https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών

Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια την Πέμπτη στο υπουργείο Οικονομικών

«Ηζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass. Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα! Οργάνωση και αγώνας για ζωή με δικαιώματα!»: Με το σύνθημα αυτό εργατικά συνδικάτα και Ομοσπονδίες, Ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, άλλοι μαζικοί φορείς της Αττικής καλούν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνουν αύριο, Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα.

Αιτήματα πρώτης γραμμής της κινητοποίησης, με την οποία κλιμακώνεται η μάχη των σωματείων ενάντια στην ακρίβεια που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά, είναι αυτά για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επίσης, για μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα, αλλά και για διαγραφή των χρεών. Για να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

«Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς, για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα – καύσιμα φτηνά για τον λαό», απαντούν τα σωματεία στις προετοιμασίες για «δύσκολο χειμώνα» που κάνουν η κυβέρνηση και η εργοδοσία.

Και με την αυριανή κινητοποίηση στέλνουν μήνυμα κλιμάκωσης, προετοιμάζοντας απεργιακή απάντηση το αμέσως επόμενο διάστημα.

«Δεν δίνουμε άλλο χρόνο στην κυβέρνηση να τσαλαπατήσει κι άλλα δικαιώματά μας», τονίζουν, προσθέτοντας: «Δεν περιμένουμε κανέναν “σωτήρα”, κανέναν Μεσσία που “με ένα άρθρο κι ένα νόμο” θα μας πάει στη Γη της Επαγγελίας. Δεν περιμένουμε τίποτα από τις εργοδοτικές ενώσεις, τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς, την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μας μπλέξουν ακόμη περισσότερο στα δίχτυα των ανταγωνισμών τους, στέλνοντάς μας τον λογαριασμό για να τον πληρώσουμε».

Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι στιγμής: Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή. Τα Συνδικάτα Οικοδόμων, ΟΤΑ Αττικής, Τύπου και Χάρτου, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Φαρμάκου, Μετάλλου. Οι Σύλλογοι Εμποροϋπαλλήλων, Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Οδηγών – Μηχανικών και Εργατοτεχνικών δήμου Πειραιά. Η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά. Τα Σωματεία Χρηματοπιστωτικού, Νοσοκομείου «Θριάσιο», Ενέργειας, δήμου Ηλιούπολης, «Mellon», «Nexi» (πρώην «First Data»), Εκτακτου Προσωπικού υπουργείου Πολιτισμού. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών. Η Ενωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών.

Πούλμαν για την κινητοποίηση
Για την κινητοποίηση, σωματεία και φορείς δρομολογούν πούλμαν που θ’ αναχωρήσουν ως εξής:

Συγκεκριμένα τα πούλμαν θ’ αναχωρήσουν ως εξής:

Στις 17.45 από Κακλαμανάκη 21, Ολυμπιακό Χωριό.
Στις 18.00 από πλατεία Καράβου, Μενίδι.
Στις 18.00 από το δημοτικό πάρκινγκ, Ελευσίνα.
Στις 18.15 από την Τριγωνική Πλατεία, Κόκκινο Μύλο.

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: