Επίθεση φασιστών χθές στον Πειραιά στον Γιουλούντα

Χθες βράδυ ο Γιάννης Γιουλούντας επισκέφθηκε τον ΕΚΧ Φαβέλα στον Πειραιά και η οποία προετοιμαζόταν για το διήμερο που ξεκινάει σήμερα.

Φεύγοντας ο Γιάννης από τη Φαβέλα και περνώντας από το μικρολίμανο έγινε αντιληπτός από φασίστες επειδή φορούσε το μπλουζάκι της Φαβέλας και ακολουθώντας τον μέχρι το ΣΕΦ του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν.

Τραυμάτισαν έναν άνθρωπο όπου η αλληλεγγύη είναι ταυτισμένη με το προσωπό του. Είναι ο άνθρωπος όπου δημιουργώντας και συμμετέχοντας στις επιτροπές αλληλεγγύης της Γαλλίας άλλαξε από την αρχή της κρίσης όλο το πνεύμα που κυριαρχούσε στο εξωτερικό για τα εδώ τεκταινόμενα.

Με ντοκιμαντέρ, με κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης προς τις καταλήψεις στέγης μεταναστών, με τα αλλεπάλληλα κονβόι αλληλεγγύης από Γαλλία αλλά και από όλη την Ευρώπη, με την συμπαράσταση σε κάθε αυτοοργανωμένη συλλογικότητα, η είδηση έρχεται ο Γιουλούντας ήταν χαρμόσυνη και γεμάτη προσδοκίες.

Αυτόν βρήκαν να κτυπήσουν τα μισάνθρωπα φασιστοειδή καθάρματα. Και βρήκαν στόχο. Όμως έπεσαν πάνω σε έναν ογκόλιθο ανθρωπιάς όπου ο φόβος και ο τρόμος συντρίφτηκαν από τα πρώτα κιόλας κτυπήματα.

Το κτύπημα στον Γιουλούντα είναι πολλαπλό. Είναι κτύπημα σε κάθε έναν από μας ξεχωριστά και είναι βέβαιο ότι δεν θα το αφήσουμε έτσι. Στον Πειραιά παρόλα τα κτυπήματα που έχει δεχτεί η Φαβέλα , οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει.

Ο Πειραιάς αλλάζει και εμείς μαζί με την κοινωνία τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες σας ψάχνουμε. Και ιδιαίτερα μετά από αυτό να είστε σίγουροι ότι θα μας δείτε απέναντί σας.

Όλες οι ευχές για την ανάρρωση του συντρόφου Γιάννη και γρήγορα να τον έχουμε κοντά μας.

Η καρδιά μας πονάει μαζί σου σύντροφε αλλά ο επόμενος κτύπος θα είναι όταν θάμαστε πάλι μαζί και θάναι χαμογελαστός όπως πάντα ήσουνα και είσαι.

Πίσω φασίστες εμπρός σύντροφοι

Αντιεξουσιαστικη Κίνηση Αθήνας

ΠΗΓΗ:http://www.enallaktikos.gr 

Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up