ΠΑΤΡΑ Ο Κ. Πελετίδης καλείται να δώσει εξηγήσεις γιατί ο δήμος επιδιόρθωσε ζημιές σε παραλιακούς δρόμους!

Ο δήμαρχος Πάτρας Κ. Πελετίδης καλείται να δώσει εξηγήσεις στο Υπ.Οικονομικών γιατί ο Δήμος Πατρέων επιδιόρθωσε ζημιές σε παραλιακούς δρόμους της πόλης με συνεργεία του δήμου ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ…
Πως λέμε κυβέρνηση Σύριζα… και όχι εργολάβων; .. καμιά σχέση…

Να δώσει «εξηγήσεις» στην προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας καλείται σήμερα Τετάρτη 14 Μάρτη ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σχετικά με τις παρεμβάσεις των υπηρεσιών του δήμου για την αποκατάσταση ζημιών στην παραλιακή οδό Ποσειδώνος στο Ρίο.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε εργασίες στις 27 και 28 Φλεβάρη ώστε να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες ζημιές που είχαν προκληθεί από την έντονη κακοκαιρία στους παραλιακούς δρόμους του Ρίου και του Ακταίου, παρά το γεγονός πως είναι ιδιοκτησία του υπουργείου Οικονομικών και θεωρούνται χώροι αιγιαλού και παραλίας. Παράλληλα, σημειώνεται πως οι παρεμβάσεις ήταν αναγκαίες για την ασφάλεια των διερχομένων και την εξασφάλιση της κυκλοφορίας σε δρόμους που εξυπηρετούν χιλιάδες συνδημότες μας.
Ο Δήμος Πατρέων τονίζει πως «με δεδομένο ότι η Κτηματική Υπηρεσία ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, καλούμε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους της κυβέρνησης στην περιοχή, που το προηγούμενο διάστημα ήταν λαλίστατοι χρεώνοντας στη Δημοτική Αρχή την ευθύνη για την κατάσταση των παραλιακών οδών, να πάρουν θέση και να καταδικάσουν το γεγονός. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε είδους δίωξη του δημάρχου και των Υπηρεσιών του Δήμου γιατί έκαναν το καθήκον τους».
Υπενθυμίζουμε πως για το θέμα είχε αναφερθεί ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμου* σε σχόλιό του προς τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρόταση» (ΡΑΠ), την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 26 Φλεβάρη. Ειδικότερα, είχε τονίσει μεταξύ άλλων πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει αρμοδιότητα να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης καθώς ανήκουν στο Δημόσιο, πως «κάθε παρέμβαση ή έργο από το δήμο, θεωρείται παράνομη» και πως «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που και στο δήμο μας κινήθηκαν διαδικασίες, ακόμα και αυτόφωρες, για ανάλογες παρεμβάσεις».
*«με ανακοίνωσή της η κυβερνητική παράταξη ΡΑΠ, κάνοντας το άσπρο μαύρο, χρεώνει στην Δημοτική Αρχή την ευθύνη για την κατάσταση των παραλιακών οδών (Ποσειδώνος στο Ρίο κ.λπ.), που υπέστησαν σοβαρές ζημιές εξαιτίας της κακοκαιρίας το προηγούμενο διάστημα. Επιστρατεύουν όπως συνηθίζουν τα ψέματα, για να προκαλέσουν σύγχυση, «ψαρεύοντας σε θολά νερά”».
Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «γνωρίζουν ότι μεγάλο τμήμα των παραλιακών δρόμων, είναι χώροι αιγιαλού και παραλίας, είναι κοινόχρηστοι και ανήκουν κατά κυριότητα στο Δημόσιο, προστατεύονται και διαχειρίζονται μέσω των οικείων αυτοτελών Γραφείων Δημόσιας Περιουσίας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία). Κάθε παρέμβαση ή έργο από τον Δήμο, θεωρείται παράνομη. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που και στον Δήμο μας, κινήθηκαν διαδικασίες, ακόμα και αυτόφωρες, για ανάλογες παρεμβάσεις».
Τονίζει επίσης ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τον άχαρο ρόλο του υπερασπιστή της κυβέρνησης αλλά δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια.

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "ΠΑΤΡΑ Ο Κ. Πελετίδης καλείται να δώσει εξηγήσεις γιατί ο δήμος επιδιόρθωσε ζημιές σε παραλιακούς δρόμους!"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up