https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Eίναι ατομική σου ευθύνη.

Eίναι ατομική σου ευθύνη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, όσο κι αν το ανέβαλες εδώ και 10 χρόνια, να αναλάβεις την ατομική σου ευθύνη που έμεινες σπίτι όταν έπαιξαν τα ασφαλιστικό ταμείο σου στο χρηματιστήριο, αλλά κι όταν έκαιγαν τη Μarfin για να στείλουν στο σπίτι τους απείθαρχους που δεν έμεναν ήσυχοι στο σπίτι τους όπως εσύ, που δεν έβγαινες από το σπίτι σου όταν καταργούσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Όταν έφτιαχναν συνεργεία ενοικιαζόμενων απασχολούμενων καταργώντας την ιδιότητα του «εργαζόμενου». Όταν σου παρουσίαζαν πλεονάσματα από τους φόρους που σου φόρτωναν και με τίποτα δεν έμενες σπίτι προκειμένου να πάς να  τους πληρώσεις.

Όταν έκλειναν νοσοκομεία, και ελαχιστοποιούσαν τη χρηματοδότηση των υπάρχοντων. Όταν ιδιωτικοποιούσαν κομμάτι κομμάτι τις λειτουργίες τους, μεταβάλλοντας το δημόσιο αγαθό της φροντίδας υγείας σε προιόν που παρέχεται σε μαγαζιά υγείας από εταιρίες, κι εσένα από πολίτη με δικαίωμα στη φροντίδα υγείας, σε λήπτη των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

Όταν σε ενημέρωνε η τηλεόραση για καραβιές άνεργων γιατρών και νοσηλευτών που έφευγαν για την ξενιτιά, αλλά εσύ έμενες σπίτι γιατί σ’ αυτούς δεν ήταν το παιδί σου.

Όταν σου πούλησαν φούμαρα ότι θα έχεις γιατρό στη γειτονιά σου (τα θυμάσαι τα ΤοΜΥ;) που θα φρόντιζε να μη φτάσεις  -έως και ποτέ-  στο νοσοκομείο, αλλά έμεινες σπίτι όταν αντιλήφθηκες ότι δεν υπάρχει, εφόσον ήσουν φαινομενικά υγιής.

Τώρα όμως που δεν αποκλείεται να χρειαστείς γιατρό γειτονιάς (που δεν στον έφεραν) και νοσοκομείο; (που δεν το εφοδιάζαν με όσα πρέπει;) Πώς θα βγούν αυτοί λάδι κι εσύ φταίχτης που δεν θα λάβεις σχεδόν καμία ολοκληρωμένη φροντίδα αν τη χρειαστείς; Με ένα τρόπο: Να σε καθηλώσουν στο σπίτι μια και ο αόρατος ιοεχθρός είναι μεγάλος γι’ αυτούς αν σκεφτείς ότι από τον άρρωστο πληθυσμό (που  δημιούργησαν λόγω των περικοπών τους στην υγεία) πολύ λίγοι αντέχουν σε ιούς (που πολλαπλασιάζονται και αναπτύσωνται στις ανθρώπινες επαφές). Πριν νικηθούν όμως απ’ αυτούς, οι δημιουργημένοι άρρωστοι, ξοδεύουν το Σύστημα. Για να γλιτώσουν τα έξοδα λοιπόν όσων πρέπει να δώσουν για να προφυλάξουν τους υγιείς και  να αντιμετωπίσουν τους άρρωστους, εσύ πρέπει να κάτσεις σπίτι. Κι επειδή ως απείθαρχος, δε εννοείς να καταλάβεις ότι όσο κυκλοφορείς  (νομίζοντας ότι είσαι ελεύθερος) τους ξοδεύεις, σε λίγες μέρες θα σε κλείσουν εντελώς σπίτι.

Θα ξαναβγείς ίσως  μόνο όταν θέλουν κι αν θέλουν, αφού τόσα χρόνια έμενες σπίτι παρακολουθώντας ήρεμα όλα όσα ήθελαν να κάνεις. Ωστόσο δεν είναι αργά.Βέβαια, έτσι κι αλλιώς  μάλλον δεν θέλουν να ξαναβγείς μια και φρόντισαν να μπορείς να τους πληρώνεις κι απ’ το σπίτι ηλεκτρονικά. Ίσως σε ξαναβγάλουν όταν πιά δεν θα έχεις. Και αυστηρά μόνο για να δουλέψεις εκεί, όπως, και όσο θέλουν μόνο και μόνο για να μπορείς να ξαναγυρίσεις σπίτι να συνεχίζεις να τους πληρώνεις. Αλλά σκέψου:

Μπορείς για λίγο να κάνεις τώρα «το καλό παιδί» μένοντας σπίτι. Έχεις τρείς λόγους για να το κάνεις. Πρώτον, επί του παρόντος  επιβάλλεται για την αυτοπροφύλαξή σου και την προφύλαξη των γύρω σου,  από το εγκαταλελημμένο στο έλεός του, σύστημα υγείας. Δε μπορεί να μην ενημερώθηκες για τον τρόπο και το μέγεθος αυτής της εγκατάλλειψης από τους γιατρούς που την παρουσίασαν στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασής σου! Δεύτερον -και πάλι επί του παρόντος- για να διατηρήσεις το  όποιο δικαίωμα ελευθερίας σου  (να ξαναβγείς κατά το δυνατότερο υγιής, απ΄το σπίτι) επιβάλλεται να πειθαρχήσεις εφαρμόζοντας αυτά που περνάνε από το χέρι σου ώστε να μην αρρωστήσεις, αφού οι πιθανότητες να σε κάνει το εγκαταλλελημένο σύστημα υγείας καλά είναι ελάχιστες. Τρίτον εφαρμόζοντας το ¨μένω στο σπίτι” για λίγο, σύντομα  θα γκρεμίσει τη δικαιολογία “σε κειδώνω μέσα γιά το καλό σου”.

Τέταρτον. Πάνε 10 χρόνια πιά που επιβάλλεται να απομονωθείς και να σκεφτείς πολύ καλά τι σου φώναζαν όσοι δεν έμεναν στο σπίτι. Κι όταν το συνειδητοποιήσεις (μετά το τέλος του εγκλεισμού) βγές έξω και φώανξε μαζί τους. Ίσως να μην υπάρξει επόμενη ευκαιρία. Όχι δεν είναι κινδυνολογία. Απλή αποτύπωση πιθανοτήτων είναι. Τόσων όσων όλοι έχουμε να προσβληθούμε κι από τον κορωναό, ακόμα και μένοντας σπίτι.

Κοινοποίηση άρθρου: