https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 28440
# E-MAIL:eksamou@otenet.gr# SITE: www.eksamou.gr

Σάμος, 7-10-2021

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στηρίζει την απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών στις 11-10-2021

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου στέκεται στο πλευρό όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας και στον αγώνα που δίνουν για να στηρίξουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των σχολείων, την ασφαλή λειτουργία τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας! Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα σε γονείς, εργαζόμενους, τα σωματεία τους και όλο το λαό να στηρίξουν αυτή τη μάχη κόντρα στην κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας που θέλει να μετατρέψει το σχολείο σε πεδίο για business, μαθητές σε πελάτες, να λειτουργήσει με υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο, να δέχεται μαθητές να κάνουν μάθημα σε container στις σεισμόπληκτες περιοχές.
Οι εκπαιδευτικοί και τα συνδικαλιστικά τους όργανα αντιδρούν στο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, που κατηγοριοποιεί τα σχολεία σε σχολεία ελίτ για λίγους κι εκλεκτούς και σχολεία για τη μεγάλη μάζα των εργατικών λαϊκών στρωμάτων, που καλεί τους διευθυντές να γίνουν managers-κυνηγοί χορηγών για χρηματοδότηση και τους εκπαιδευτικούς υποτακτικούς των κερδών και της ανταγωνιστικότητας, αποδεχόμενοι την αντιδραστική αξιολόγηση που προωθούν κυβερνήσεις και ΕΕ.
Ο σπουδαίος αγώνας που δίνουν είναι αγώνας συνολικός για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση για όλα τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που εν μέσω πανδημίας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των δασκάλων τους, έμειναν πίσω αφού δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που τα παιδιά καλούνταν να συνδεθούν μέσω τηλεφώνου με τη φωνή του εκπαιδευτικού!!! Και που φέτος έρχονται αντιμέτωποι με τις συγχωνεύσεις τμημάτων αντί της αραίωσής τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη βελτίωση του παιδαγωγικού έργου.
Για τη Σάμο δε, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα αφού σε μερικά σχολεία η μάθηση γίνεται μέσα σε container λόγω σεισμού ή τα παιδιά διανύουν αποστάσεις πεζά μέσα σε χαλάσματα για να φτάσουν στο σχολείο όπως στον Παγώνδα. Η κατάσταση χειροτερεύει με τη μείωση των ωρών εργασίας για τις σχολικές καθαρίστριες ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο σε περίοδο πανδημίας και με αυξημένα μέτρα προστασίας, ειδικά όταν πχ τουαλέτες και κοινόχρηστοι χώροι, που πρέπει να απολυμαίνονται σε κάθε διάλλειμα, απαιτούν παραπάνω προσωπικό.
Αντί, όμως, το Υπουργείο να σεβαστεί τον καθημερινό αγώνα που δίνει η σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, απαντά με αγωγή ενάντια στις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών που μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, απορρίπτουν τα κυβερνητικά σχέδια για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και της υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας. Το κλίμα τρομοκράτησης και φίμωσης μάλιστα εντείνεται όταν κλείνει τα μάτια σε φασιστικές-νεοναζιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις που μαντρώνονται στα σχολεία και δρουν ανενόχλητες, αναπαράγοντας το Υπουργείο τη θεωρία των δύο άκρων, τσουβαλιάζοντας έτσι τις δίκαιες φωνές οργής και διεκδίκησης με το σκοτάδι του φασιστών-δολοφόνων!
Στο δίκαιο και οργανωμένο αγώνα των εκπαιδευτικών, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, δηλώνει την στήριξή του, κάνει και δική του υπόθεση τα δίκαια αιτήματα για να μην εφαρμοστούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που κατηγοριοποιούν τους μαθητές, να μην εμπλέκονται ιδιώτες, επιχειρήσεις και ΜΚΟ στην εκπαιδευτική διαδικασία, να ενισχυθεί άμεσα η κρατική χρηματοδότηση για τα σχολεία μας, να ανεγερθούν νέα σχολικά κτίρια όπου χρειάζεται στις σεισμόπληκτες περιοχές, να καταργηθεί η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα θεμάτων, να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη για τα εργασιακά που βάζει στο γύψο σωματεία και εργαζομένους.
Διεκδικούμε το σχολείο που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, την ολόπλευρη μόρφωση, το δημόσιο & δωρεάν σχολείο! Υγεία και ζωή με δικαιώματα!
Η Διοίκηση

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ- ΦΟΥΡΝΩΝ

7 Οκτωβρίου 2021
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο – Δωρεάν Σύστημα Υγείας & ΠΦΥ

Είναι πλέον κοινοτυπία να περιγράφουμε μια κατάσταση στον χώρο της Υγείας, για τα νησιά μας, που επαναλαμβάνεται αρκετά χρόνια τώρα και χειροτερεύει διαρκώς.
Ξέρουμε ότι δεν είναι ούτε τυχαίο ούτε συγκυριακό. Ζούμε στο πετσί μας τις συνέπειες των αντιδραστικών αλλαγών στο χώρο της Υγείας που συστηματικά έχουν προωθηθεί από όλες τις προηγούμενες και τωρινή κυβέρνηση.
Αρνιόμαστε να συμβιβαστούμε με αυτή τη κατάσταση.
Δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την εξέλιξη.
Συναισθανόμενοι την έκταση του προβλήματος της υποβάθμισης των δομών υγειάς των νησιών μας και τις συνέπειες του για την κοινωνία, δίνουμε συνέχεια στην προσπάθεια των εργαζόμενων στην υγεία και των συνδικάτων του Νησιού.
Τα σωματεία μας για μια ακόμα φορά ενώνουν τη φωνή τους, με τη φωνή των γιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζόμενων στην υγεία συνολικά, διεκδικώντας -με βάση το πλαίσιο που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε – μέτρα προστασίας για τους κατοίκους των νησιών μας. Κρίνοντας απαραίτητο να υπάρξει αντίδραση στην εφαρμογή των νέων μέτρων, ιεραρχώντας ως αιτήματα προς άμεση ικανοποίηση, την επαρκή στελέχωση ολων των δομών υγείας των νησιών μας, την ανάκληση της απόφασης των αναστολών και την αναστολή των σχεδίων περί συγχώνευσης των δομών υγείας.
Οι Διοικήσεις των Συνδικάτων οικοδόμων και των εργαζόμενων στον τουρισμό αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρης Στάσης Εργασίας στις 13 Οκτωβρίου από 11:00 -15:00, για τους εργαζόμενους των κλάδων στην Ικαρία.
Ταυτόχρονα καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τη νεολαία, σε στήριξη της κινητοποίησης των εργαζόμενων στην υγεία την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου (Πλατεία Αγ. Κηρύκου στις 12:30).
Διεκδικούμε :
 Γενναία αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
 Να ανακληθούν τώρα όλες οι διατάξεις για αναστολή καθηκόντων, στέρηση μισθού, διαθεσιμότητες, στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια.
 Δημιουργία ΜΕΘ ή ΜΑΦ. Αύξηση του αριθμού των αναπνευστήρων στο νοσοκομείο.
 Δημιουργία Κέντρου Υγείας στις Ράχες και στους Φούρνους, που να λειτουργούν όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με όλες τις βασικές ειδικότητες ιατρών.
 Δωρεάν, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους με ευθύνη του ΕΟΔΥ,(και στα λιμάνια και το αεροδρόμιο), ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού.
 Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
 Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Κοινοποίηση άρθρου: