Φεστιβάλ αναρρίχησης στην Ικαρία, στις 15-17 Ιουνίου 2019

Από τις 15 έως 17 Ιουνίου 2019 το πρώτο μεγάλο Bouldering & Climbing Festival στην Ικαρία
Το Bouldering Ikaria και Climbing Ikaria σε συνεργασία με τον Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Διαγόρας διοργανώνουν το πρώτο μεγάλο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου 2019, στην Ικαρία. Σκοπός του Bouldering & Climbing Festival είναι να καθιερωθεί και να ενισχύει τις προσπάθειες για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων υπαίθρου και του εναλλακτικού τουρισμού στην Ικαρία προσελκύοντας Έλληνες και ξένους αναρριχητές σε νέα, σημαδεμένα αλλά κυρίως ασφαλή αναρριχητικά πάρκα του νησιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του φεστιβάλ είναι η ιδανική ημερομηνία διεξαγωγής του, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μια εποχή όπου η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει.

Το ενδιαφέρον όλο και περισσότερο μεγαλώνει και κοινή ομολογία αποτελεί ότι η Ικαρία διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας βράχινο ανάγλυφο το οποίο έχει εντυπωσιάσει όσους γνώστες του σπορ έχουν επισκεφθεί το νησί. Μέσω του πρώτου μεγάλου Bouldering & Climbing Festival και συντονισμένων σχετικών δράσεων οι οργανωτές φιλοδοξούν να κάνουν την Ικαρία τον επόμενο απόλυτο αναρριχητικό προορισμό μετά τη διάσημη, πια, Κάλυμνο. Το φεστιβαλ διοργανώνεται με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

2 δημοφιλή είδη αναρρίχησης το Bouldering και Sport Climbing με σχοινί
Το νησί παρουσιάζει εντυπωσιακό αριθμό γιγάντιων γρανιτένιων σχηματισμών, γνωστών στη διεθνή ορολογία των αναρριχητών ως boulder, αλλά και πληθώρα κάθετων βράχων που προσφέρονται για sport αναρρίχηση και έχουν τραβήξει την προσοχή ελληνικών και ξένων παραγόντων του χώρου της αναρρίχησης. Το Bouldering & Climbing Ikaria είναι η προσπάθεια του Ευάγγελου Καστανιά να καθιερώσει το νησί ως τον επόμενο μεγάλο αναρριχητικό προορισμό στην Ελλάδα, μετά την Κάλυμνο! Με συντονισμένη δράση, από το 2012, ξεκίνησε σε συνεργασία με το Δήμο Ικαρίας, την αξιοποίηση του βράχινου ανάγλυφου της Ικαρίας, με σκοπό τη δημιουργία αναρριχητικών πάρκων. Εξαιρετικά άρθρα έχουν γραφτεί από αναρριχητές του εξωτερικού ενώ μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση παρουσιάζει ο πρώτος οδηγός Bouldering με περισσότερες από 300 διαδρομές και χρήσιμες πληροφορίες για το νησί. Σήμερα ο οδηγός κυκλοφορεί σε Ελλάδα και εξωτερικό, και πρόσφατα έγινε και application από την Vertical Life. Παράλληλα, ξεκίνησε και η διάνοιξη αναρριχητικών διαδρομών Climbing με σχοινί. Μέχρι σήμερα υπάρχουν έτοιμα 5 πεδία και περίπου 120 διαδρομές με σχοινί, διαφόρων δυσκολιών σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Το Πρόγραμμα του Bouldering & Climbing Festival στην Ικαρία
Στα πλαίσια του πρώτου μεγάλου αναρριχητικού φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην Ικαρία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, θα λάβουν χώρα πολλές και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Ο αρχικός προγραμματισμός περιλαμβάνει τα εξής:

Σάββατο 15 Ιουνίου- Άφιξη- Συνάντηση – Αναρρίχηση- Βραδυνό pool party- φωτογράφηση
Κυριακή 16 Ιουνίου- Αναρριχητικοί αγώνες- Απονομές – Πανηγύρι
Δευτέρα 17 Ιουνίου- Αναρρίχηση/ Ελεύθερο πρόγραμμα- Αποχαιρετισμός- Αναχώρηση
Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχών
Bouldering & Climbing Ikaria, Ευάγγελος Καστανιάς
Τηλ. Επικοινωνίας: 6997 915 045 & 6940763503
e-mail: evaggeloskastanias@gmail.com & boulderingikaria@gmail.com
Ιστοσελίδα: http://www.bluezoneclimbing.com

Σκαρφαλώστε υπεύθυνα
Η αναρρίχηση ως δραστηριότητα υπαίθρου και κυρίως ως δράση ενταγμένη στον εναλλακτικό τουρισμό απευθύνεται σε επισκέπτες με περιβαλλοντική συνείδηση, σε ένα κοινό τουριστών, που αναζητούν την ομορφιά της φύσης για να αναπτύξουν τη δραστηριότητά τους, να διδάξουν στα παιδιά τους να σκαρφαλώνουν και να σέβονται τη φύση. Το Bouldering & Climbing Ikaria δεν μπορεί παρά να επικοινωνεί ένα σύνθημα: ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ. Γιατί στην Ικαριά μας πολλά είναι τα δώρα της Φύσης που προστατεύονται από διεθνείς συμβάσεις και προγράμματα, και όλα αυτά οφείλουμε να τα διασφαλίσουμε και να τα επικοινωνήσουμε σε κάθε επισκέπτη.

ΠΗΓΗ:http://www.radio-ikaria.gr

Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up