Δήμος Ικαρίας : Ενημερώσεις για την ελεύθερη κατασκήνωση και τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Άγιος Κήρυκος 6/6/2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ενημέρωση των επισκεπτών του νησιού.
Η Δημοτική Αρχή θέλοντας και πάλι να ενημερώσει τους φίλους επισκέπτες του νησιού, κάνει γνωστό ότι δεν υπάρχει (προς το παρόν) εγκατάσταση camping δημοτική ή ιδιωτική, ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία απαγορεύεται η ανεξέλεγκτη κατασκήνωση .

Ο Δήμος Ικαρίας μετά και την προσπάθειά των τριών τελευταίων ετών , η οποία αγκαλιάστηκε και στηρίχτηκε από την πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας, και το σύνολο των φορέων της Δ.Ε Ραχών, προκειμένου οι παραλίες του νησιού μας να είναι ελεύθερες και καθαρές στη διάθεση όλων με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα, θεωρεί υποχρέωσή του να υπερασπιστεί και το φετινό καλοκαίρι το δικαίωμα πρόσβασης – χρήσης των παραλιών για όλους .

Η θέση αυτή αντιπροσωπεύει όχι μόνο την τοπική κοινωνία αλλά εκφράζει και την επιθυμία της συντριπτικής πλειονότητας των επισκεπτών μας, και πιστεύουμε ότι οι φίλοι επισκέπτες και πάλι θα τη σεβαστούν, αφού η επιλογή του ελεύθερου camping από ένα μέρος των επισκεπτών, δε μπορεί να στερεί το δικαίωμα της πρόσβασης – χρήσης των παραλιών από όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες και κατοίκους του νησιού.

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Αγ. Κήρυκος: 6/6/2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ενημέρωση για την απομάκρυνση εγκαταλειμμένων οχημάτων
Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Ικαρίας δίνοντας συνέχεια στην διαδικασία αποσυμφόρησης των δρόμων του νησιού από εγκαταλειμμένα οχήματα, ολοκλήρωσε όλες τις αναγκαίες ενέργειες που απαιτούντο (διαγωνιστική διαδικασία – συμβασιοποίηση ανάδοχου, κλπ) ώστε να νομιμοποιηθεί η διαδικασία συλλογής και απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων οχημάτων από την Ικαρία.

Από την διαδικασία αυτή πρόεκυψε ως ανάδοχος του έργου η εταιρία «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΧΥΤΗΡΙΑ ΑΒΕΕ» που επιφορτίζεται πλέον με την ευθύνη ολοκλήρωσης της διαδικασίας απομάκρυνσης (Συλλογή – προσωρινή φύλαξη –απομάκρυνση) από την Ικαρία των οχημάτων τέλους Ζωής.

Παράλληλα ενημερώνουμε ότι σήμερα παραδόθηκαν στην εταιρία οι πρώτες 100 αποφάσεις χαρακτηρισμού των εγκαταλελειμμένων οχημάτων, και άμεσα ξεκινά η διαδικασία απομάκρυνσης όσων οχημάτων δεν απομακρύνθηκαν μετά την σήμανση τους από τον Δήμο Ικαρίας.

Δήμος Ικαρίας

ΠΗΓΗ:https://www.ikariaki.gr 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Δήμος Ικαρίας : Ενημερώσεις για την ελεύθερη κατασκήνωση και τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up