https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα

Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα

“Πάνω στα ματωμένα πουκάμισα των σκοτωμένων, εμείς καθόμασταν τα βράδια και ζωγραφίζαμε σκηνές από την αυριανή ευτυχία του κόσμου. Έτσι γεννήθηκαν οι σημαίες μας”
Τάσος Λειβαδίτης
Δεν είναι ώρα πένθους, είναι ώρα κριτικής σκέψης, ευθύνης και πρωτοβουλίας
Ο φτωχός και εργαζόμενος κόσμος σε αυτή τη χώρα, οι εργάτες και οι εργάτριες, το πολυεθνικό προλεταριάτο γνωρίζουν από δυσκολίες και βάσανα. Και η μόνη αλήθεια είναι ότι τα τελευταία 11 χρόνια (και όχι μόνο) έχουν υποφέρει πολλά:
Είδαμε τα δικαιώματά μας να πετσοκόβονται, τα όνειρά μας να τα πατάνε οι μαύρες μπότες της καπιταλιστικής κυριαρχίας μέσα στα βρωμόνερα, το βιοτικό μας επίπεδο να πέφτει κατακόρυφα, να καταπατιέται η αξιοπρέπεια μας, να προσπαθεί τόσο το Ελληνικό Κεφάλαιο, όσο και ο καπιταλιστικός σχηματισμός της ΕΕ να μας ενοχοποιήσει για μία Κρίση η οποία αφορά τις ίδιες της αντιφάσεις τόσο του εθνικού καπιταλιστικού σχηματισμού, όσο και την γενικότερη κρίση του πολιτισμού της αξίας που είναι βασισμένος πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Η καπιταλιστική κυριαρχία, δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση.
Από την άλλη η απειλή της ακροδεξιάς του φασισμού και των αντι-δημοκρατικών και αντι-συνταγματικών εκτροπών μας χτυπάει την πόρτα.
Σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να μείνουμε βουβοί απέναντι στην τραγωδία που έπληξε την περιοχή της Αττικής με τις φονικές πυρκαγιές. Είναι ώρα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συμπαράστασης σε όποιον/α το έχει ανάγκη.
Γνωρίζουμε και βιώνουμε τον ίδιο πόνο με κάθε άνθρωπο που έχασε την ζωή του/-ης από τις πυρκαγιές και συλλυπούμεθα βαθιά τις οικογένειές τους.
Υποκλινόμαστε στην γενναιότητα όσων είτε από λειτουργικό καθήκον είτε από αυτενέργεια τα έδωσαν όλα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, τα ζώα και την φύση. Ο καθένας και η καθεμία πρέπει να συμβάλει στο να μεγαλώσει το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τους πληγέντες και τις πληγείσες.
Είναι ώρα να πάρουμε πολύ πιο σοβαρά υπόψη το ζήτημα του περιβάλλοντος.
Τα αίτια των πυρκαγιών είναι πολυπαραγοντικά και σε καμία περίπτωση δεν έχουν να κάνουν με συνομωσίες και μυστικά σχέδια. Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα τα δάση και τα σπίτια πρέπει να περιφρουρηθούν από κάθε απόπειρα εμπρησμού.
Γνωρίζουμε ότι ο ελληνικός φασισμός και η ελληνική ακροδεξιά, όπως και το παπαδαριό θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το γεγονός, ώστε να συνεχίζουν να κρατάνε τη χώρα και τον κόσμο στην απραξία και τη λήθη, να εντείνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση εις βάρος των εργατών και των εργατριών, εις βάρος του προλεταριάτου,ανεξαρτήτως αν αυτό το προλεταριάτο έχει ελληνική ταυτότητα ή όχι.
Οι πυρκαγιές ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΕΛΗΜΑ ΘΕΟΥ
Ο φασίστας Αμβρόσιος επιτελεί ένα έργο το οποίο έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τα όσα η θρησκεία του πρεσβεύει. Η θρησκεία είναι ζήτημα προσωπικό και ο κάθε άνθρωπος έχει την ελευθερία να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Ο Αμβρόσιος, η νεο-ναζιστική εγκληματική οργάνωση της «Χρυσής Αυγής», η υπόλοιπη ελληνική ακροδεξιά (Βελόπουλοι, Μπαλτάκοι, Σώρες και τα λοιπά βρώμικα χουντικά, παρα-κρατικά και δικτατορικά στοιχεία) δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να έχουν ούτε μια σπιθαμή γης. Κι αυτό γιατί είναι στην πρώτη γραμμή εκείνων των συμφερόντων που θέλουν την υποτέλεια και την σκλαβιά για κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο.
Να τσακίσουμε κάθε προσπάθεια όλοι οι παραπάνω να σηκώσουν κεφάλι. Να μην τους αφήσουμε να βρωμίσουν και να λεκιάσουν τις ψυχές και τις συνειδήσεις των ανθρώπων, των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.
Από την άλλη τα δειλά και φοβισμένα αστικά κόμματα και οι διανοούμενοί τους θα συνεχίσουν να κάνουν πολιτική και “θεωρία” με σκοπό την συντήρηση της ιδεολογικής μηχανής του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού.
Ο τόπος μπούχτισε από τα 12ωρα ωράρια, από την έλλειψη προοπτικής, από το χαμόγελο που έχει φύγει, από την ανεργία, από το μέλλον που δεν έρχεται.
Ασφυκτιούμε να τρέχουμε για να προλάβουμε το λεωφορείο και το μετρό. Δεν ανεχόμαστε να μας διατάζουν χωρίς να μας σέβονται. Δεν ανεχόμαστε να μην έχουμε ελεύθερο χρόνο. Βαρεθήκαμε να μετράμε συντρόφους και συντρόφισσες σε τρελοκομεία, τμήματα, φυλακές, νοσοκομεία και νεκροταφεία.
Ο ΦΟΒΟΣ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ
Όσοι μας έκλεψαν τον ΕΡΩΤΑ και την ΧΑΡΑ, όσοι μετέτρεψαν τον χώρο μας από μία ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΧΑΡΑΣ σε μια ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΑΚΡΥΩΝ θα πληρώσουν.
Η ΝΕΟΛΑΙΑ Σε αυτή τη χώρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΕΝΗ
Έχει δώσει τα τελευταία 12 χρόνια μόνη της, κόντρα σε όλους, τους δικούς της μεγάλους αγώνες για ΖΩΗ και Ελευθερία: όπως την εξέγερση του 08, την διαρκή και ασίγαστη μάχη ενάντια στον φασισμό, τους αόρατους αγώνες στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα.
Τα κόμματα και οι οργανώσεις της «κομμουνιστικής αριστεράς» με πρώτο και χειρότερο το «ΚΚΕ» έχουν μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, για το ότι παρόλα τα δεινά και τις ταλαιπωρίες, όχι μόνο συνεχίζουν να είναι βολεμένοι στα πολύ στενά όρια του ελληνικού πολιτικού συστήματος, αλλά να είναι ενσωματωμένοι και αφομοιωμένοι από αυτό και την κυρίαρχη εθνική αφήγηση .
Τώρα είναι η ώρα να βγούμε από τις σύγχρονες φυλακές που το ελληνικό σύστημα θέλει να μας εγκλωβίσει, από το περιθώριο και τον έλεγχο που μας έχουν επιβάλει.
Να εμπιστευτούμε ξανά μεταξύ μας, να αρθρώσουμε ριζοσπαστικό γειωμένο πολιτικό λόγο, να αναπτύξουμε συλλογικές διεκδικητικές πρακτικές. Να βάλουμε την γνώση μας, τις αρετές μας, τις δεξιότητές μας στην υπηρεσία της προλεταριακής υπόθεσης.
Κάθε χώρος δουλείας, διασκέδασης, κάθε γραφείο, κάθε πανεπιστήμιο, κάθε σχολείο, κάθε πλατεία, κάθε παγκάκι, κάθε μητροπολιτικός δρόμος να μετασχηματισθεί σε κυψέλη συντροφικότητας, αξιοπρέπειας, διεκδίκησης.
Να ξαναπάρουμε πίσω όσα ήταν δικά μας και μας τα έκλεψαν.
Να σχεδιάσουμε ξανά το κίνημά ΜΑΣ. Για να βγουν μπροστά οι ΑΝΑΓΚΕΣ και οι ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ μας, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.
Έτσι εμείς τιμάμε τους νεκρούς μας. Αυτό μας έχει μάθει η Ιστορία Μας. Αυτό ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ η ΜΝΉΜΗ μας.
ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Κομμουνιστές/τριες με μνήμη
Η δράση αντικαθιστά τα δάκρυα

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση άρθρου: