Ένταση στο υπουργείο Παιδείας: Μαθητές έφτασαν μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου – ΒΙΝΤΕΟ

Μαθητές και φοιτητές που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Παιδείας, για το νόμο Γαβρόγλου, κατάφεραν να πηδήξουν τα κάγκελα, και να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να μπουν στον προαύλιο χώρο.

Στο σημείο επικράτησε ένταση, μεταξύ των μαθητών και των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι μαθητές κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου, με τον οποίο μιλούν αυτή την ώρα. Αρχικά μίλησαν έντονα στον υπουργό, ζητώντας του να αποχωρήσει. Ο υπουργός, ο τους εξηγεί τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο.

Η διαμαρτυρία τους γίνεται ως αντίδραση στο νόμο Γαβρόγλου, καθώς όπως λένε επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της», αλλά και στις αλλαγές που προκύπτουν από τις συνενώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων.

Παράλληλα, στο ισόγειο του κτιρίου, μαθητές έχουν συγκεντρωθεί, προκειμένου να συντονίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Υπενθυμίζεται ότι αντικείμενο του σημερινού μαθητικού συλλαλητηρίου είναι η έκφραση της αντίθεσης των μαθητών στις αλλαγές που προωθούνται για το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

 

Πηγή φωτο: esos.gr

ΠΗΓΗ

 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Ένταση στο υπουργείο Παιδείας: Μαθητές έφτασαν μέχρι το γραφείο του Κώστα Γαβρόγλου – ΒΙΝΤΕΟ"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up