https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες στα Σεπόλια στις 17-11-2020 και στους διωκόμενους αγωνιστές στα Χανιά. Να αθωωθούν

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες στα Σεπόλια στις 17-11-2020 και στους διωκόμενους αγωνιστές στα Χανιά. Να αθωωθούν

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, την Τετάρτη 13/10, στις 9.30 πμ, στο κτίριο 9.

Την Τετάρτη 13/10/2021 καλούνται να δικαστούν ο φοιτητής του ΕΜΠ Ορέστης Καττής, η φοιτήτρια Νοσηλευτικής Λυδία Καττή, ο φοιτητής Πληροφορικής Νικόλας Καβακλής και ο εργαζόμενος Μάκης Λιβάνης. Για την ίδια υπόθεση έχει ξεκινήσει διωκτική διαδικασία και για τον Δημήτρη Καττή, πατέρα των 2 πρώτων. Βρίσκονται κατηγορούμενοι, μετά τη σύλληψη τους στα Σεπόλια στο τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου που έγινε στις 17/11/2020, για πλήθος αδικημάτων όπως: διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση, παραβίαση μέτρων codiv, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής. Οι κατηγορίες είναι ψευδείς και κατασκευασμένες από την αστυνομία. Η αστυνομία επιτέθηκε με ιδιαίτερη βιαιότητα σε όσους αποχωρούσαν μετά το τέλος της ειρηνικής πορείας από το σταθμό Λαρίσης προς το μετρό Σεπολίων. Ήθελε για να δικαιολογήσει τη βίαιη επίθεση και να έχει συλλήψεις, ώστε να παρουσιάσει ότι διαπράχτηκαν αδικήματα. Να εμπεδώνεται κλίμα φόβου και να επικρέμεται κίνδυνος διώξεων σε όποιον διεκδικεί, συμμετέχει, αγωνίζεται.

Στις 17 Νοέμβρη 2020, όπως είναι υποχρέωση και δικαίωμα καθενός και καθεμιάς που σέβεται και τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους αγώνες ενάντια στη χούντα, χιλιάδες κόσμος συμμετείχε σε δεκάδες περιοχές σε όλη τη χώρα στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν από σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις ή και αυθόρμητα. Με απόφαση της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις και πορείες απαγορεύτηκαν οριζόντια και καθολικά, ακόμα και η κατάθεση στεφανιών στο χώρο του Πολυτεχνείου (εκτός της κατάθεσης από τους πολιτειακούς παράγοντες). Οι περισσότερες από τις συγκεντρώσεις που έγιναν κτυπήθηκαν με βιαιότητα από την αστυνομία, επιβλήθηκαν εκατοντάδες πρόστιμα και έγιναν δεκάδες συλλήψεις. Ανάμεσά τους και στο κέντρο της Αθήνας και νωρίτερα στο Σταθμό Λαρίσης. Πρόσχημα των απαγορεύσεων ήταν τα μέτρα κατά της διασποράς κορονοϊού, αφού οι πορείες ήταν σε ανοικτούς χώρους και από όλους τους συγκεντρωμένους τηρούνταν οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας.

Στην πορεία που ολοκληρώθηκε στα Σεπόλια τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας, όπως φαίνεται και από το οπτικό υλικό. Οι διαδηλωτές αποχωρούσαν ειρηνικά και το μεγάλο μέρος τους είχε μπει στο σταθμό του μετρό, όταν έφτασαν αστυνομικοί με μηχανές που έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα σε όσους μένουν στην περιοχή και κατευθυνόταν στα σπίτια τους. Κτύπησαν τον Ορέστη Καττή και τον συνέλαβαν μέσα στην πολυκατοικία που μένει, μπροστά στη μητέρα και την αδελφή του, κτυπώντας και αυτές καθώς και άλλους συγκεντρωμένους. Στη συνέχεια έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, που συγγενείς και φίλοι είχαν πάει να δουν τον κρατούμενο, η αστυνομία προχώρησε σε προπηλακισμούς και συνέλαβε τον πατέρα, την αδελφή του, τον οικογενειακό τους φίλο και τον άλλο φοιτητή-κάτοικο της περιοχής. Μάλιστα ο πατέρας του υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε με καθυστέρηση φρουρούμενος στο νοσοκομείο που χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ η αδελφή του κτυπήθηκε στο κεφάλι και το χέρι και δέχτηκε λεκτική βία μέσα στο Α.Τ..

Η δίωξη σε βάρος των κατηγορούμενων βάλλει ευθέως ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα, που δέχονται ισχυρό πλήγμα με την αστυνομική πλεκτάνη που στήθηκε για να στηρίξει τον κρατικό αυταρχισμό και την καταστολή, που ασκείται από τους κυβερνώντες. Στοχεύει στην τρομοκράτηση και την περιστολή των ελευθεριών. Η επιθετικότητα της αστυνομίας, η ποινικοποίηση των συγκεντρώσεων από την κυβέρνηση, η στοχοποίηση διαδηλωτών και της νεολαίας είναι καταδικαστέα. Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες έχει ήδη εκδηλωθεί.

Απαιτούμε:

Την απόσυρση κάθε κατηγορίας σε βάρος όλων των συλληφθέντων και την παύση κάθε δίωξης

Την αθώωση όλων από όλες τις κατηγορίες.

Aλληλεγγύη στους διωκόμενους στα Χανιά
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛOYΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΙΤΣΩΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΦΟΥΦΟΥΔΑΚΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια των Χανίων, Τρίτη 12/10/2021

Στις 27/4/2014, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δύο αστυνομικοί της ασφάλειας επιτέθηκαν στον αγωνιστή Βαγγέλη Κιτσώνη, χτυπώντας τον βίαια στο κεφάλι. Στη συνέχεια τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό Μέγαρο Χανίων με κατηγορίες για απρόκλητη επίθεση, ξυλοδαρμό, ακόμα και κλοπή σε βάρος του αστυνομικού! Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκε, χωρίς κανένα στοιχείο, και ο Γιάννης Φουφουδάκης, υποψήφιος στο νομό Ηρακλείου με το ψηφοδέλτιο της ΟΚΔΕ.

Στη δίκη των αγωνιστών στις 16/10/2019, ύστερα από 4,5 χρόνια, οι κατηγορίες για κλοπή και σωματική βλάβη κατέπεσαν. Αλλά, παρά τα συντριπτικά στοιχεία που όφειλε να οδηγήσουν συνολικά σε απαλλακτική απόφαση, με τις ψευδείς και αντιφατικές καταθέσεις των αστυνομικών, η έδρα, κατά πλειοψηφία, καταδίκασε τους 2 αγωνιστές για αντίσταση κατά της αρχής και για φθορά.

Την ερχόμενη Τρίτη 12/10/2021 δικάζεται στα Χανιά η έφεση των δύο αγωνιστών, που δεν τρομοκρατούνται, αλλά αντιστέκονται στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, που ενισχύθηκε από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, σε μια προσπάθεια να φιμώσουν και να καταστείλουν κάθε αντίσταση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν δίστασε να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, να επιτεθεί και να φυλακίσει χωρίς στοιχεία νεολαίους και φτωχούς εκφοβιστικά, μετά την έκρηξη της κοινωνίας στη Ν. Σμύρνη.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν τρομοκρατούμαστε! Με την ενότητα και τον αγώνα μας θα βάλουμε τέλος στη φτωχοποίηση και τους αντεργατικούς νόμους, στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και την καταστολή.

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες σε βάρος των αγωνιστών Β. Κιτσώνη και Γ. Φουφουδάκη
Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία, την πολιτική δράση.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει!

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: