https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού»: Καταγγέλλει τον εξαναγκασμό (με διαδικασία εξπρές από το Διοικητικό Εφετείο) μετακίνησης της Τ. Ευαγγελοπούλου

ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού»: Καταγγέλλει τον εξαναγκασμό (με διαδικασία εξπρές από το Διοικητικό Εφετείο) μετακίνησης της Τ. Ευαγγελοπούλου

Τη διαδικασία εξπρές με την οποία το Διοικητικό Εφετείο αναγκάζει τη συνδικαλίστρια, εκλεγμένη στο Σωματείο και στην ΠΟΕΔΗΝ, Τατιάνα Ευαγγελοπούλου να αναλάβει τη θέση της προϊσταμένης τμήματος (που η ίδια αρνείται), έως την εκδίκαση της αγωγής της ενάντια σε αυτήν την τοποθέτηση, καταγγέλλει η ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού».

«Προφανώς, δεν μας εκπλήσσει η ταχύτητα με την οποία τα δικαστήρια βγάζουν αποφάσεις κατά αγωνιστών εργαζομένων και συνδικαλιστών, κατά απεργιών κλπ. Όπως επίσης δεν μας εκπλήσσει ούτε το γεγονός ότι η απόφαση δεν αναφέρει ούτε λέξη επί της ουσίας, αλλά σχεδόν μονολεκτικά απορρίπτει το αίτημα της συναδέλφου. Δεν μας εκπλήσσει ακόμη ούτε η ταχύτητα με την οποία η διοίκηση έστειλε αυθημερόν με δικαστικό επιμελητή και θυροκόλλησε την δικαστική απόφαση στο σπίτι της συναδέλφισσας, συνοδεύοντάς την με μία ολοσέλιδη επιστολή με ευθεία απειλή προς τη συναδέλφισσα ότι αν δεν αναλάβει άμεσα, θα υποστεί τις (πειθαρχικές – ποινικές) συνέπειες», τονίζει η ΕΣΑΚ και προσθέτει:

«Η απόφαση αυτή ως απώτερο στόχο της διοίκησης έχει να “συμμορφώνονται” οι εργαζόμενοι και να “σκύβουν το κεφάλι” στις αποφάσεις της που οδηγούν στην πλήρη διάλυση και απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα και των υπηρεσιών του νοσοκομείου και τη γενικευμένη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση με ασθενείς-“πελάτες” και εργαζομένους-“πειθήνιους ομήρους”».

Επισημαίνει ακόμα πως «σε κάθε περίπτωση επειδή τις ταξικές δυνάμεις δεν μπορούν “να τις βάλουν στο χέρι”, η συναδέλφισσα παρότι έχει οικονομικό πρόβλημα καθώς το 70% του μισθού της πάει στη δόση του στεγαστικού της δανείου, τους “πετάει στα μούτρα” το επιχείρημα της “εξαγοράς” μέσω του επιδόματος προϊσταμένης, το οποίο και θα αποδίδει ως εισφορά στο ταμείο του ΣΕΝΕ για κάλυψη εκτάκτων αναγκών συναδέλφων» και ξεκαθαρίζει ότι «προφανώς σαν ΕΣΑΚ δεν αρνούμαστε την ανάγκη της ύπαρξης θέσεων προϊσταμένων γενικά, ούτε βέβαια το δικαίωμα των συναδέλφων να διεκδικούν αυτές τις θέσεις. Όμως καταγγέλλουμε ξανά ως επιεικώς απαράδεκτες τόσο την απουσία διαδικασίας Κρίσεων Προϊσταμένων εδώ και 14 χρόνια, όσο και τη μεθόδευση με την οποία η διοίκηση αποφάσισε να απομακρύνει με κάθε τρόπο (και παράλληλα να την εκθέσει …. “διά της αναβαθμίσεως”) τη συναδέλφισσα συνδικαλίστρια των ταξικών δυνάμεων από ένα σημαντικό πόστο που υπηρετούσε με αποδεδειγμένη και μετρήσιμη επάρκεια, μόνο και μόνο επειδή ερχόταν σε επαφή με εκατοντάδες συναδέλφισσες και συναδέλφους, εξυπηρετώντας όλους χωρίς καμία διάκριση και πάντα με φιλεργατική διάθεση».

Η ίδια η Τατιάνα Ευαγγελοπούλου αναφέρει ότι «επιμένω να μην αποδέχομαι την ιδιότητα της δοτής προϊσταμένης Τμήματος και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι μέχρι την δικαίωσή μου» χωρίς να γνωρίζει το λόγο για την απόρριψη της προσωρινής διαταγής εναντίον της απόφασης μετακίνησης αφού «σκεπτικό και αιτιολόγηση δεν υπάρχουν».

Ξεκαθαρίζει ότι «θα συνεχίσω τον αγώνα πρώτα από όλα συνδικαλιστικά, αλλά και δικαστικά μέχρι την ουσιαστική εκδίκαση τόσο της αίτησης αναστολής, όσο της αίτησης ακύρωσης που εκκρεμούν» και ευχαριστεί όσοι της συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουν να τη στηρίζουν «κατανοώντας την ουσία, την ηθική και το δίκιο του αγώνα μου και ζητάω συγγνώμη από όσους υποστούν τις συνέπειες από την αιφνίδια και “διά ροπάλου” μετακίνησή μου από ένα σημαντικό έως κρίσιμο πόστο για τα υπηρεσιακά – εργασιακά τους θέματα. Σε κάθε περίπτωση, όπως άλλωστε δείχνει η εργασιακή και συνδικαλιστική μου πορεία, δεν θα γίνουν ανεκτές πρακτικές αυταρχισμού και εκφοβισμού».

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: