Κουκάκι: «Νόμος και τάξη» σε ζωντανή μετάδοση

Η αστυνομία επέλεξε, χθες, να κάνει τις επεμβάσεις της στο Κουκάκι σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (αυτή τη φορά κατάφερε να μην συλλάβει και ξυλοκοπήσει κάποιον από γειτονικό σπίτι…). Νωρίτερα είχαν γίνει ανακαταλήψεις στην οδό Ματρόζου και στην οδό Πανατωλίου, μετά από κάλεσμα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, στην περιοχή, η επέμβαση της αστυνομίας δεν είχε και την πιο καλή υποδοχή από τους κατοίκους (δεν έλειψαν τα «ντροπή σας») από άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με τις καταλήψεις.

Η αστυνομία, υλοποιώντας το δόγμα «νόμος και τάξη» μπήκε στο κτίριο της οδού Ματρόζου και με τη χρήση σιδηροτροχού άνοιξαν μπήκαν στο κτίριο. Τα άτομα εντός του κτιρίου πέταξαν μπογιές και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις που προστατεύονταν με ασπίδες τους. Αξιοσημείωτο είναι πως η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτεταμένη χρήση χημικών και ωμή βία, σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης των καταλήψεων αλλά και «στα τυφλά» σε κατοίκους, με αποτέλεσμα τραυματισμούς.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έγιναν οκτώ συλλήψεις στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου και πέντε συλλήψεις στην κατάληψη της οδού Ματρόζου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια. Σύμφωνα με την αστυνομία στις δύο επιχειρήσεις για τραυματίσθηκαν συνολικά 6 αστυνομικοί . Σήμερα το μεσημέρι σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες κατά τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι. Περίπου 50 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια.

ΠΗΓΗ:https://www.imerodromos.gr 

Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up