https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Να κηρύξει Απεργία-Αποχή η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Να κηρύξει Απεργία-Αποχή η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την επίδειξη των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού τα «έκανε θάλασσα» στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και απέτυχε στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα, επιχειρεί να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εκβιάζοντας τους εργαζόμενους με απολύσεις και διαθεσιμότητες! Με το ν.4820/2021, άρθρο 206, υποχρεώνει όλο το προσωπικό των ΟΤΑ, που εργάζεται σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία (ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, ΒσΣ, ΚΔΑΠμεΑ κ.λπ.) να εμβολιαστούν, ενώ με εγκύκλιό της, στις 10/8/2021, καθορίζει ότι από τις 16 Αυγούστου η μη συμμόρφωσή του θα έχει ως συνέπεια, την επιβολή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων και την απαλλαγή του εργοδότη από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας, δηλαδή μέχρι να εμβολιαστούν.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης, «βασιλικότερος του βασιλέως», επιχείρησε να επεκτείνει αυτό το μέτρο και στους εργαζόμενους των Βρεφονηπιακών Σταθμών, με τη μη ανανέωση των συμβάσεων 4 εργαζόμενων από το πρόγραμμα «Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΣΠΑ, γιατί δεν είχαν εμβολιαστεί και να επιρρίψει τις ευθύνες, στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, σε περίπτωση άσκησης αγωγών σε βάρος του δήμου από πολίτες! Αναγκάστηκε όμως, μετά τη γενική κατακραυγή, να τα πάρει όλα πίσω. Το μήνυμα όμως δόθηκε: Ή εμβολιάζεστε ή Απολύεστε!

Ως ΜΕΤΑ-ΟΤΑ δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρ των εμβολιασμών και θεωρούμε ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού αποτελεί ένδειξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και για τον διπλανό μας στη δουλειά, στη διασκέδαση σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα στερηθεί σε κανέναν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής και της επιφύλαξης. Τα εμβόλια, που είναι μια κορυφαία κατάκτηση της επιστήμης και της δημόσιας υγείας, πρέπει χορηγούνται μόνο με την ελεύθερη βούληση και σε καμιά περίπτωση ο εμβολιασμός δεν πρέπει να γίνεται εργαλείο για άσκηση εκβιασμών, που οδηγούν στην καταρράκωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση θέλει να μεταφέρει τις ευθύνες της στους πολίτες και να αποκρύψει από την κοινή γνώμη τη διάλυση όλων των δημοσίων υπηρεσιών, που επέφεραν οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές και που αφήνουν τη χώρα μας και τους πολίτες έκθετους σε οποιαδήποτε κρίση, όπως έγινε με την υγειονομική αλλά και την πρόσφατη με τις πυρκαγιές, όπου είδαμε το «δυνατό» και αυταρχικό κράτος στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων, αδύναμο να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και να διαφυλάξει το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της χώρας μας!

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση και για την αντιμετώπιση των εκβιασμών και την προστασία των συναδέλφων μας, όπως έχουμε υποχρέωση, θεωρούμε ότι η ΠΟΕ-ΟΤΑ πρέπει να κηρύξει Απεργία – Αποχή και να καλέσει όλους τους εργαζόμενους, εμβολιασμένους και μη, να μην καταθέσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης.

Να μην επιτρέψουμε τον διαχωρισμό των εργαζομένων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη στοχοποίηση των συναδέλφων που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η δική μας υποχρέωση είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ η ευθύνη της πολιτείας είναι η εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς, η ενίσχυση του ΕΣΥ και η θωράκιση της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και των έκτακτων καταστάσεων και όχι η τιμωρία των πολιτών και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων, όπως κάνει η κυβέρνηση.

15-08-2021
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: