https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Μεγάλη συγκέντρωση στην Πάτρα με σύνθημα «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»

Μεγάλη συγκέντρωση στην Πάτρα με σύνθημα «δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα»

Κ.Πελετίδης: “Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα που αναδειχτήκαμε δημοτική αρχή της Πάτρα”

Ο λαός της Πάτρας με μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, έδωσε απόψε δυναμικά το «παρών» στο κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής για συνέχιση του αγώνα κατά της ανεργίας, απαιτώντας «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους άνεργους και στις οικογένειές τους, στους εργαζόμενους και τους συμβασιούχους του Δήμου μεταξύ άλλων ανάφερε ότι, «με τη σημερινή μας συγκέντρωση, δίνουμε συνέχεια στον αγώνα που ξεκινήσαμε από την πρώτη μέρα που αναδειχτήκαμε δημοτική αρχή της Πάτρας. Βάλαμε στο κέντρο της προσοχής μας την ανεργία, που αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην περιοχή μας. Μόνο οι επίσημα καταγεγραμμένοι άνεργοι έφτασαν τις 38.000 και σε αυτούς δεν περιλαμβάνονται αυτοί που δουλεύουν περιστασιακά, μέσω προγραμμάτων, που τον μισό χρόνο περίπου είναι χωρίς δουλειά.

Μαζευτήκαμε σήμερα, λοιπόν, εδώ, εν μέσω της πανδημίας, τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας, γιατί θέλουμε να στείλουμε ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει στο περιθώριο, που μας θέλει να δεχόμαστε τα πάντα αδιαμαρτύρητα. Στέλνουμε μήνυμα, ότι καταλαβαίνουμε, γνωρίζουμε πως για τα συμφέροντα κάποιων λίγων, γίνεται η ζωή του λαού ”κόλαση”.

Οι τελευταίες απεργιακές μάχες και κινητοποιήσεις ήταν πραγματική ανάσα αισιοδοξίας, αγώνα και μάχης για την εργατική τάξη της Πάτρας. Χιλιάδες εργαζόμενοι, εργαζόμενοι του Δήμου μας, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, άνεργοι, μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους τους, πλημμύρισαν τους δρόμους της Πάτρας στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν θα παραιτηθούμε από την υπεράσπιση κατακτήσεων, ότι δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας.

Στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουμε! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε τα αυτονόητα, αυτά που δικαιούμαστε. Από μόνο του αυτό που κάνουμε σήμερα είναι νίκη, είναι τιμή για τον καθένα. Δεν ανεχόμαστε άλλο την προσβολή, να μας εκμεταλλεύονται, να μας αδικούν κι εμείς να τους δείχνουμε ξανά εμπιστοσύνη, να στεκόμαστε θεατές στη σφαγή των δικαιωμάτων μας. Εναντιωνόμαστε στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του συστήματος, αυτών που κάνουν κουμάντο στην οικονομία».

Ο χαιρετισμός του Δ. Χριστόπουλου στην συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κλαδικού Συνδικάτου των εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, Δημήτρης Χριστόπουλος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους μας που εργάζονται στο Δήμο μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, είτε έχουν κερδίσει την παραμονή τους στην δουλειά με δικαστική απόφαση είτε είναι εργαζόμενοι του τρέχοντος προγράμματος. Απευθυνόμαστε σε εσάς που οι άθλιες πολιτικές κυβερνήσεων και ευρωπαϊκής ένωσης σας κρατούν όμηρους, μισοάνεργους – μισοεργαζόμενους, έχοντας στόχο όχι την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, αλλά την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου για φθηνούς και ανακυκλώσιμους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι στα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας δεν είναι εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Από τη πρώτη στιγμή που εφαρμόσθηκαν στους δήμους και τη Περιφέρεια τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας το Κλαδικό Συνδικάτο πρωτοστάτησε στην οργάνωση των συναδέλφων και με τον ενιαίο αγώνα μας Μόνιμοι, Αόριστου και εργαζόμενοι στη Κοινωφελή καταφέραμε και αποσπάσαμε μεγάλες νίκες ώστε σήμερα οι συνάδελφοι με την Κοινωφελή Εργασία να έχουν βασικά δικαιώματα όπως και οι υπόλοιποι μόνιμοι συνάδελφοι.

Είναι κρίσιμο να αντιπαλέψουμε ενιαία τις διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων που αντί να λύνουν οριστικά το ζήτημα της ανεργίας ανακυκλώνουν την ανεργία, προσφέροντας τζάμπα εργαζόμενους στην εργοδοσία. Να αντιπαλέψουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ που πετούν ξεροκόμματα, ζητώντας να σκύψουμε το κεφάλι και να πούμε ευχαριστώ για την ”μεγαλοψυχία” τους».

Πηγη: 902

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: