Έρχονται τα υδατοδρόμια – Δείτε τι προβλέπει τι σχέδιο νόμου

Δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων.
Μεγάλο στοίχημα για το ελληνικό δίκτυο μεταφορών το έργο των υδατοδρομίων, με την κυβέρνηση να βάζει στόχο το καλοκαίρι του 2020, όπου φιλοδοξείται να έχουν μπει οι βάσεις για ένα πιλοτικό δίκτυο. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες και προβλέπει επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των υδατοδρομίων και απλούστευση κατασκευής. Μέχρι τώρα απαιτούνται έως και 42 βήματα για την οριστική αδειοδότηση υδατοδρομίου και στόχος είναι η μείωση της διαδικασίας στο μισό.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αδειοδότηση πέντε υδατοδρομίων. Επίσης, η χορήγηση άδειας για τη δημιουργία υδατοδρομίου σε ιδιωτικά λιμάνια, μαρίνες και τουριστικά καταλύματα πολυτελείας αναμένεται να δώσει ώθηση στο έργο των εταιρειών.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, προχώρησε στη δημοσίευση απόφασης στη «Διαύγεια» για τη σύσταση Ομάδας Εργασίας με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και της λειτουργίας των υδατοδρομίων. Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η επεξεργασία της δευτερογενούς νομοθεσίας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αδειοδότηση των υδατοδρομίων και η ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων στη χώρα μας, όπως σχετικά προβλέπει η υφισταμένη νομοθεσία περί ανάπτυξης υδατοδρομίων.

ΠΗΓΗ:https://www.pagenews.gr 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up