ANAKOIΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

8 ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Συναδέλφισσα Ελληνίδα-Μετανάστρια

Η καθιέρωση της 8ης Μάρτη έχει τις ρίζες της σε μια σημαντική στιγμή του παγκόσμιου εργατικού κινήματος, στην απεργία των εργατριών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης, το 1857. Η ρίζα της γυναικείας ανισοτιμίας είναι ταξική.
Σήμερα που οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων υφίστανται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που παίρνονται στο όνομα της , είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους και να την εκφράσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, μέσα από τα σωματεία τους.

Οι εργαζόμενες γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις απολύσεις , την ανεργία , τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, την μαύρη ανασφάλιστη εργασία, την απληρωσιά , την εργοδοτική τρομοκρατία, την εργασιακή ανασφάλεια, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων , την αύξηση φόρων – χαρατσιών , είναι πιο ευάλωτες στην αναδίπλωση , την υποχώρηση , στις απαιτήσεις τής εργοδοσίας.

Η κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ ανοίγει τον δρόμο για την κατάργηση μιας σειράς κατακτημένων δικαιωμάτων που αφορούν τα εργασιακά , προνοιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα . Με την άρση της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ, την καθιέρωση των ατομικών συμβάσεων και ακόμα δεκαέξι ευέλικτων μορφών εργασίας που ισχύουν στον κλάδο, καλλιεργείται η μοιρολατρία, η απογοήτευση, ο συμβιβασμός ιδιαίτερα στις γυναίκες που δεν έχουν συνδικαλιστική δράση.

…Και βέβαια η μικρή συμμετοχή στο κίνημα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές είναι βούτυρο στο ψωμί των επιχειρηματικών ομίλων, της Ε.Ε, των κυβερνήσεων και των κομμάτων που υποκλίνονται στο μονόδρομο της ανταγωνιστικότητας.
Στοχευμένα απο το κεφάλαιο υπάρχει έλλειψη μέτρων προστασίας του γυναικείου ανθρώπινου οργανισμού και της μητρότητας για τις εργαζόμενες. Χιλιάδες γυναίκες απολύοντε μετά την άδεια μητρότητας και εκβιάζονται να υπογράψουν δήλωση οτι δεν θα δημιουργήσουν οικογένεια ως προϋπόθεση πρόσληψης.
Η ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!!

Η φροντίδα των παιδιών ,των ηλικιωμένων, των Αμεα, του νοικοκυριού πέφτει στις πλάτες των γυναικών λόγω έλλειψης ή εμπορευματοποίησης των κοινωνικών και προνοιακών δομών.
Οι εργαζόμενες γυναίκες δεν έχουν ελεύθερο χρόνο να τον αξιοποιήσουν δημιουργικά στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και στη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή.
Φυσικά αυτά τα εμπόδια δεν αφορούν όλες τις γυναίκες, αλλά αποκλειστικά την εργαζόμενη, την άνεργη, την αγρότισσα. την νέα μισθωτή επιστήμονα, τη φοιτήτρια της λαϊκής οικογένειας, την συνταξιούχο, την μετανάστρια και πρόσφυγα, την νέα μητέρα.
Αυτές βιώνουν τον φόβο της απόλυσης, την σεξιστική και ενδοοικογενειακή βία, την βία των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να παραχωρήσει πραγματική ισοτιμία, γιατί αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον εκμεταλλευτικό του χαρακτήρα. Για να εκλείψει το »γυναικείο ζήτημα» είναι προϋπόθεση να ανατραπούν οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής.
Παλεύουμε οργανωμένα μέσα στα σωματεία μας, για μια ζωή σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:
Υπογραφή και εφαρμογή ΣΣΕ με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
5 νθήμερο,8ωρο,40ωρο.

Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας με πλήρη στελέχωση σε όλους τους τομείς και δομές υγείας του νησιού 365 μέρες το χρόνο όλο το 24ωρο.

Καμιά εμπλοκή και συμμετοχή των λαών στις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ασκήσεις ανά τον κόσμο για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Να κλείσουν όλες οι βάσεις του θανάτου, να τους χαλάσουμε τα σχέδια για δημιουργία νέων.

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ,ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ

ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Οι γυναίκες της εργατικής τάξης να καταδικάσουμε και να γυρίσουμε την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας που μας έχουν εμπλέξει σε αυτούς τους βρώμικους ανταγωνισμούς (ΣΥΡΙΖΑ,ΝΔ,ΚΙΝΑΛ)για τα συμφέροντα των αφεντικών τους.
Απομονώνουμε από παντού τα μαντρόσκυλα της Χ.Α, στέλνοντας τους εκεί που τους αξίζει, στα σκουπίδια της ιστορίας όπως πέταξαν οι λαοί με τους αγώνες και τους προγόνους τους, τους χαφιέδες και ταγματασφαλίτες.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ
ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΑΡΓΥΡΙΟΥ ΦΙΛΙΩ ΤΣΑΝΤΕ

ΙΚΑΡΙΑ 2/3/2019

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up