https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Μέλλον της Κούβας το χαμόγελο των παιδιών της

Μέλλον της Κούβας το χαμόγελο των παιδιών της

Τα παιδιά μας σήμερα ζουν ευτυχισμένα στα σχολεία τους, παίζοντας σε πάρκα χαμογελώντας και το μικρό τους ανάστημα γιγαντώνεται στην καρδιά τους.
Όσο οι μισάνθρωποι επιτίθενται με αυτόν τον τρόπο, η νιότη το πολυτιμότερο αυτού του νησιού θα είναι η απάντηση και η συνέχεια του αγώνα.


Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος

Εσείς Paula, Enrique, μάθετε να διαβάζετε, να προσθέτετε και να αφαιρείτε και να ξεχωρίζετε τα λουλούδια δίπλα στον δάσκαλο, τον άνθρωπο του λευκού λουλουδιού και των απλών στίχων.
Εγώ φέρνω στο μυαλό μου τις ιστορίες με τις γάτες τις εφτάψυχες, συνειρμικά με την χώρα μας, την πατρίδα με τις επτά ζωές που –διαχρονικά, την πολέμησαν φύση και αρρώστιες πλάι-πλάι με τους ετερόκλητους «πρόθυμους» και πάντα βγαίναμε νικητές. Αυτή η πατρίδα μου που πετάει ψηλά αναζητώντας ορίζοντες και ένα φως που έρχεται και αγκαλιάζει. Σήμερα σκέφτομαι το παρόν για να ατενίσω το μέλλον μιας χώρας άξιων ανδρών κινητήρια παρόρμηση των προκλήσεων που νιώθει την αξία των μεγάλων αληθειών που πρεσβεύουν!.

#Cuba Vive – Η Κούβα Ζει
#DefendiendoCuba
Υπερασπιζόμαστε την Κούβα

Τα παραπάνω (απλά λόγια και σταράτα) από τη σελίδα του FaceBook Solidaridad con Ana Belén Montes
Δείτε και (Unisef) το παιδί στην Κούβα

🇨🇺 Η σημαία μου είναι …
Δεν την βλέπεις; -Να τη!
🇨🇺 Η σημαία μου είναι αυτή
που δεν υπήρξε ποτέ μισθοφόρος
Kι όπου …

ένα αστέρι λάμπει,
το πιο φωτεινό το πιο μοναχικό…

Mi Bandera es aquella….
¿No la veis? Mi bandera es aquélla
que no ha sido jamás mercenaria,
y en la cual resplandece una estrella
con más luz, cuanto más solitaria.

ℹ️ Με την ευκαιρία κάποιες πληροφορίες για την πρώην ανώτερη Αναλύτρια Πληροφοριών στην Defense Intelligence Agency (DIA -Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ) Ana Belén Montes, «κατάσκοπο της Κούβας» σύμφωνα με το FBI
Γεννημένη 28-Φεβ-1957 στη δυτική Γερμανία, με υπηκοότητα Πουέρτο, η μετέπειτα ονομαζόμενη από τους ιμπεριαλιστές «Βασίλισσα της Κούβας» σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις (Master) με πτυχίο (Alma mater) στο πανεπιστήμιο της Virginia καθώς και στο John’s Hopkins University (σσ. ερευνητικό πολυπλόκαμο κέντρο των ΗΠΑ, στη Βαλτιμόρη και σε άλλα μέρη της πολιτείας Μέριλαντ, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στην Ιταλία, στην Κίνα, στη Σιγκαπούρη κλπ.)
Πριν εργαστεί ως αναλυτής πληροφοριών για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ήταν ισχυρός επικριτής της πολιτικής των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

Ξεκίνησε ως υπάλληλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και γρήγορα έλαβε υψηλή διαβάθμιση και από το 1985, άρχισε να εργάζεται για την DIA, το κύριο όργανο στρατιωτικών πληροφοριών των ΗΠΑ, ως αναλυτής πληροφοριών, που της έδωσε, το 1992, θέση στο Πεντάγωνο, όπου ειδικεύτηκε στις κουβανικές υποθέσεις.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έλαβε ειδικά βραβεία και αναγνωρίσεις για το έργο της, συμπεριλαμβανομένου ειδικού πιστοποιητικού που του απονεμήθηκε από τον τότε διευθυντή της CIA George Tenet, το 1997.

Συνελήφθη στις 21 Σεπτεμβρίου 2001, δέκα μέρες μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη 2001, και κατηγορήθηκε για το αδίκημα της «συνωμοσίας με διάπραξη κατασκοπείας» για λογαριασμό της κουβανικής κυβέρνησης.
Το το 2002 εν μέσω του γενικότερου κυνηγιού μαγισσών καταδικάστηκε για «παροχή πληροφοριών στην Κούβα σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδια (σσ. επιθετικά) των Ηνωμένων Πολιτειών κατά του νησιού», κρίθηκε (…εννοείται) ένοχη και αντί για θανατική ποινή, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκιση (σσ. «σε συμφωνία με την εισαγγελία», σύμφωνα με τα γνωστά τερτίπια του αμερικανικού δικαστικού συστήματος).

Κλείστηκε σε αυστηρή απομόνωση –μακριά και από τους άλλους κρατούμενους, στην ειδική φυλακή Carswell (εντός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων του Αεροπορικού Σταθμού | Ναυτικού ΗΠΑ στο Fort Worth του Τέξας σε κέντρο για άτομα με ψυχικά προβλήματα, όταν δεν πάσχει από αυτά).
Δεν της επιτρέπονται επισκέψεις (πλην του πατέρα και του αδερφού της), δεν μπορεί να πάρει και να δεχτεί τηλέφωνα, ούτε να λαμβάνει εφημερίδες, περιοδικά ή να παρακολουθεί τηλεόραση και για δέματα, ούτε λόγος.
Επίσης απαγορεύονται ερωτήσεις και πληροφορίες για την υγεία της αν και διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στα τέλη του 2016.

Γίνεται διεθνής καμπάνια -και μέσα στις ΗΠΑ για την απελευθέρωσή της

ΠΗΓΗ: iivenceremos2014.blogspot.com 

Κοινοποίηση άρθρου: