Γουρούνια εντοπίστηκαν να χρησιμοποιούν εργαλεία

Οι ερευνητές παρατήρησαν μία οικογένεια γουρουνιών, του είδους Visayan warty, που είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση, να χρησιμοποιούν κλαδάκια για να σκάψουν και να χτίσουν τις φωλιές τους.

Παρόλο που τα γουρούνια δεν είναι γνωστά για την ευφυΐα τους, είναι εξυπνότερα απ’ όσο φαίνονται.

Έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, έχουν δείξει πως τα γουρούνια είναι πιστά και αγαπησιάρικα ζώα και μπορούν να σταθούν και ως ζώα θεραπείας.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μία οικογένεια γουρουνιών, του είδους Visayan warty, που είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση, να χρησιμοποιούν κλαδάκια για να σκάψουν και να χτίσουν τις φωλιές τους. Αν και τα γουρούνια δεν φημίζονται για ζώα που χτίζουν φωλιές, περισσότερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι χρησιμοποιούσαν εργαλεία για να τις χτίσουν.Έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν γουρούνια να χρησιμοποιούν εργαλεία.

Ένας εκ των ερευνητών, παρατήρησε την κίνηση ενός γουρουνιού που, αφού είχε σπρώξει τα φύλλα από το σημείο που ήθελε να φτιάξει τη φωλιά του, πήρε ένα ξυλαράκι και άρχισε να σκάβει αντί να χρησιμοποιήσει την μύτη της γι’αυτό.

Η γουρουνίτσα Πρισίλλα έκανε «κωπηλατικές» κινήσεις προκειμένου να σκάψει το σημείο που ήθελε να χτίσει τη φωλιά της. Ωστόσο, όπως παρατηρήθηκε, το σκάψιμο με αυτόν τον τρόπο δεν είναι τόσο γρήγορο ή αποτελεσματικό σε σχέση με το σκάψιμο με τα πόδια τους.

Οι ερευνητές συμπέραναν πως αυτή η τεχνική που χρησιμοποιούν δεν είναι γιατί τα γουρούνια πιστεύουν ότι τα βοηθάει να σκάψουν καλύτερα, αλλά γιατί το διασκεδάζουν με αυτόν τον τρόπο. Η σχέση των γουρουνιών με τη χρήση εργαλείων είναι ένα κομμάτι που δεν έχει μελετηθεί στο παρελθόν εκτενώς. Είναι ελάχιστα τα είδη ζώων που έχουν παρατηρηθεί μέχρι τώρα να χρησιμοποιούν εργαλεία.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που αποδεικνύει πως και τα γουρούνια έχουν τη νοητική δυνατότητα να διαμορφώσουν το περιβάλλον τους όπως το θέλουν.

Πηγή: skai.gr

ΠΗΓΗ:http://www.sport-fm.gr 

Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up