https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Για τις ανεμογεννήτριες κόβουν χιλιάδες πεύκα καθε φορά εν ριπή οφθαλμού στις "Mήδειες" ομως δηλώνουν ολοι "αναρμόδιοι"

Για τις ανεμογεννήτριες κόβουν χιλιάδες πεύκα καθε φορά εν ριπή οφθαλμού στις “Mήδειες” ομως δηλώνουν ολοι “αναρμόδιοι”

Από Διονύση Παπαδόπουλο

“Ειναι πολλά τα λεφτά Αρη..” Στα βουνά ειναι τώρα τα φράγκα !

Οταν πρόκειται νά εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες οι ΔΕΗ Ανανεώσιμες τα Δασαρχεία οι Δήμοι οι Περιφέρειες και οι εταιρείες μια χαρά συνεννοούνται και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και με συνοπτικες διαδικασίες εκκαθαρίζουν χιλιάδες δέντρα ανοίγουν δρόμους σε βουνά βεβηλώνουν αρχαιολογικά μνημεία,τοποθεσίες φυσικης και πολιτιστικής κληρονομιάς,φτιαχνουν υποσταθμούς και εργοτάξια οπου γουστάρουν “μεχρι να πείς κύμινο”.

Το επιτελικο κράτος εκει κάνει θαύματα! Πανε περίπατο περιβαλλοντικοί νόμοι ακομη κι οι περιοχές ΝATURA

Μονο στην Ακρόπολη δεν σχεδιάζουν προς το παρόν να βάλουν ανεμοτουρμπίνες.

Τα Υπουργεία Πολιτισμου και Ανάπτυξης κανονικά θάπρεπε να ονομάζονται υπουργεία βιασμού του πολιτισμού και του φυσικού περιβάλλοντος.

Καράβια πηγαίνουν και έρχονται φορτηγα μπουλντόζες και νταλίκες κάνουν πάρτυ τα τελευταία χρόνια οργώνουν θάλασσες δάση και βουνά σπέρνουν ανεμογεννήτριες μέσα σε μια μέρα και νύχτα αλλά στα βόρεια και τα κάθε προάστια δηλώνουν ολοι “αναρμόδιοι” στη κοπη μερικών πεύκων που γέρνουν πάνω στα καλώδια…

“Αναρμόδιοι”… δηλώνουν επίσης ολοι τους εδω και πολλά χρόνια για τις εκατοντάδες πυρκαγιές σε δάση που ξεκίνησαν απο μετασχηματιστές και κολώνες της ΔΕΗ.Και για όλα αυτά το μόνο που ξέρει είναι να κοβει το ρεύμα σε ανέργους και αρρωστους ανθρώπους να χρεώνει παράνομα τό ΕΤΜΕΑΡ για ένα δηθεν “πράσινο ηλεκτρικό ρεύμα” πού δεν λαμβάνουμε ποτέ και να χαρίζει τα χρέη εκατοντάδων εκατ.ευρώ στην ΛΑΡΚΟ.

Αλλα δεν φταιει αυτή εμεις “την μάθαμε” ετσι…να μην λεμε ποτέ οχι φτανει ως εδω και μη παρέκει!

Χιλιάδες στρέμματα πανέμορφων πευκόδασων και άλλων ειδων δένδρων σε όλη την Ελλάδα αποψιλώθηκαν εν ριπή οφθαλμού για την “πράσινη ενέργεια”,ποιό πεύκο που γέρνει στον Διόνυσο μου λές τώρα εδώ μιλάμε για πολλά λεφτόδεντρα!

Aλλά όπως πάντα σ αυτη την χωρα βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος..

Στο Αγκιστρο Σερρών (φωτο) για κάθε μία ανεμογεννήτρια κόπηκαν περιμετρικά εκατοντάδες πεύκα ωστε να υπάρχει αρκετός προσβάσιμος για τα συνεργεία χώρος σε περίπτωση αντικατάστασης η συντήρησης της σβούρας,και να αποφευχθεί ετσι οποιος κίνδυνος “ατυχήματος” γιατι ως γνωστόν οι σβούρες παίρνουν καμια φορά φωτιά και καίγεται ο τόπος όλος.

Στίς γειτονιές ομως και σε όλη την επικράτεια με την πρώτη φωτιά το πρώτο χιόνι η βροχή ολοι αυτοι οι γελοίοι “αναρμόδιοι” και ανίκανοι κάνουν πώς δεν ξέρουν δεν βλέπουν δεν μπορούν δεν θέλουν..

Στήν Κέρκυρα ο “Ερημίτης” κατακρεουργείται αφού πρώτα κάηκε σύμφωνα με τον “κυβερνητικό Νοστράδαμο”,στα ορη Θεσπρωτίας εγκρίθηκαν 25 ανεμογεννήτριες 200 μέτρων ! ενω στα Κύθηρα η ΡΑΕ απέριψε τις ενστάσεις των κατοίκων και ετσι τωρα πρέπει να θυσιάσουν τα αγαπημένα τους βουνά στις λαομίσητες σβούρες.

Τό “Ταξίδι στα Κύθηρα” δεν θαναι ποτε ξανα το ιδιο..

Η λίστα ειναι μεγάλη και αυξάνεται.

Η Ελλάδα γεμίζει απο ανεμογεννήτριες την ωρα που αυτο το θλιβερό κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μια χιονόπτωση δυό ημερών μια πλημμύρα μιας μέρας και να προλάβει μια μεγαλη πυρκαγιά..

“Μήδειες” “Ιανούς” και “Μάτια” θα ζήσουμε πολλές φορές και απ οτι φαίνεται το μόνο που θαχουμε για το μέλλον ειναι τα ανεμοτέρατα να μας θυμίζουν για πάντα τα βουνα και τα δάση πού χάθηκαν εξ αιτίας της ανικητης βλακείας τών “φωστηρων” της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και μιας ανικανότητας και απληστίας που θριαμβεύει σε μια συμμορία φιλάργυρων πολιτικών απατεώνων και εγκληματιών.

Τα ακραια φαινόμενα και τα συμπτώματα της κλιματικής αλλαγης δεν καταπολεμούνται με αχρηστα παλιοσίδερα στά βουνά αλλα με ανθρώπους σοφους οργανωτικούς και πρακτικούς με δασκάλους και γιατρούς που αγαπουν την φύση και τον ανθρωπο και σίγουρα οχι με την ενορχηστρωμένη υποτίμηση της νοημοσύνης μας απο το “επιτελικό κράτος” των χειρίστων..

ΠΗΓΗ: anemosantistasis.blogspot.com

Κοινοποίηση άρθρου: