https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Κουτσούμπας: Επικίνδυνη η άποψη ότι είμαστε στο τέλος της περιπέτειας

Κουτσούμπας: Επικίνδυνη η άποψη ότι είμαστε στο τέλος της περιπέτειας

Όπλα για να αντιμετωπιστεί η νόσος Covid-19, είναι η θωράκιση του ΕΣΥ, η επίταξη του ιδιωτικού τομέα, οι μαζικοί εμβολιασμοί και τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, σχολεία και ΜΜΜ, σημείωσε ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας, εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Το ΚΚΕ στο πλευρό των υγειονομικών, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για: Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας για τον λαό και τις ανάγκες του».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες γιατροί από μεγάλα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, διευθυντές κλινικών covid, καθηγητές λοιμωξιολόγοι και πρόεδροι Ενώσεων Υγειονομικών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η μάχη με την πανδημία είναι σε εξέλιξη, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε επικίνδυνη την άποψη που διακινεί η κυβέρνηση “ότι βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της περιπέτειας”. Οι δεκάδες νεκροί, οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι, πολλοί εκτός ΜΕΘ, τους διαψεύδουν».

Ως όπλα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο γ.γ. του ΚΚΕ ανέφερε τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις υγειονομικών, την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, τους μαζικούς εμβολιασμούς με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια διεθνώς, καθώς και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

«Για όλα αυτά, όμως, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην κάνει τίποτα», επισήμανε επίσης, υπογραμμίζοντας ότι η «μόνη αγωνία» της κυβέρνησης είναι «να ανοίξει ο Τουρισμός και συνολικά η καπιταλιστική οικονομία, με αυτοδιάγνωση για τους εργαζόμενους και τα γνωστά πρωτόκολλα – “λάστιχο”, που ωφελούν μόνο τις τουριστικές και μεταφορικές εταιρείες, τους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Έχει ανάγει την ατομική ευθύνη σε πανάκεια, ενώ ο καθένας καταλαβαίνει πως καμιά πανδημία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς κρατική καταγραφή και επίβλεψη», είπε με νόημα ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, «οι οποίες εμφανίζουν εικόνα κατάρρευσης», τονίζοντας ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής και των μέτρων που προώθησαν όλες οι κυβερνήσεις.

Επανερχόμενος στη σημερινή κυβέρνηση, την κατηγόρησε ότι αντί να πάρει μέτρα που να προσαρμόζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας, έκανε ακριβώς το αντίθετο: «όλα τα μέτρα που πήρε ήταν -και είναι- ο ακόμα μεγαλύτερος περιορισμός των παροχών και των αναγκών».

«Η άθλια για τις ανάγκες του λαού κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ο εύρωστος ιδιωτικός τομέας, αποτελούν τις δύο όψεις της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, όπου η υγεία και η ζωή του λαού δεν αποτελούν προτεραιότητα» ανέφερε επίσης, τονίζοντας ότι το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας για το λαό και τις ανάγκες του.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΚΚΕ για την Υγεία, η οποία περιλαμβάνει:

Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας αναπτυγμένο πανελλαδικά, και στις τρεις βαθμίδες του (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια), όπως επίσης και σύστημα επείγουσας ιατρικής.
Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία (ΠΦΥ), με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, με Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, κοντά στους τόπους δουλειάς, κατοικίας, εκπαίδευσης, σε όλους τους δήμους και τις πόλεις, που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες, υγιών και ασθενών, με τις πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και δημόσιας Υγείας.
Κρατικά νοσοκομεία -γενικά, ειδικά, πανεπιστημιακά- σε επίπεδο πόλεων και περιφερειών, σε αριθμό, στελέχωση και εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των ασθενών, στην εκπαίδευση και στην έρευνα.
Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων και εμβολίων από όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.
Στελέχωση όλων των μονάδων Υγείας με υγειονομικό προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, με σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.
Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους και στο χώρο της υγείας «σε αγωνιστική συμπόρευση, σε ισχυροποίηση της πάλης για τη νέα σοσιαλιστική κοινωνία που σήμερα είναι η μόνη ρεαλιστική και αναγκαία για την κοινωνική πρόοδο».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: