Επίσκεψη του επιτρόπου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΜΚΙΕ

Greece/Athens/June 26,2018.Dunja Mijatović, Human Rights Commissioner during her visit in Metropolitan Social Medical Center of Elliniko.Giorgos Moutafis

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Επίσκεψη του επιτρόπου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΜΚΙΕ»

Την Τρίτη 26 Ιουνίου είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στο χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ) την επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αρμοδιότητες σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης κα. Dunja Mijatović και τον βοηθό της κ. Matthieu Birker.

Κατά την επίσκεψη, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δραστηριότητες του ιατρείου και εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην κατάσταση των ευάλωτων ομάδων πολιτών μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και στις επιπτώσεις που απορρέουν για την υγεία τους. Μάλιστα εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς να καλύπτουν το κόστος συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη της αγωγής τους καθώς και για την στήριξη του ιατρείου με φαρμακευτικό υλικό σε δομές προσφύγων.

Με ένθερμο τρόπο συνεχάρησαν όλους τους εθελοντές που διαχρονικά έχουν συντελέσει να παραχθεί αυτό το τεράστιο έργο, για έναν μη χρηματοδοτούμενο φορέα, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρωτοβουλία και την δομή της οργάνωσης και ανακουφισμένοι για την παραμονή του ιατρείου μετά την τελευταία εμπλοκή με το χώρο λειτουργίας του.

Το ΜΚΙΕ συνεχίζει τον αγώνα της ενημέρωσης για αυτά που βιώνει ο απλός πολίτης.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Επίσκεψη του επιτρόπου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΜΚΙΕ"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up