https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΜΕΤΑ: Όλοι και όλες στην απεργία στις 24 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΤΑ: Όλοι και όλες στην απεργία στις 24 Νοεμβρίου 2016

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, η κυβέρνηση, μετά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό, φαίνεται να «φουλάρει» τις μηχανές της για να επιταχύνει την εφαρμογή των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές.
Αυτό σημαίνει:
– Την επίσπευση του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας της χώρας και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η ενέργεια, οι μεταφορές και το νερό εμπορευματοποιούνται πλήρως. Η χώρα μας παραδίδει τις πλουτοπαραγωγικές τα παραγωγικά της εργαλεία στους δανειστές και στο μεγάλο κεφάλαιο.
– Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των μισθών και των συντάξεων, την αύξηση της ανεργίας και τη γενίκευση της εργολαβικής, της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Μοιράζουν την εργασία σε περισσότερους για να μειώσουν πλασματικά την ανεργία και οδηγούν στη γενική φτωχοποίηση όλη την κοινωνία.
– Την ουσιαστική κατάργηση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με κύριες αιχμές τη διευκόλυνση των απολύσεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, την ουσιαστική ακύρωση του δικαιώματος της απεργίας και την επαναφορά της ανταπεργίας των εργοδοτών.
– Την αύξηση της φοροληστείας του λαού και την απώλεια της περιουσίας του από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Μοναδική ελπίδα αποτελεί το αυξανόμενο κίνημα παρεμπόδισης των πλειστηριασμών με σύνθημα ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ, στο οποίο πρέπει οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα να πρωτοστατήσουν.
– Τη μεγαλύτερη συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και κυρίως στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης και της απαγόρευσης των προσλήψεων. Βασικό εργαλείο προώθησης της νεοφιλελεύθερης αντίληψης περί επιτελικού κράτους αποτελούν οι μνημονιακές δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών του δημοσίου και της κινητικότητας που επιπροσθέτως θα ολοκληρώσουν και το «κούρεμα» των οργανικών τους θέσεων που ξεκίνησε το 2011.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Απέναντι στη γενική επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση και τους δανειστές, πρέπει να απαντήσουμε με πανεργατικό και παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης. Για ακόμα φορά, όμως, με κύρια ευθύνη της μνημονιακής, κυβερνητικής και εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και με την ανοχή των δυνάμεων του νοεμνημονιακού κυβερνητικού συνδικαλισμού, διέσπασαν το κοινό εργατικό μέτωπο για γενική απεργία στις 24 Νοέμβρη, κινδυνεύοντας να οδηγηθεί η εργατική τάξη της χώρας μας στην αποδοχή των τελεσμένων, χωρίς περιθώρια αντίστασης όπως ξανάγινε την άνοιξη με το ασφαλιστικό.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, καθώς και τους συνδικαλιστικούς επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους νέους και τις νέες, να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» στην απεργία στις 24 Νοέμβρη, η οποία μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της κλιμάκωσης των αγώνων για να μην περάσουν τα νέα μέτρα και να αρχίσει ξήλωμα του μνημονιακού καθεστώτος. Ενός καθεστώτος που επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τους ντόπιους συνεργάτες τους και οδηγεί στη συνεχή φτωχοποίηση του λαού, στη συρρίκνωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτωνκαι στη μετατροπή της σε αποικία χρέους και προτεκτοράτο των δανειστών.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016
και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11πμ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ
Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ

Πηγή: 

Κοινοποίηση άρθρου: