https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Κάλεσμα ΜΕΤΑ σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις δίκες των διωκόμενων στελεχών του | Δικαστήρια Ευελπίδων, 17/12

Κάλεσμα ΜΕΤΑ σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις δίκες των διωκόμενων στελεχών του | Δικαστήρια Ευελπίδων, 17/12

Την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021, μέλη του ΜΕΤΑ σέρνονται σε δύο διαφορετικές δίκες στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, επειδή τολμούν να υπερασπίζονται τους εργαζομένους απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, επειδή τολμούν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους που υφίστανται την εργοδοτική τρομοκρατία στο χώρο εργασίας τους και να την καταγγείλουν. Συγκεκριμένα:

Κτήριο Προκάτ, ώρα 9πμ.
Τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Κατερίνα Γιαννούλια, Μάριος Κατσουρός, Βασίλης Γκιτάκος και Γιάννης Καπράλος διώκονται ποινικά από τη δημοτική αρχή Αλίμου, γιατί τον Ιούλιο του 2017 τόλμησαν, ασκώντας τα συνταγματικά κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, μαζί με πλήθος εργαζόμενων, δημοτών και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων, να υπερασπιστούν διωκόμενη -από το δήμαρχο Αλίμου- εργαζόμενη.

Με κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστικών στελεχών οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, ούτε από το ιστορικό, ούτε από το περιεχόμενο και την ουσία της υπόθεσης, καθώς η παρουσία τους είχε αποκλειστικό σκοπό την έκφραση συναδελφικής αλληλεγγύης και την υπεράσπιση της τότε αντιπροέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, που άδικα κατηγορήθηκε και επιχειρήθηκε εκδικητικά η απόλυσή της, η δημοτική αρχή Αλίμου προσπαθεί να ποινικοποιήσει και πάλι τη συνδικαλιστική δράση και τη συναδελφική αλληλεγγύη.

Κτήριο 8, αίθουσα 2, ώρα 11πμ.
Ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του ErgasiaNET, Γιώργης Χρήστου, διώκεται για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν σχετικής κατάθεσης αγωγής της «Commercial Value», για άρθρο που δημοσίευσε, στις 23 Μάρτη 2017, στο ErgasiaNET, και αφορούσε σε δυσμενή μεταβολή της εργασιακής σχέσης και απειλή απόλυσης υπαλλήλου της εταιρείας. Μαζί του και με την ίδια κατηγορία, κατηγορούμενοι είναι και ο Γρηγόρης Καλομοίρης, μέλος της γραμματείας ΜΕΤΑ και νόμιμος εκπρόσωπος της ιστοσελίδας ErgasiaNET, καθώς και ο τότε εργαζόμενος της παραπάνω εταιρείας, Μίλτος Αλικαρίδης.

Είναι, προφανές, ότι ο δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε, τόσο λόγω της αδέσμευτης δημοσιογραφίας που ασκεί, αποκαλύπτοντας τα όσα συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, όσο και για την ενεργή κινηματική του δράση στο εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα. Τέτοιες ενέργειες, που βάλλουν ευθέως κατά της ελευθεροτυπίας, οδηγούν σε ολισθηρούς δρόμους, και εντάσσονται στην κοινή προσπάθεια κυβέρνησης, κεφαλαίου και εργοδοσίας για φίμωση κάθε φωνής αντίστασης και υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού. Πέραν αυτού, όπως αναφέρει και η ΕΣΗΕΑ, ο δημοσιογράφος «έπραξε το καθήκον του σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ, υπερασπιζόμενος την ελευθεροτυπία και την ελευθερία της έκφρασης».

Το ΜΕΤΑ καλεί τα Σωματεία και τους εργαζομένους στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης, στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, την Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2021, για να απαιτήσουμε την απαλλαγή όλων από τις παραπάνω κατηγορίες και την αθώωσή τους. Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίζουμε και να στεκόμαστε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που μάχεται ενάντια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, στον αυταρχισμό και στην καταπάτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας, που μάχεται ενάντια στη φίμωση του Τύπου και την ελευθερία στην έκφραση. Η αμέριστη αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους, έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα, που η κυβέρνηση της ΝΔ με το αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη, ποινικοποιεί ακόμη περισσότερο τη συνδικαλιστική δράση, την περιφρούρηση των αγώνων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

14-12-2021
Από το ΜΕΤΑ

ΠΗΓΗ:http://ergasianet.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: