https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή που αρνείται να διεκδικήσει την δημιουργία Νοσοκομείου στην περιοχή

ΚΟ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή που αρνείται να διεκδικήσει την δημιουργία Νοσοκομείου στην περιοχή

Τη στάση της δημοτικής αρχής Σπάτων – Αρτέμιδας που θεωρεί ότι «δεν χρειάζεται» να δημιουργηθεί Νοσοκομείο στην ευρύτερη περιοχή, καταγγέλλουν οι ΚΟ Αρτέμιδας και Σπάτων του ΚΚΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις του δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδας στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 15/6 σε ότι αφορά το θέμα της δημιουργίας Γενικού Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι σε συνάντηση των δημάρχων της Αν. Αττικής για το θέμα αυτό η πλειοψηφία από αυτούς είχε προτείνει να δημιουργηθεί νοσοκομείο στη θέση του ιδιωτικού υπό ανέγερση Ερασίνειου Ογκολογικού στα νότια του Δήμου Κορωπίου, χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποια απόφαση ή σχεδιασμό.

Στην συνέχεια ακολούθησε κρεσέντο επιχειρηματολογίας από την πλευρά του δημάρχου, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να φτιαχτεί ένα νοσοκομείο στα Σπάτα ή στην Αρτέμιδα (“γιατί ο δήμος μας δεν θεωρείται κεντροβαρικό σημείο”…), αλλά και γιατί γενικότερα οι κάτοικοι του δήμου μας (και της Ανατολικής Αττικής θα λέγαμε εμείς) δεν χρειάζονται νοσοκομείο, γιατί κατά δήλωση του σε δέκα λεπτά οι δημότες μας μέσω της Αττικής οδού μπορεί να βρίσκονται σε τέσσερα κεντρικά νοσοκομεία… και επειδή “από ένστικτο και μόνο όταν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας επιλέγει να πάει προς το κέντρο της μεγάλης πόλης και όχι προς την Περιφέρεια της”… Να θυμίσουμε στο κύριο δήμαρχο ότι μέχρι και στο Θριάσιο μεταφέρονται περιστατικά από την Ανατολική Αττική, ότι δεκάδες είναι οι άτυχοι καρδιοπαθείς που θα είχαν διαφορετική κατάληξη αν υπήρχε νοσοκομείο στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής. Αλήθεια ο δήμαρχος δεν γνωρίζει, δεν θυμάται ή κάνει τον άσχετο. Όπως και να έχει η πολιτική του είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού.

Φωτιές στο Μάτι, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, δύο λιμάνια (Ραφήνας και Λαυρίου), μια σειρά από βιομηχανικές ζώνες και πάρκα με δεκάδες εργατικά ατυχήματα, εκατοντάδες περιστατικά που θα μπορούσαν να είχαν διαφορετική κατάληξη εάν υπήρχε νοσοκομείο στην περιοχή μας. Αλλά με εξαιρετική ευκολία απορρίπτεται, ένα τόσο σημαντικό και άμεσης αναγκαιότητας έργο σε μια περιοχή που αριθμεί περισσότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους οι οποίοι δεκαπλασιάζονται κατά τους θερινούς μήνες. Είναι άραγε υπόθεση του δεκαλέπτου να φτάσει κάποιος σε νοσοκομείο της Αθήνας όταν χρειάζεται πολλές φορές είκοσι λεπτά μόνο για να διασχίσει τη λεωφόρο Βραυρώνας; Αν δεν φτιαχτεί στα Σπάτα, αλλά στο Κορωπί ή στην Παλλήνη ή στο Γέρακα είναι το ίδιο με την Αθήνα;

Η δημοτική αρχή “των μεγάλων έργων” που θα βρισκόταν κάθε στιγμή “δίπλα στον πολίτη”, αρνείται να διεκδικήσει, αρνείται να προσπαθήσει έστω για ένα νοσοκομείο που όλοι -εκτός απ’ την ίδια φυσικά- παραδέχονται ότι χρειάζεται. Τι μας λέει στην ουσία δηλαδή η διοίκηση του Δήμου: Αρρωστήσατε; Στην Αθήνα! Πάθατε θρόμβωση, έμφραγμα, εγκεφαλικό, κολπική μαρμαρυγή; Στην Αθήνα! Γιατί οι άνθρωποι δεν αισθάνονται ψυχολογικά ασφαλείς όταν το νοσοκομείο είναι δίπλα στο σπίτι τους. Θέλουν να κάνουν κ’ ένα ταξίδι μέχρι το νοσοκομείο, αν έρθει έγκαιρα το ασθενοφόρο και αν βρεθεί και κρεβάτι.

Η δημοτική αρχή ευθυγραμμίζεται πλήρως με την γραμμή της κυβέρνησης, που μείωσε τη χρηματοδότηση για την υγεία κατά 600 εκατομμύρια, την ίδια στιγμή που κλείνει δημόσια νοσοκομεία, που δεν ανοίγει ΜΕΘ για Covid αλλά διπλό πληρώνει τις ιδιωτικές κλινικές για να δεχτούν ασθενείς. Στηρίζει την πρακτική που εφαρμόζουν όλες οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, ότι η υγεία και το φάρμακο είναι εμπόρευμα και όχι αυτονόητο δικαίωμα για όλους.

Οι εργαζόμενοι, οι δημότες της περιοχής δεν έχουν κανένα συμφέρον να στηρίζουν τις κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές που υπηρετούν αυτή την επικίνδυνη για την υγεία μας πολιτική. Διέξοδος είναι να βγουν μπροστά για δημόσια και δωρεάν υγεία και να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΚΚΕ που παλεύει για μια κοινωνία που η υγεία δεν είναι εμπόρευμα, που μέσα στην πανδημία έδωσε και δίνει όλες του τις δυνάμεις για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για την δραστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ενίσχυση των δομών Υγείας σε μέσα και προσωπικό!

Απαιτούμε με ευθύνη της κυβέρνησης, τώρα την δημιουργία Δημόσιου Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής που να εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού που ζει και εργάζεται στην περιοχή».

ΠΗΓΗ: 902.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: