https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Έκτακτο δελτίο για καταιγίδες την Τρίτη 15 Ιανουαρίου σε Σάμο,Ικαρία και Φούρνους

Έκτακτο δελτίο για καταιγίδες την Τρίτη 15 Ιανουαρίου σε Σάμο,Ικαρία και Φούρνους

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ

Σάμος 14/1/2019

Δελτίο Τύπου

Οδηγίες προστασίας και λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 έντονες καταιγίδες έπληξαν το νησί της Σάμου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές καταπτώσεις βράχων στο Επαρχιακό και Εθνικό δίκτυο και συγκεκριμένα, στον επαρχιακό δρόμο των Αγίων Θεοδώρων, στο επαρχιακό δρόμο Παγώνδα – Σπαθαραίων , στον επαρχιακό δρόμο Αγίου Κωνσταντίνου – Μανωλατών , στον επαρχιακό δρόμο Βαθέως – Μυτιληνιών στο ύψος του Αγίου Νεκταρίου, στο επαρχιακό δρόμο Αγίων Θεοδώρων – Πύργου στο ύψος των Λατομείων Τσακουμαγκου και στο Επαρχιακό δρόμο Κοσμαδαίων.

Χάρη στην Άμεση ενημέρωση της υπηρεσίας μας από τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, και στην άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του Συνεργείου της Π.Ε. Σάμου, η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε σε πολύ μικρό Χρονικό διάστημα, και δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ατύχημα.

Η ποσότητα της βροχής που έπεσε ήταν πολύ μεγάλη όπως προκύπτει από τις μετρήσεις, 8,5 τόνοι ανά στρέμμα , παρόλα αυτά δεν παρατηρήθηκε καμία υπερχείλιση ρέματος που θα είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων, χάρη στον πολύ καλό καθαρισμό των ρεμάτων που είχε γίνει από την Π.Ε. Σάμου το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τα μέλη του συνεργείου της Π.Ε. Σάμου, Γκουντίντα Μιχάλη, Χούτα Αριστείδη, Μάκου Ελευθέριο, Σταμέλο Κωνσταντίνο, που εργάστηκαν όλο το Σαββατοκύριακο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες και πέραν του ωραρίου τους προκειμένου να κρατηθεί καθαρό το οδικό δίκτυο του νησιού μας, και τα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου, που με τις συνεχείς περιπολίες τους μας ενημέρωναν για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την καταιγίδα, και παρέμειναν στα επικίνδυνα σημεία για ενημέρωση των οδηγών μέχρι να φτάσουν τα μηχανήματα της Π.Ε. Σάμου.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα 14/1/2019 από την ΕΜΥ, θα επικρατήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, στην Σάμο την Ικαρία και τους Φούρνους .

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, παρακαλεί τους συμπολίτες, μας, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες πριν και κατά την διάρκεια εξέλιξης των ισχυρών βροχών και καταιγίδων ως ελάχιστα μέτρα ατομικής προστασίας.

ΕΝΕΡ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑΣ
Εάν Εάν Βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο:
Ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή την ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Ελέγξτε αναρτημένες πινακίδες.
Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα.
Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο, γιατί ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Οι συσκευές τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες σε αυτές τις περιπτώσεις και προτείνεται να αποσυνδέονται από την κεραία και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Αποφύγετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο), γιατί οι μεταλλικοί σωλήνες είναι καλοί αγωγοί του ηλεκτρισμού.
Εάν β Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
Προσπαθήστε να βρείτε καταφύγιο σε κτίριο ή σε αμάξι.
Αν αυτό δεν είναι εφικτό καθίστε αμέσως στο έδαφος. Αν βρίσκεστε σε δάσος προστατευθείτε κάτω από συμπαγή κλαδιά χαμηλών δέντρων – ποτέ μη στέκεστε κάτω από ένα ψηλό δέντρο σε έναν ανοιχτό χώρο. Αν βρίσκεστε σε χαμηλό έδαφος προσέξτε την περίπτωση να εκδηλωθεί πλημμυρικό φαινόμενο.
Αποφύγετε ψηλές κατασκευές, όπως πυλώνες, ψηλά δέντρα, φράκτες, τηλεφωνικές γραμμές και γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
Αποφύγετε να βρίσκεστε κοντά σε μεταλλικά αντικείμενα, όπως αμάξια, ποδήλατα, σύνεργα κατασκήνωσης, κλπ.
Απομακρυνθείτε από ποτάμια, λίμνες ή άλλες μάζες νερού.
Αν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, βγείτε αμέσως έξω.
Αν βρίσκεστε απομονωμένος σε μια επίπεδη έκταση και νιώθετε να σηκώνονται τα μαλλιά σας (γεγονός που δηλώνει ότι σύντομα θα εκδηλωθεί κεραυνός), κάντε βαθύ κάθισμα, με το κεφάλι ανάμεσα στα πόδια (ώστε να ελαχιστοποιήσετε την επιφάνεια του σώματός σας και την επαφή σας με το έδαφος) και πετάξτε ό,τι μεταλλικό αντικείμενο έχετε πάνω σας.
Μη ξαπλώνετε στο έδαφος.
Εάν β Εάν βρίσκεστε σε αυτοκίνητο:
Σταματήστε το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα τα οποία μπορεί να πέσουν στο αυτοκίνητο.
Μείνετε μέσα στο αυτοκίνητο και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα μέσα στο αυτοκίνητο.
Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.
ΕΚΤΙΜΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
Μετρήστε το χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ της αστραπής και της βροντής σε δευτερόλεπτα.
Διαιρέστε αυτόν το χρόνο που μετρήσατε με το 3 για να υπολογίσετε την απόσταση της καταιγίδας σε χιλιόμετρα.
Λάβετε γρήγορα τα απαραίτητα μέτρα, πριν η καταιγίδα σας πλησιάσει. Η απόσταση αυτή είναι ενδεικτική, καθώς η καταιγίδα μπορεί να εμφανιστεί πολύ γρήγορα πάνω από την περιοχή στην οποία βρίσκεστε.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Σάμου, θα παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου, και θα ενημερώνει διαρκώς τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης του Νομού μας προκειμένου να υπάρχει συνεχή ροή πληροφόρησης προς τους κατοίκους των νησιών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής

Προστασίας Π.Ε. Σάμου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΑΤΟΥΡΗΣ

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από το πρωί της Τρίτης 15-01-2019 μέχρι και την Τετάρτη 16-01-2019 σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επισυνάπτεται το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινόμενων.

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡ/ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

(Ε.Σ.Κ.Ε)

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Χαλάνδρι, 13-1-2019

Αριθ. Πρωτ.: 140

ΠΡΟΣ: Όπως Πίνακας Αποδεκτών

KOIN : Όπως Πίνακας Αποδεκτών

ΘΕΜΑ: «Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού».

ΣΧΕΤ.: α.- ΥΑ 29310 οικ. Φ.109.1/10-07-2014 (Β΄ 1869)

β.- Η υπ’ αριθ. 9354/18-12-2018 Εγκύκλιος «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων» της Δνσης Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών / Γ.Γ.Π.Π.

γ.- Η υπ’ αριθ. 9532/24-12-2018 Εγκύκλιος «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό» της Δνσης Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών / Γ.Γ.Π.Π.

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα το υπ΄αριθ. 02/13-1-2019 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ που ισχύει από το απόγευμα της Δευτέρας 14-1-2019 μέχρι και την Τετάρτη 16-1-2019.
Παρακαλούμε τους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων.
Σύμφωνα με τις ανωτέρω (β) και (γ) σχετικές, το παρόν αποτελεί το διαβιβαστικό έγγραφο του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ καθώς και ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας οι φορείς, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 2§4α του Ν.3013/2002 (ΦΕΚ Α΄102).
Επισυνάπτεται: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ α.α: 02/13-1-2019

Ακριβές Αντίγραφο
Ο Aξιωματικός Επιχειρήσεων Κ.Ε.Π.Π.

Οπριανός Αθανάσιος

Αστυνομικός Υποδιευθυντής

Με εντολή Διοικητή

-Ο-

Διευθυντής Κ.Ε.Π.Π.

Φίλιππος Κ. Παντελεάκος

Αρχιπύραρχος

Εσωτερική διανομή (αποστολή με e-mail)

Γραφείο κ. Διοικητή ΕΣΚΕ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

1-14 Aποκεντρωμένες Διοικήσεις όλης της χώρας
α. Γραφείο Γενικών Γραμματέων

β. Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας *

* Σε συνεννόηση με Περιφέρειες να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι
15-40 Περιφέρειες όλης της χώρας.
α. Γραφείο Περιφερειαρχών

β. Αυτοτελείς Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας **

**Να ενημερωθούν οι Αντιπεριφερειάρχες και τα τμήματα πολιτικής προστασίας των ενδιαφερόμενων Π.Ε
41. Υ.ΕΘ.Α/Γ.Ε.ΕΘ.Α/ΕΘΚΕΠΙΧ FAX: 210-6469828
42. ΕΛ.ΑΣ./Α.Ε.Α/Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ FAX: 213-1527970
43. ΕΛ.ΑΣ./Α.Ε.Α/Δ.Γ.Α FAX: 210-6998150
44. Π.Σ./E.Σ.Κ.Ε./199-ΣΕΚΥΠΣ FAX: 210-6828382
45. ΥΝΑΝΠ./Α.ΛΣ-ΕΛ-ΑΚΤ/ΚΕΠΙΧ FAX: 210-4633096
46. Υ.Υ/Ε.Κ.ΕΠ.Υ FAX: 210-6823625
47. Υ.Υ/Ε.Κ.Α.Β FAX: 210-7460254
*** Στους αποδέκτες για Ενέργεια αποστέλλεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email)

ΓΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1. Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών FAX: 213-1364401
2. Γραφείο Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών αποστολή με email
3. Γραφείο Υπουργού Προστασίας του Πολίτη FAX: 210-6917944
4. Γραφείο Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη FAX: 210-6911995
5. Γραφείο Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας αποστολή με email
6. Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης FAX: 210-6915388
7. ΥΠ.Υ.ΜΕ / ΓΓ Υποδομών & Μεταφορών αποστολή με email
8. ΥΠ.Υ.ΜΕ / ΓΓ Υποδομών αποστολή με email
9. ΥΠ.Υ.ΜΕ / ΓΓ Υποδομών / Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης
Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών

αποστολή με email (FAX : 210-6451994)
10. ΥΠ.Υ.ΜΕ / ΓΓ Υποδομών και Μεταφορών / Δ/νση Πολιτικής
Ασφάλειας Υποδομών και Μεταφορών

αποστολή με email
11. ΥΠ.Υ.ΜΕ / ΓΓ Υποδομών / ΛΣΕΣΥΣΠ-Δ17 αποστολή με email (FAX: 210-6927640)
12. ΥΠ.Υ.ΜΕ / ΓΓ Υποδομών / Δνση Υ.Σ.Τ.Σ.Α.-Δ14 αποστολή με email
13. ΥΠ.Υ.ΜΕ / Υ.Π.Α FAX: 210-8944279, 210-3532536
14. ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε αποστολή με email (FAX: 2310-475936)
15. Ο.Σ.Ε/Π.Σ.Ε.Α FAX: 210-5248657
16. Ο.Σ.Ε/ΤΡΥΔΙΚ/ΥΣΚ/ΔΚ FAX: 210-5222535
17. Ο.Σ.Ε/ΡΥΘΜ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ FAX: 2310-599019
18. Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ/Π.Σ.Ε.Α αποστολή με email (FAX : 210-5246663)
19. ΟΑΣΑ αποστολή με email (FAX : 210-8220774)
20. ΟΑΣΑ / ΘΕΠΕΚ αποστολή με email (FAX: 210-6430880)
21. ΟΑΣΘ FAX: 2310-929973
22. ΣΤΑΣΥ Α.Ε FAX: 210-3223935
23. Ο.Σ.Υ Α.Ε FAX: 210-4931902, 210-4922075
24. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» FAX: 210-3540095
25. ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ αποστολή με email (FAX: 210-6635579)
26. ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ/ΚΔΚ FAX: 210-6635579
27. ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε αποστολή με email (FAX: 2710-562007)
28. ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε αποστολή με email (FAX: 22960-95558)
29. NEA ΟΔΟΣ Α.Ε αποστολή με email (FAX: 210-6180050)
30. ΟΔΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε αποστολή με email (FAX: 210-6180050)
31. ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε αποστολή με email (FAX: 2410-741087)
32. ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ αποστολή με email (FAX: 210-6858786)
33. ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (Γ.ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ) αποστολή με email( FAX: 210-6858786)
34. ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ αποστολή με email (FAX: 26340-32444)
35. Δ.Ε.Η Α.Ε (Γενικός Διευθυντής) FAX: 210-5241300
36. Δ.Ε.Η A.E (Κέντρο Πληροφοριών Δικτύων) FAX: 210-5234379
37. ΔΕΗ ΑΕ Δνση Υγείας & Ασφάλειας αποστολή με email και με FAX: 210-5221167
38. ΑΔΜΗΕ Α.Ε /ΔΝΕΜ FAX: 210-5126999
39. ΑΔΜΗΕ Α.Ε /ΔΣΣΜ FAX: 210-3461163
40. ΑΔΜΗΕ Α.Ε /ΔΛΕΣ FAX: 210-6220730
41. ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε / ΚΠΔ αποστολή με email (FAX: 210-9235735)
42. ΕΥΔΑΠ. Α.Ε. αποστολή με email (FAX: 210-2144411)
43. ΕΥΑΘ Α.Ε αποστολή με email (FAX: 2310-212439)
44. ΓΓΠΠ / Δνση Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών αποστολή με email
**** Στην περίπτωση που το έγγραφο δεν μπορεί να αποσταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e–mail), αποστέλλεται στον αναγραφόμενο αριθμό τηλεομοιοτυπίας (fax)

WOGR91 LGAT 131200

ΑΜΕΣΟ

ΑΠΟ ΕΜΥ/ΕΜΚ

Ελληνικό, 13-01-2019/1400 B

Α.Α. 2/2019

ΠΡΟΣ: ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (14-01-2019) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ (16-01-2019), ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :

Α. ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ:

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (14-01-2019) ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ, ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400
ΜΕΤΡΑ) ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 200 ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΤΕΡΑ 400 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 600 ΜΕΤΡΑ).

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (15-01-2019) ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ), ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ, ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 500 ΜΕΤΡΑ), ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 600 ΜΕΤΡΑ) ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΜΕ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ.
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (16-01-2019) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Β. ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ:

ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (14-01-2019) ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ) ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (15-01-2019) ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ.

Γ. ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ 7 ΜΕ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

(14-01-2019) ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (15-01-2019) ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΑ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ, ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

(16-01-2019)

Δ. ΠΑΓΕΤΟΣ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (14-01-2019), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ, ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΛΙΚΟΣ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr

ΚΩΝ. ΖΕΪΝΗ

ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/2

ΘΕΟΔ. Ν. ΚΟΛΥΔΑΣ

ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

ΠΗΓΗ:https://www.ikariaki.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: