https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΊΑΣ ΣΠΆΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΥΓΕΊΑ… Σ … ΠΆΤΩΝ

ΚΈΝΤΡΟ ΥΓΕΊΑΣ ΣΠΆΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΆΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΊΔΑ ΥΓΕΊΑ… Σ … ΠΆΤΩΝ

Στο προσεχώς των εκλογών και του  « περάστε κόσμε »,  μπορείτε να βρείτε επιδόματα που επιστρέφουν, θέσεις εργασίας που σας περιμένουν και γενικώς, πολλών ειδών δωρεάν καθρεφτάκια για  ιθαγενείς.

Άιντε στην υγειά μας λοιπόν, για την οποία μάλιστα δουλεύουν δύο κατηγοριών υγειονομικοί,  Τους συναντάμε παντού σε κάθε δομή υγείας. Τους είδαμε και πρόσφατα σε άρθρο σχετικό με το Κέντρο Υγείας (στο εξής ΚΥ) Σπάτων, στο  Δημότη της Ανατολικής Αττικής, η ανάγνωση του οποίου αποτελεί προαπαιτούμενο της απόλυτης κατανόησης  όσων ακολουθούν. Εμείς παραθέτουμε αυτούσια τα επίμαχα σημεία σε  γραμματοσειρα pink-purple

 Ετσι, στην Α’ κατηγορία  -του star system της Υγείας-  συναντάμε τους  «μερακλήδες»…    <=>    .Άμα έχεις τις γνώσεις, την αγάπη γι αυτό που επέλεξες να κάνεις, μα πάνω απ’ όλα το «μεράκι» να υπηρετείς το συνάνθρωπό σου τότε είναι σίγουρο ότι θα πετύχεις και θα καταξιωθείς…

…που για να καταξιωθούν άνοιξαν  και απογευματινά τακτικά ιατρεία στο ΚΥ Σπάτων, ως μέρος της γενικότερης αναβάθμισής Του…    <=>    …Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να λειτουργήσουν και απογευματινά τακτικά ιατρεία. Δοκιμαστικά κάναμε μια αρχή….

…σε συνεργασία  -μεταξύ άλλων stars και-  με τη Δημοτική Σύμβουλο / σύνδεσμο μεταξύ Δήμου και Κ.Υ.(στο οποίο και μάλλον εργάζεται αν κρίνουμε από τη φωτογραφία του προτοσέλιδου) … <=>  …Με συγκεκριμένες ενέργειες της 1ης ΥΠΕ και της υποδιοικήτριάς της, κας Κισκήρας, τη συνεχή στήριξη από τον Δήμαρχο Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρη Μάρκου, τη στήριξη του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων, μέσω της συμβούλου της Ελένης Φράγκου, (είναι ο σύνδεσμος μεταξύ Δήμου και Κ.Υ.)…

…και στη Β’ κατηγορία περιφέρονται σκόρπιοι   οι άλλοι…   οι…    “πλεμπας – κλας”    που όπως αναφέρουν οι star – «μερακλήδες»,  …Όμως βρεθήκαμε ενώπιον αντιδράσεων που μας υποχρέωσαν να αναστείλουμε προσωρινά το μέτρο αυτό…

 Τη διακοπή των απογευματινών τακτικών ιατρείων στο ΚΥ Σπάτων από τους “πλεμπας – κλας”, μας την επιβεβαιώνει  και η  Σημείωση του συντάκτη: Οι αντιδράσεις προήλθαν από μερίδα εργαζομένων, οι οποίοι φοβούμενοι εργασιακή επιβάρυνση επικαλέστηκαν νόμους του 1983, ενώ είναι γνωστό ότι οι νόμοι αυτοί έχουν αλλάξει, με αποτέλεσμα να αρνούνται την απογευματινή εργασία.”   

Φαίνεται πολύ καλά “κι από μέσα” ενημερωμένη η εφημερίδα, εφόσον σε άλλο σημείο της έντυπης μορφής της  (σελ. 16 – 17) λανσάρει τη βεβαιότητα ότι “οι Συνδικαλιστές σταμάτησαν την απογευματινή λειτουργία του Κέντρου Υγείας.”  Ωστόσο στα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα (δηλαδή εδώ) δεν βλέπουμε τίποτα σχετικό. Αλλά και εκεί   που βλέπουμε  τις επίσημες διαμαρτυρίες συνοδευόμενες και με απεργιακές κινητοποιήσεις ,αυτές δεν ακυρώνουν την απογευματινή λειτουργία των ΚΥ που δεν εφημερεύουν ( που θα πεί ότι λειτουργούν μόνο με τακτικά ιατρεία  χωρίς να δέχονται επείγοντα) τα οποία (ΚΥ) και μόνο,  αφορά η διεύρυνση – επιμήκυνση απογευματινού ωραρίου (όπως είναι προφανές από το σχετικό δελτίο τύπου εδώ -βλ.προτελευταία πρόταση-)!!!!

Ποιοι Συνδικαλιστές (που δε μπορεί να μην είναι εργαζόμενοι) λοιπόν ακύρωσαν την απογευματινή λειτουργία του ΚΥ Σπάτων που εφημερεύει καθημερινά 24ωρο;  <=> Το Κέντρο λειτουργεί καθ’ όλο το 24ώρο εξυπηρετώντας τα επείγοντα περιστατικά. Τα τακτικά ιατρεία λειτουργούν μόνο σε πρωινή βάση. …

 Δεν είναι δηλαδή Ανοιχτό πιά το απόγευμα γιά επείγοντα περιστατικά; Κι αφού οι Συνδικαλιστές  την ακύρωσαν    πρίν  το από  16/11/18 δημοσίευμά  τι  ραντεβού ήταν εκείνο που είχε Εκεί, στα απογευματινά τακτικά ιατρεία ο φίλος μας ο Γιώργος, την Τρίτη, 27/11/18;  Ή μήπως δεν θυμάται καλά αν ήταν πρωί ή απόγευμα όταν πήγε στο ραντεβού του; Δηλαδή οι Συνδικαλιστές ακύρωσαν την απόγευματινή εφημερία του ΚΥ Σπάτων και στη θέση της άφησαν για τον κόσμο μόνο τη δυνατότητα τακτικών ιατρείων με ραντεβού; Κι αν ναί, πώς ακριβώς εφαρμόζεται η 24ωρη εφημερία Του; με απογευματινές διακοπές; Και μέχρι ποιά ακριβώς απογευματινή ώρα θα δίνει ο καθένας ραντεβού με το όποιο πιθανό  ατύχημα θα του συνέβαινε για να εξεταστεί Εκεί; Και   ποια Γραμματεία θα του έδινε επί τόπου μετά το ατύχημα ραντεβού;;; !!!  Και τέλος, ποιοι ακριβώς γιατροί (οι Δικοί του ή άλλοι – βλ. αρ.  .4. 3.)  κάνουν στο ΚΥ Σπάτων  τακτικά ιατρεία τα οποία  από τότε που λειτουργούν απόγευμα (δηλαδή από το 2001 πέραν του τακτικού ωραρίου)  λειτουργούν μόνο στα νοσοκομεία  και μόνο με πληρωμή από τον κόσμο  όπως λέει κι  εδώ

Για να τα πάρουμε με τη σειρά κύριε Δημότη μου της Ανατολικής Αττικής να δούμε τι γίνεται και ποιοι είναι  (κατά τους έμμεσους πλην σαφείς) χαρακτηρισμούς  σου οι χαραμοφάηδες και τεμπέληδες που αρνούνται την απογευματινή εργασία στο  ΚΥ Σπάτων εις βάρος του κόσμου; Αλλά και ποιοι είναι κι εκείνοι που (αν είναι έτσι) δεν κάνουν τη δουλειά τους να τους τιμωρήσουν;

Ο  «ΙΚΑΡΙΟΛΟΓΟΣ»  αισθάνεται  χρέος του προς στο αναγνωστικό κοινό, την παρουσίαση , της πραγματικότητας σχετικά με τις παρεχόμενες από το Κράτος υπηρεσίες σε όλες τις Δομές Υγείας, και όχι τη διαφήμιση Μιας και μόνο από Αυτές. Οπότε μια συνομιλία με την καθ’ ύλην υπεύθυνη αλήθεια δεν είναι μόνο ενημερωτική και ενδιαφέρουσα, συνάμα είναι και κατατοπιστική, αφού παρουσιάζεται η πλήρης εικόνα λειτουργίας του Συστήματος Υγείας, στο οποίο βεβαίως συμπεριλαμβάνεται και το ΚΥ Σπάτων.

Συμπληρώνοντας λοιπόν το “Μικρό ιστορικό των Κένρων Υγείας” του άρθρου Σου,  να προσθέσουμε κάτι ψιλολεπτομεριούλες,  ότι δηλαδή το 2011, και μετά την τροποποίηση  του οργανισμού ΙΚΑ (βλ. αρ. 3) , κατι «μερακλήδες»  -καλή ώρα-  έκλεισαν  σταδιακά τις περισσότερες νοσοκομειακές Του  Μονάδες. Όλες οι υπόλοιπες  (που πάντα λειτουργούσαν πρωί – απόγευμα  χωρίς να εφημερεύουν ,  δηλαδή   μόνο  με τακτικά ιατρεία) εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ (βλ. αρ.17 παρ.2)   . Από δώ και πέρα το νού Σου στις ημερομηνίες.

Το 2014 καταργήθηκε ο ΕΟΠΥΥ και όλες οι Μονάδες Υγείας Του με τα Τοπικά Ιατρεία τους (= τέως ΙΚΑ ) μαζί με τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία τους  (του νόμου του ΕΣΥ του 1983!!!!  – βλ αρ. 14 έως 19-    εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ (βλ. αρ.2). Εδώ απαιτείται η υπενθύμιση ότι έως το 2017 δεν υπήρχαν άλλα ΚΥ εκτός ΕΣΥ (βλ. αρ. 12.1)   κι ότι από αυτά (τα ΚΥ του 1983!!!) άλλα εφημερεύουν έως τις 10μμ και άλλα 24ωρο, ενώ όλα  εκτελούν  τα τακτικά  τους ιατρεία.στην τακτική πρωινή λειτουργία τους. Εξαιρούνται τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία που εφημερεύουν μόνο τις μη εργάσιμες μέρες 8πμ – 4μμ (βλ. αρ. 27)

 Το 2014 επίσης,το ωράριο των   Μονάδων Υγείας τέως ΙΚΑ = τέως ΕΟΠΥΥ, = κλάδος  ΠΕΔΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ  επαναπρογραμματίστηκε με τακτικά ιατρεία   σε πρωινό 7πμ – 3μμ, ή απογευματινό  11πμ – 7μμ. ωράριο (δηλαδή  ναι μεν σε ένα κανονικό – τακτικό 8ωρο, αλλά όχι απαραίτητα πρωινό για κάθε γιατρό). Επίσης, παρέμεινε σε αναμονή Υπουργικών Αποφάσεων, το ποιές από αυτές  θα μετατραπούν και σε 24ωρης εφημερίας(βλ. παρ.3). Για τα υπάρχοντα ΚΥ  (του…. 1983!!!!) τέτοιο ζήτημα επαναπρογραμματισμού ωραρίου λειτουργίας, ή τακτικού ωραρίου εργασίας γιατρών δεν υπήρχε, και δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Εξακολουθούν να λειτουργούν σε πρωινό ωράριο (τακτικά ιατρεία)  παράλληλα με την εφημερία που συνεχίζει και μετά το μεσημέρι, δηλαδή  και μετά τη λήξη των τακτικών ιατρείων (υποδεχόμενη ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ) είτε έως 10μμ, ειτε 24ωρο, ανάλογα με το είδος κάθε ΚΥ (αστικών ή μη, περιοχών)   

Δύο χρόνια μετά, τον Ιανουάριο του 2016  το ωράριο των Μονάδων Υγείας τέως ΙΚΑ = τέως ΕΟΠΥΥ = κλάδος ΠΕΔΥ ξανά –  επαναπρογραμματίστηκε, αυτή τη  φορά  από 7πμ – 10μμ σε δύο βάρδυες για τακτικά ιατρεία (πρωί και απόγευμα για τη λειτουργία του χώρου, πρωί ή απόγευμα για το τακτικό ωράριο εργασίας κάθε γιατρού  βλ.εδώ),  Όσο δηλαδή διαρκεί  (έως 10μμ) και η εφημερία -αλλά με τακτικά μόνο πρωί- κι εκείνου του ενός από τα είδη των ΚΥ του 1983!!!. (αστικών περιοχών). Τεσσεράμισι χρόνια μετά  οι Μονάδες Υγείας τέως ΙΚΑ = τέως ΕΟΠΥΥ = κλάδος ΠΕΔΥ (κι αφού έχουν βαφτιστεί ΚΥ, θα δούμε παρακάτω πότε και πώς) παρέμειναν σε δύο βάρδιες τακτικών ιατρείων,  (επίσης πρωί ή απόγευμα για το τακτικό ωράριο εργασίας κάθε γιατρού) αλλά με επαναπρογραμματισμό της λειτουργίας τους, αυτή τη  φορά  από 7πμ – 9μμ. (βλ. παρ. 11 στα “έχοντας υπ’ όψην).  Δηλαδή  παράλληλα σε άλλο χώρο, αλλά εντός  χρονικής λειτουργίας και   των δύο εκείνων ειδών ΚΥ του 1983!!!, που έχουν παράλληλα με την εφημερία τους (έως 10μμ τα μεν και 24ωρο τα δε) και λειτουργία τακτικών ιατρείων μόνο πρωί. Επιτυχία! Εν τω μεταξύ, από τον Μάιο του 2017 μετατρέπεται μία και μοναδική  Μονάδα Υγείας τέως ΙΚΑ = τέως ΕΟΠΥΥ = κλάδος ΠΕΔΥ  σε 24ωρης  εφημερίας, ( χωρίς  τακτικά ιατρεία βεβαίως  πρωινά  ή απογευματινά, εφόσον κάθε εφημερία υποδέχεται ΜΟΝΟ επείγοντα περιστατικά).. (Το Αλεξάνδρας) . Μετά από αυτή την αναβάθμιση, συντελέστηκε και η αναβάφτισή της μαζί με όλες τις τέως ΙΚΑ, τέως κτλ….  Μονάδες, σε ΚΥ., όπως θα δούμε παρακάτω.

Παρένθεση:  τον Ιούνιο του 2016 μπαίνει άρον – άρον σε 24ωρη εφημερία (συνεχίζοντας παράλληλα την τακτική πρωινή λειτουργία του)  το ΚΥ Ραφήνας που  μέχρι τότε δεν εφημέρευε -ως όφειλε-  ούτε μέχρι τις 10μμ, σαν  ΚΥ αστικών περιοχών του 1983!!!!! που ήταν, αν και θα έπρεπε  για να μη θρηνούμε θύματα . . Κι από το  “καθόλου εφημερία  με θύματα”, νά Το  λοιπόν στην 24ωρη. Έτσι ξηγιούνται οι  “μερακλήδες”!… Και  χωρίς  δημοσιεύσεις στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Τι τη θέλουμε κι αυτήν  άλλωστε, όταν υπάρχει  το Rafina.gr;!  Αλήθεια, στο ΚΥ Ραφήνας κάνουν απογευματινά τακτικά ιατρεία;  ή όχι  μεν,(αφού δεν επιτρέπεται παρά μόνο στα νοσοκομεία) αλλά  κάποιοι “μερακλήδες”    πληρώνονται    δυπλοτριπλά  επειδή εφημερεύουν 24ωρο αντί για μέχρι τις 10μμ;;;;… Κλείνει η παρένθεση. 

Στη συνέχεια, το Μάρτιο του 2017 νομοθετούνται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ βλ αρ.106) – ιατρεία κοινότητας ή γειτονιάς   που θα…..  ενισχύσουν βεβαίως βεβαίως το έργο των Κέντρων Υγείας μετατρέποντας τη δωρεάν διατήρηση της υγείας μας σε πολιτικό “μεράκι” … 

Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου κανονίζεται και το χρήμα με το οποίο χρεώνεται σε όλους μας η διατήρηση της υγείας μας μέσω των ΤΟΜΥ (βλ. εδώ παρ. 50, 51 των “Έχοντας υπ’ όψη”, αλλά και εδώ με όλες τις λοιπές λεπτομέρειες λειτουργίας τους). Έτσι είναι οι “μερακλήδες”. Πρώτα δείχνουν τι θα φτιάξουν για να χρηματοδοτηθούν εντός προθεσμιών, καί το φτιάχνουν μετά. ( Προθεσμίες τέτοιου είδους εφαρμογών, άλλωστε δεν έχουν λήξη…)

Στις 7 Αυγούστου 2017 (βλ. αρ. 3 έως 6) 

1) περιγράφεται ακριβώς  τι είναι τα ΤΟΜΥ που  ΔΕΝ ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ  και λειτουργούν μόνο με και μόνο για (να βρίσκουμε πρωί ή απόγευμα -ανάλογα τι μας βολεύει-) οικογενειακό γιατρό (που δουλεύει πρωί ή απόγευμα)  , που δημιουργούνται με δική τους  χρηματοδοτούμενη υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό,  που αποτελούν το καθένα “παράρτημα” -ας το πούμε έτσι-  κάποιου ΚΥ και  που όπως αναφέρεται στο νέο νόμο  μπορεί να λειτουργούν   σε νέες δομές  (κτίρια), αλλά και στα ήδη υπάρχοντα Περιφερειακά Ιατρεία των ΚΥ του νόμου του 1983!!!!  ή στα Τοπικά Ιατρεία  των Μονάδων Υγείας τέως ΙΚΑ = τέως ΕΟΠΥΥ   =  κλάδος ΠΕΔΥ έως αυτή τη στιγμή. Την επόμενη ακριβώς στιγμή όμως,

2) καταργείται το  δύκτιο ΠΕΔΥ, όπως και η επωνυμία “αστικών περιοχών” από το ένα είδος ΚΥ  (του 1983!!!! ). Εκείνων που εφημερεύουν μέχρι τις 10μμ. (αστικών περιοχών). Έτσι μένουν να εφημερεύουν μέχρι τις 10μμ, αλλά μόνο με το όνομα ΚΥ (χωρίς το “¨αστικών περιοχών”). Με το ίδιο όνομα (ΚΥ) και μόνο λέγονται πλέον και οι Μονάδες Υγείας τέως ΙΚΑ = τέως ΕΟΠΥΥ = ( και πλέον) τέως κλάδος ΠΕΔΥ(να τα  βαφτίσια που λέγαμε).

 Από τότε λοιπόν έχουμε μόνο Κέντρα Υγείας,  που επεκτείνεται για το καλό μας η λειτουργία τους και το απόγευμα, όπως ακούμε τους τελευταίους μήνες από τους απανταχού “μερακλήδες”, αλλά κάποιοι “μπασκλασάτοι”  αντιδραστικοί υγειονομικοί  αρνούνται να εργαστούν (για την επέκταση του καλού μας) στα ΚΥ  τα οποία με την ολοκαίνουρια συνολική μορφή τους  διακρίνονται ειδικότερα:

 α)  Στα 24ωρης εφημερίας  όπως πχ. εκείνα τα μη αστικών περιοχών του νόμου του 1983!!!!)  =>  ΚΥ   Σπάτων, ΚΥ  Ν. Μάκρης, κτλ, με τακτικά ιατρεία στην πρωινή λειτουργία τους και με τα νέα ΤΟΜΥ τους εάν φτιαχτούν, (για να βρίσκει ο κόσμος πρωί – απόγευμα   οικογενειακό γιατρό) όπως και με τα υπάρχοντα Περειφερειακά Ιατρεία τους (που μετατρέπονται και σε ΤΟΜΥ ( για να βρίσκει ο κόσμος πρωί – απόγευμα οικογενειακό γιατρό)   και το μοναδικό  ολοκαίνουργιο ΚΥ Αλεξάνδρας (χωρίς τακτικά ιατρεία και τέως υπότιτλους),και με τα νέα ΤΟΜΥ του εάν φτιαχτούν (για να βρίσκει ο κόσμος πρωί – απόγευμα οικογενειακό γιατρό)  όπως και με τα τοπικά ιατρεία  του που αν υπάρχουν ή υπάρξουν μετατρέπονται επίσης και σε ΤΟΜΥ (για να βρίσκει ο κόσμος πρωί – απόγευμα οικογενειακό γιατρό)    

β)  Στα ολοήμερης λειτουργίας με πρωινά τακτικά ιατρεία και εφημερία έως 10μμ = τέως αστικών περιοχών του νόμου του 1983!!!! => ΚΥ Βύρωνα,  ΚΥ Καλυβίων κτλ με τα νέα ΤΟΜΥ τους εάν φτιαχτούν, και τα υπάρχοντα Περειφερειακά Ιατρεία τους (που  επίσης μετατρέπονται και σε ΤΟΜΥ  (για να βρίσκει ο κόσμος πρωί – απόγευμα οικογενειακό γιατρό)    

 γ) Στα ΚΥ που ακόμα δεν εφημερεύουν  (αυτά τα γενικώς τεως…. ΙΚΑ τέως…, τέως κτλ… που απεργούν  οι “μπασκλασάτοι”  τους ντέεεεε) διότι βρίσκονται ακόμα -όλα πλην του ΚΥ “Αλεξάνδρας”- σε αναμονή τελικών ρυθμίσεων ωραρίου λειτουργίας (βλ. ξανά άρ. 3 και 4.4 ), ώστε να αποφασιστεί οριστικά αν  θα μετατραπούν σε ΤΟΜΥ,(για να βρίσκει ο κόσμος πρωί – απόγευμα οικογενειακό γιατρό)     ή αν θα λειτουργούν με τακτικά ιατρεία παράλληλα με την  εφημερεία τους είτε έως τις 10μμ. είτε όλο το 24ωρο, εφόσον μόνο αυτές οι εκδοχές εφημερίας υπάρχουν  —  σύμφωνα με τον επίσης ολοκαίνουργιο  νόμο  του 2017   που τον περιμέναμε από το 2003 για να μας κάνει παραπάνω Ευρωπαίους ρυθμίζοντας τους όρους ασφάλειας με τους οποίους πρέπει να δουλεύει ένας γιατρός, ο οποίος δεν μπορεί να δουλεύει πουθενά (ως μισθωτός δημοσίου ή   ιδιωτικού δικαίου -όπως π. χ. στα ΤΟΜΥ-) αν δεν εφημερεύει πέραν του τακτικού του ωραρίου, όπου κι αν το εκτελεί (βλ. πάλι εδώ αρ. 4. 3.), Και δε μπορεί να εφημερεύει παρά μόνο σε νοσηλευτική μονάδα πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας  (βλ. νόμο 2017  αρ. 1 έως 3) 

Με απλά λόγια λοιπόν  λεφτά για περισσότερα  δωρεάν τακτικά ιατρεία  ΤΟΜΥ προκειμένου να βρίσκουμε οικογενειακό γιατρό υπάρχουν. Μέχρι σήμερα ωστόσο, τακτικά ιατρεία  βρίσκουμε (σύμφωνα με την πολιτική του Υπουργείου Υγείας μας πάντα) ,

 α)  ή δωρεάν   μόνο το πρωί παντού (σε ΚΥ και Νοσοκομεία ΕΣΥ) αλλά χωρίς οικογενειακό γιατρό, ή  μόνο πρωί / απόγευμα στα ΤΟΜΥ (αν λειτουργούν πουθενά για να βρούμε οικογενειακό γιατρό) , ή μόνο στα τέως ΙΚΑ  -τώρα πιά ΚΥ- που ακόμα λειτουργούν όπως όπως, μόνο με τακτικά ιατρεία χωρίς οικογενειακό γιατρό (στο ΗΔΙΚΑ παρουσιάζονται οικογ. γιατροί, αλλά δεν εργάζονται ως τέτοιοι)  και αναμένεται ο τελικός τρόπος λειτουργίας τους ή και η ένταξή τους σε εφημερία, 

β) ή με πληρωμή στα απογευματινά των νοσοκομείων (χωρίς οικογενειακό γιατρό)

Στο άμεσο μέλλον όμως κάθε πρόσβαση σε γιατρό θα περνάει  (όπως  μας επιβάλει το Σύστημα) υποχρεωτικά από τον οικογενειακό γιατρό που προς το παρόν δε μπορούμε να βρούμε σχεδόν πουθενά. Και τα δωρεάν απογευματινά) τακτικά, αλλά χωρίς οικογενειακό γιατρό στα ΚΥ 24ωρης ή ολοήμερης εφημερίας ή στα υπό ζόρι – στανιό επέκταση απογευματινής λειτουργίας ΚΥ  με τα ήδη υπάρχοντα ελλειπή εφόδιά τους σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό είναι τα καθρεφτάκια των star  «μερακλήδων» στους ιθαγενείς που λέγαμε στην αρχή…  Κύριε Δημότη μου της Ανατολικής Αττικής.

Συμφωνούμε απολύτως λοιπόν ότι ανέκαθεν στο ΚΥ Σπάτων κατά το μέγιστο ποσοστό    …Το προσωπικό του είναι αεικίνητο και με ευγένεια, ανθρωπιά μα πάνω απ’ όλα με ιατρική κατάρτιση  προσπαθεί να βοηθήσει και βοηθά όποιον καταφεύγει σε αυτό…     Συμφωνούμε επίσης     … ότι η λειτουργία της απογευματινής βάρδιας τακτικών ιατρείων είναι απαραίτητη.  Αρκεί να αποδίδονται γι’ αυτήν  από πλευράς πολιτικής ηγεσίας τα απαιτούμενα εφόδια για την πραγματοποίησή της. Είναι αλήθεια, τέλος ότι στις έως τώρα ηγεσίες    …Υπάρχουν και πρέπει να ξεπεραστούν τα εναπομείναντα δομικά-θεσμικά προβλήματα και οι λανθάνουσες χρόνιες συμπεριφορές, ώστε να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση του Κ.Υ. Σπάτων … αλλά και της ζωής μας γενικότερα.    

ΠΗΓΗ ΜΑΣ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ 1ης ΥΓΕΙΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ με όλα εκείνα στα οποία παραπέμπει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΣ: Ας είμαστε πιο προσεκτικοί όταν ενημερώνουμε τους αναγνώστες και κυρίως όταν έστω έμμεσα (ή ίσως και άθελα) ενοχοποιούμε ανθρώπους και μάλιστα λειτουργούς υγείας. 

ΕΥΧΗ ΜΑΣ: Καλό πιλοτικό μήνα λειτουργίας (βλ. παρ. 1)  , και με το καλό η εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού σε κάθε γειτονιά. Με όλα τα προαπαιτούμενα για το έργο του εφόδια. Όχι όπως να ΄ναι, αλλά για όλους εύκολα, γρήγορα και καθώς πρέπει.

Κοινοποίηση άρθρου: