https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΛΑΡΚΟ: Οι συνδικαλιστές της ΝΔ προωθούν τη διάλυση του σωματείου – Κάλεσμα συσπείρωσης από την Αγωνιστική Ενότητα

ΛΑΡΚΟ: Οι συνδικαλιστές της ΝΔ προωθούν τη διάλυση του σωματείου – Κάλεσμα συσπείρωσης από την Αγωνιστική Ενότητα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της λειτουργίας του σωματείου τους και να σταθούν εμπόδιο στα σχέδια διάλυσης που προωθούν οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας, κάτω από τις εντολές της κυβέρνησης και του νέου επενδυτή, απευθύνουν οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Ενότητας Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ (ΑΕΕΛ) στο ΔΣ του σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Την Τετάρτη 24 Μάη συνεδριάζει στις 10.30 π.μ. το ΔΣ του σωματείου, όπου οι εκλεγμένοι με την ΑΕΕΛ -όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους- θα καταθέσουν πρόταση για άμεση διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, ώστε να δοθεί απάντηση στην επίθεση των συνδικαλιστών της ΝΔ και της πρότασης μομφής σε βάρος του προεδρείου του ΔΣ, αλλά και να μπορέσει να επαναλειτουργήσει το σωματείο.

Συγκεκριμένα οι εκλεγμένοι με την ΑΕΕΛ στο ΔΣ του σωματείου, Παναγιώτης Πολίτης, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Γιώργος Κάζας και Παρασκευάς Ζυγογιάννης, στο κάλεσμά τους προς τους εργαζόμενους, τονίζουν ότι με ευθύνη των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΚΕ και ΕΝΩΣΥ), το σωματείο έχει σταματήσει να λειτουργεί, επισημαίνοντας παράλληλα ότι την ίδια στιγμή η κατάσταση στη ΛΑΡΚΟ χειροτερεύει και τα προβλήματα των εργαζομένων γίνονται όλο και μεγαλύτερα.

Αναλυτικά στο κάλεσμά τους οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΑΕΕΛ αναφέρουν:

«Οι εκλογές τελείωσαν και από Δευτέρα μπαίνουμε σε νέα προεκλογική περίοδο. Το σωματείο έχει σταματήσει να λειτουργεί με ευθύνη των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας, ΔΑΚΕ και ΕΝΩΣΥ. Τα προβλήματα όμως τρέχουν:

– Η ΛΑΡΚΟ γκρεμίζεται, πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά στο βρώμικο προπαγανδιστικό ψεύτικο επιχείρημα της Νέας Δημοκρατίας ότι “καθόμαστε και πληρωνόμαστε”. Επίσης πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να υπάρξει και να υλοποιηθεί τώρα σχέδιο συντήρησης και επαναλειτουργίας, που να διασφαλίζει όλες τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα στη ΛΑΡΚΟ.

– Κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή μας στην εργασία, στις βάρδιες και στα πόστα μας. Τμήματα όπως η χαλυβουργία δεν έχουν απογευματινή βάρδια. Πρέπει να απαιτήσουμε δυναμικά να παρθούν ουσιαστικά μέτρα, να διατρανώσουμε ότι δεν πρόκειται να βγούμε έξω από τη ΛΑΡΚΟ. Θέλουμε δουλειά, θέλουμε να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα, διαφωνούμε στα προγράμματα ανεργίας.

– Όσο θα τραβιόμαστε και θα πληρωνόμαστε από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο θα υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση, θα αυξάνεται ο κίνδυνος καθυστέρησης της μισθοδοσίας. Η μη καταβολή των δεδουλευμένων μας, που έχει σαν στόχο την απογοήτευσή μας, δεν θα περάσει.

– Το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ δεν θα περάσει. Τέσσερα χρόνια τα βάλαμε με μία αυτοδύναμη κυβέρνηση και τα έχουμε καταφέρει. Δίπλα μας έχουμε σωματεία και εργαζόμενους από όλη τη χώρα, έχουμε την αλληλεγγύη.

Αυτή τη στιγμή, σε σχέση με το 2019, στη ΛΑΡΚΟ έχουμε διακόσιες θέσεις εργασίας λιγότερες, οι συνταξιούχοι αλλά και οι νέοι εργαζόμενοι που έχουν φύγει δεν έχουν αναπληρωθεί. Ο μαρασμός του τόπου μας δεν θα περάσει.

– Δεν καταβάλλονται τριετίες, δώρα εορτών, επίδομα αδείας. Οι βασικοί μισθοί είναι πιο χαμηλοί και από το κατώτερο. Τέσσερα χρόνια τα χρήματα δεν φτάνουν ούτε για “ζήτω” και τώρα έρχονται να μας κόψουν και το επίδομα παιδιών, γιατί η αποζημίωση προσμετράται ως εισόδημα. Και μετά σου λένε “αφορολόγητο”. Με αγώνα θα επιβάλλουμε την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

– Στον οικισμό προωθούν την τοποθέτηση μετρητών ενέργειας για να μας οδηγήσουν να φύγουμε, ενώ υπάρχουν δεκάδες συνάδελφοι με ληξιπρόθεσμα δάνεια που τα έχουν αγοράσει funds και ετοιμάζονται για εξώσεις. Πού θα ζήσουν αυτές οι οικογένειες; Ας έρθουν, τους περιμένουμε, είμαστε έτοιμοι για όλα.

– Οι νομικές ενέργειες που πρέπει να γίνουν από το σωματείο έχουν κολλήσει με ευθύνη των συνδικαλιστών της Νέας Δημοκρατίας. Τα υπόλοιπα σωματεία της ΛΑΡΚΟ προχωρούν τις διαδικασίες και εμείς καμαρώνουμε τα καπρίτσια των εντολοδόχων των επενδυτών και της κυβέρνησης.

– Ο Ειδικός Διαχειριστής ετοιμάζεται να μοιράσει τα χρήματα από την Ασπίς και αν χρειαστεί παρέμβαση δεν μπορούμε να την κάνουμε. Η επαναλειτουργία του σωματείου είναι υψίστης σημασίας.

Οι συνδικαλιστές της Νέας Δημοκρατίας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, μπλόκαραν τη λειτουργία του σωματείου και δεν άφησαν συγκέντρωση για συγκέντρωση του Σταϊκούρα. Βαράνε παλαμάκια σε αυτόν που μας έχει οδηγήσει μέχρι εδώ με την υπογραφή του. Πρέπει να μπουν στη θέση τους, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Την Τετάρτη στις 10.30 π.μ. όλοι και όλες στο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του σωματείου.

Πρότασή μας είναι να προκηρυχθεί άμεσα Γενική Συνέλευση που θα λύσει όλα τα ζητήματα, που θα βάλει σε επαναλειτουργία το σωματείο».

Από 902.gr

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: