https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΙΚΑΡΙΑ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

ΙΚΑΡΙΑ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΕΣΑΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΣΑΡΙΑΣ
Με την παρούσα θα επιχειρήσουμε να θίξουμε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει όχι μόνο η ομάδα μας αλλά και κάθε αθλητικό σωματείο του Νομού μας καθώς και κάθε νησιώτης που για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να ταξιδέψει δια θαλάσσης.
Το πρόβλημα είναι ότι κατά την χειμερινή περίοδο, κατά την άποψη μας πάντα, εκτός από το πλοίο της γραμμής δεν υπάρχουν άλλα αξιοπλοα μέσα. Αξιοπλοο δεν είναι μόνο ότι δεν βουλιάζει αλλά και όποιο μέσο έχει την ικανότητα να μεταφέρει με ασφάλεια τους επιβάτες από και προς τον προορισμό τους.
Στις 21-01-2024 η ομάδα μας έπρεπε να ταξιδέψει με προορισμό τη Σάμο για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής με τον ΑΨΕΣΚ Αρίσταρχο. Ο καιρός ήταν πολύ άσχημος και ήταν σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για όλο το Αιγαίο, εμείς όμως ήμασταν υποχρεωμένοι να επιβιβαστούμε στο καραβάκι “Μεγαλόχαρη” καθώς είχε αποφασιστεί από την εταιρεία και τον καπετάνιο ότι το δρομολόγιο θα εκτελούνταν κανονικά, διαφορετικά η ομάδα θα τιμωρούνταν με αφαίρεση βαθμών και χρηματικό πρόστιμο. Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι η εταιρεία σε τέτοιες περιπτώσεις κακοκαιρίας μπορεί να παραχωρήσει στις ομάδες μία βεβαίωση για το ότι ενώ το πλοίο έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει το δρομολόγιο του προς τον εκάστοτε προορισμό, βασιζόμενο στην πρόγνωση καιρού, δεν θα μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο της επιστροφής έτσι η ομάδα που δεν επιβιβαστηκε ( εφόσον δεν θα μπορούσε να επιστρέψει αυθημερόν) δεν τιμωρείται από την Ε.Π.Σ. και ο αγώνας αναβάλλεται.
Εμείς λοιπόν από το προηγούμενο βράδυ βλέποντας την επιδείνωση του καιρού, παρακολουθωντας τις επίσημες καιρικές προγνώσεις βάσει των οποίων ίσχυε το απαγορευτικό απόπλου σχεδόν σε όλη τη χώρα επανειλημμένα ήρθαμε σε επικοινωνία τόσο με την εταιρεία όσο και με τον καπετάνιο για να λάβουμε τη βεβαίωση αυτή, κρίνοντας ότι με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το πλοίο ” Μεγαλόχαρη” ακόμη και αν προσέγγιζε λιμάνι των Φούρνων ή της Σάμου δεν θα κατάφερνε να επιστρέψει στην Ικαρία. Ενημερωθηκαμε ότι το δρομολόγιο θα εκτελούνταν κανονικά!
Φτάνοντας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου και διαπιστώνοντας ότι οι άνεμοι ήταν θυελλώδεις εκφράσαμε ξανά την ανησυχία μας για το πώς ήταν δυνατόν το πλοίο αυτό όχι μόνο να φτάσει με ασφάλεια στον προορισμό του που ήταν το Καρλόβασι αλλά και να επιστρέψει, ο καπετάνιος είπε ότι βασίζονταν στα τοπικά δελτία καιρού και ότι το δρομολόγιο θα εκτελούνταν κανονικά!
Φυσικά και δεν εκτελέστηκε ποτέ το δρομολόγιο κανονικά! Ποτέ δεν προσεγγίστηκε η Θύμαινα ούτε και το Καρλόβασι αποβιβαστηκαμε μετά από 3,5 ώρες και απίστευτη ταλαιπωρία στον Μαραθόκαμπο! Φυσιολογικά είναι σε 2,5 ώρες στο Καρλόβασι. Επιστρέψαμε μετά από τρεις ημέρες με το Νήσος Μύκονος!
Και το ερώτημα είναι το εξής: Γιατί όλο αυτό; Γιατί εφόσον βασίστηκαν στο τοπικό δελτίο καιρού το οποίο έχει ισχύ έξι ωρών δεν ήταν ικανό το πλοίο να εκτελέσει το δρομολόγιο του; Γιατί εξαρχής επέμεναν στην εκτέλεση του δρομολογίου ενώ ήταν προφανές λόγω της επιδείνωσης του καιρού ότι αυτό ήταν αδύνατο. Βάσει ποιών δεδομένων τελικά αποφάσισαν ότι όχι μόνο θα αναχωρήσει το πλοίο από Άγιο Κήρυκο αλλά και ότι θα επιστρέψει;
Όλοι εμείς που αγωνιζομαστε ερασιτεχνικά, όλες οι ομάδες του Νομού Σάμου, οι διοικήσεις,οι προπονητές,οι παίκτες γνωρίζουμε ότι μόνοι μας, χωρίς καμία βοήθεια από την Πολιτεία οικονομική ή άλλου είδους θα πρέπει να κρατάμε τις ομάδες μας ζωντανές και λειτουργικές, γνωρίζουμε ότι στα εκτός έδρας παιχνίδια θα βρισκόμαστε ξημερώματα στο δρόμο και θα οδηγούμε για πάνω και από μία ώρα πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες προς το εκάστοτε λιμάνι… γνωρίζουμε ότι αν έχει πάνω από 4 μποφόρ το ταξίδι θα είναι δύσκολο… γνωρίζουμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην μπορούμε να επιστρέψουμε λόγω καιρού αυθημερόν και τότε οι παίκτες θα πρέπει να λείψουν από το σχολείο την εργασία το σπίτι τους… οπότε κάποιοι μένουν πίσω και τότε η ομάδα φτάνει πια στον αγωνιστικό χώρο μετά από τόση ταλαιπωρία και με απώλειες! Αυτή είναι η κατάσταση, κάνουμε όμως το καλύτερο που μπορούμε! Την ύπαρξη των δυσκολιών αυτών την γνωρίζουμε και την έχουμε αποδεχτεί.
Το ότι θα τίθεται η ζωή μας και η σωματική μας ακεραιότητα σε κίνδυνο δεν το έχουμε αποδεχτεί! Δεν πρόκειται να το αποδεχτούμε! Δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δικαιούμαστε αξιοπλοα και ασφαλή μέσα. Δεν γίνεται να επιτρέψουμε να γίνει κανονικότητα αυτή η κατάσταση.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. του Αθλητικού Συλλόγου Μεσαριάς

Κοινοποίηση άρθρου: