Κάθειρξη 7 ετών με αναστολή στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα «δωρεάν νοσήλια» σε επιφανή πρόσωπα στο Ερρίκος Ντυνάν

Της Άννας Κανδύλη

Ποινή κάθειρξης 7 ετών χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη για τα «δωρεάν νοσήλια» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Το δικαστήριο ωστόσο του χορήγησε ανασταλτικό στην έφεση οπότε δεν παίρνει το δρόμο για τη φυλακή μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Τα « κερασμένα» νοσήλια

Ο Ανδρέας Μαρτίνης καταδικάστηκε για το αδίκημα της απιστίας κατ´ εξακολούθηση καθώς κατά τους δικαστές, επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους,καλλιτέχνες κ.ά την περίοδο 2007 έως 2010. Αυτή η τακτική του κ. Μαρτίνη « κόστισε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκ.ευρώ και αφορούσε πάνω από 8100 περιπτώσεις.

Κατά το κατηγορητήριο, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο, εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε «επώνυμους» χωρίς οικονομικά προβλήματα, σχεδόν το σύνολο του κόστους δαπανηρών εξετάσεων και νοσηλίων.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορός του Θοδωρης Μαντάς δήλωσε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση.»

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up