Η δύναμη της φιλίας: Τον κουβαλούν στην πλάτη τους για να γυρίσει την Ευρώπη (βίντεο)

Θέλουν να εγείρουν τον προβληματισμό για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Ονομάζεται Κέβαν Τσάντλερ, πάσχει από νωτιαία μυϊκή δυστροφία, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, αλλά αυτό δεν τον σταματά από το να υλοποιήσει το όνειρό του: Να δει τον κόσμο.

Ο Κέβαν αντιμετωπίζει τις πρακτικές δυσκολίες που βρίσκει μπροστά του κάθε ΑΜΕΑ, καθώς πάρα πολλοί προορισμοί και κτίρια δεν είναι προσβάσιμα.

Οι φίλοι του όμως φρόντισαν να εξαλείψουν όλα τα εμπόδια, δημιουργώντας ένα “δίκτυο” μετακίνησης που ονομάστηκε “We carry Kevan”.

Έφτιαξαν ένα ειδικό «σακίδιο πλάτης» με το οποίο κουβαλούν τον Κέβιν παντού, προκειμένου να πραγματοποιήσει το όνειρό του.

Με αυτόν τον τρόπο ταξίδεψαν στην Ευρώπη και την Κίνα και ο Κέβιν είδε μέρη που δε θα μπορούσε ποτέ να φτάσει μόνος του.

Ο Κέβιν και οι φίλοι του θέλουν τώρα να διαδώσουν παντού την ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ και όπως λέει το γεγονός ότι είναι ανάπηρος (λέξη που χρησιμοποιεί ο ίδιος για τον εαυτό του) και καθηλωμένος στο αμαξίδιο δεν είναι αυτό που τον καθορίζει.

Και, όπως λέει, κανείς μας δεν τα καταφέρνει μόνος του στη ζωή, όλοι χρειαζόμαστε τους άλλους…

Δείτε το υπέροχο, συγκινητικό και ελπιδοφόρο βίντεο:

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Η δύναμη της φιλίας: Τον κουβαλούν στην πλάτη τους για να γυρίσει την Ευρώπη (βίντεο)"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up