Γερμανός καθηγητής : «ως οφειλέτης δεν είναι κάποιος σε θέση να βάζει τελεία και παύλα, ούτε πολιτικά, ούτε νομικά πολύ περισσότερο ηθικά»

– «Δόλια η δήλωση της Γερμανικής κυβέρνησης, ότι το θέμα των Γερμανιών οφειλών «ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΛΕΙΣΕΙ»!
– «Ντροπή Η αδιάλλακτη και παρελκυστική στάση της Γερμανίας».
– «ως οφειλέτης δεν είναι κάποιος σε θέση να βάζει τελεία και παύλα, ούτε πολιτικά, ούτε νομικά πολύ περισσότερο ηθικά»
– Η Γερμανία επικαλούμενη τη συμφωνία (4+2), ουσιαστικά παραδέχεται ότι χρωστάει στην Ελλάδα 377 δις και ότι μονομερώς και με όπλο της ισχύ της το διαγράφει παράνομα και ανήθικα.
Ο σημαντικός καθηγητής της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου της Βρέμης Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, σταθερός φίλος της Ελλάδας, αποδομεί τα γερμανικά επιχειρήματα για την απόρριψη της (ελληνικής) ρηματικής διακοίνωσης!
«Το να επικαλείται κάποιος τη Συνθήκη 2+4 είναι ένα πολύ κακό επιχείρημα για να αμυνθεί κατά των πολεμικών αποζημιώσεων. Κάτι τέτοιο δεν θα το θεωρούσα ούτε καν νομικό επιχείρημα, διότι πρόκειται για κουβέντες καφενείου. Στη Συμφωνία 2+4 η Ελλάδα δεν έλαβε μέρος. Εάν υποτεθεί ότι ίσχυε το γερμανικό επιχείρημα, τότε θα επρόκειτο για τη λεγόμενη «σύμβαση εις βάρος τρίτου». Mία τέτοια σύμβαση όμως είναι εξίσου απαράδεκτη στο διεθνές όπως και στο ιδιωτικό δίκαιο» τονίζει, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Βερολίνου «neues deutschland».
Αναφέρει επίσης ότι «είναι ντροπή το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση προσπαθεί με μία τόσο ασθενή επιχειρηματολογία να εμποδίσει τον διάλογο σχετικά με τις νομικές και πολιτικές συνέπειες της ιστορικής αδικίας» και υπογραμμίζει ότι «είναι ήδη δόλιο αρχικά να ζητάει η Γερμανία την αναβολή του διακανονισμού πληρωμών και κατόπιν να κηρύσσει μονομερώς το θέμα ως διευθετηθέν νομικά και πολιτικά». Παραπέμπει, δε, στη Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 για τα διαγραφέντα χρέη της Γερμανίας, υπογραμμίζοντας ότι «ως οφειλέτης δεν είναι κάποιος σε θέση να βάζει τελεία και παύλα, ούτε πολιτικά, ούτε νομικά πολύ περισσότερο ηθικά».
Ευχαριστώ τον καλό φίλο και συναγωνιστή Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος για την αλίευση της είδησης.
Δείτε το ρεπορτάζ στο slpress:
https://slpress.gr/…/germanos-kathigitis-ntropi-verolinoy…/

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up