατήριο, η Μάγδα Φύσσα δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα περικυκλωμένοι από τις αστυνομικές δυνάμεις. Είμαστε όμως εδώ πιο έτοιμοι και πιο αποφασισμένοι από ποτέ».

Κάλεσμα σε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο και άνεργο, στη νεολαία, στους συνταξιούχους να δώσουν μαζικά το «παρών» έξω από το Εφετείο απευθύνει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής τονίζει μεταξύ άλλων: «Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη θα είμαστε όλοι στο πλευρό της Μάγδας Φύσσα και ενάντια σε ό,τι πιο σκοτεινό και βρώμικο έχει επινοηθεί, τον ναζισμό-φασισμό και την σάπια ιδεολογία του».

Επίσης σε μαζική συμμετοχή στη μεγάλη συγκέντρωση εργατικών σωματείων και φορέων καλούν με αποφάσεις τους Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας και συγκεκριμένα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωλογικού, Φιλοσοφικής, Παιδαγωγικού, Πληροφορικής, Τούρκικων Σπουδών, Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Τοπογράφων ΕΜΠ, Γεωπονικού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων ΠΑΔΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ.

Τις γυναίκες της βιοπάλης, ιδιαίτερα τις νέες γυναίκες, τις νέες μητέρες, να δώσουν αγωνιστικό «παρών» έξω από το Εφετείο καλεί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Στις 7/10/2022 φωνάζουμε ξανά δυνατά: Οι ναζί να μείνουν για πάντα στη φυλακή! Τσακίζουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, καλώντας τις επόμενες μέρες, και ειδικά την Παρασκευή να εκφράσουν την καταδίκη τους ενάντια στον φασισμό με όλους τους τρόπους σε όλα τα σχολεία: Με ψηφίσματα, συζητήσεις, συνελεύσεις, ενημερώσεις σε όλες τις τάξεις, με συνθήματα σε τοίχους και με τσάντες, με πανό, με αντιφασιστικά γκράφιτι και φωτογραφίες.

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει ακόμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Γ. Σεφέρης», τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Επιπλέον η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 11 π.μ. και καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Αντιφασιστική συναυλία οργανώνουν την Παρασκευή 7 Οκτώβρη, μέρα συμπλήρωσης 2 ετών από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ, με σύνθημα «Τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε!». Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ. στο κυλικείο του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ. Συμμετέχουν «Το Σφάλμα» και άλλοι καλλιτέχνες.

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: