https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Σε συνδικαλιστικό «βέρτιγκο» και σε ρόλο ασφαλίτη οι παρατάξεις ΣΥΝΑΝ και ΑΣΚ-ΟΤΑ!

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Σε συνδικαλιστικό «βέρτιγκο» και σε ρόλο ασφαλίτη οι παρατάξεις ΣΥΝΑΝ και ΑΣΚ-ΟΤΑ!

Διαβάσαμε, στις 22 Απρίλη, ανακοίνωση του Γενικού Συμβουλίου (ΓΣ) της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σχετικά με την απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του νομού Θεσσαλονίκης, για αναγνώριση της προϋπηρεσίας συναδέλφων του Δήμου Δέλτα, που είχαν γίνει αορίστου χρόνου με δικαστική απόφαση, χωρίς να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας, όπως γίνεται με τις 400 περίπου αιτήσεις συναδέλφων των δήμων του νομού που βρίσκονται σε αναμονή!

Παρατήρηση πρώτη: Πριν πληροφορηθούν οι εργαζόμενοι στη Τοπικη Αυτοδιοίκηση ποιες αποφάσεις πήρε το ΓΣ για τα προβλήματα που τους απασχολούν, μάθανε τι έγινε στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και μάλιστα μάθανε την μισή αλήθεια!

Παρατήρηση δεύτερη: Στη διαδικασία της συνεδρίασης του ΓΣ η πρόταση της ΣΥΝΑΝ δεν στηρίχτηκε από καμία παράταξη. Η εκ των υστέρων συναίνεση της ΑΣΚ-ΟΤΑ, αποτελεί πραξικοπηματική ενέργεια και μας προκαλεί εντύπωση. Μήπως η ΑΣΚ-ΟΤΑ ξεπληρώνει τα γραμμάτιά της για την αλληλοστήριξή τους και για την πραξικοπηματική εκλογή εκπροσώπου της στην Εκτελεστική Επιτροπή ή το αίμα νερό δεν γίνεται, λόγω της κοινής συνδικαλιστικής και πολιτικής πορείας των εκπροσώπων της ΑΣΚ με αυτούς της ΣΥΝΑΝ;

Παρατήρηση τρίτη: Καταγγέλλεται το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για μια ανακοίνωση που δεν έβγαλε και μια συναδέλφισσα, η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, ότι δήθεν είναι μέλος του. Οι συνάδελφοι της ΣΥΝΑΝ και της ΑΣΚ-ΟΤΑ ή έχουν πάθει «vertigo», και δεν ξέρουν τι κάνουν ή, το χειρότερο, χρησιμοποιούν ασφαλίτικες μεθόδους και βάζουν ταμπέλα σε συναδέλφο, όταν μάλιστα αυτή ούτε μέλος του ΜΕΤΑ είναι ούτε έχει εκτεθεί δημόσια ως υποψήφιά του σε συνδικαλιστικές αρχαιρεσίες για να γνωρίζουν τις συνδικαλιστικες της απόψεις και προτιμήσεις!

Ύστερα απ’ όλα αυτά αντιστρέφουμε την εκτίμηση που κάνουν στην ανακοίνωση. Όντως “…Μία ασύλληπτη και πρωτοφανής ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας με ισχυρή όμως δόση συνδικαλιστικής διαστροφής…” μόνο που αυτή βρίσκεται στην εν λόγω ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, καθώς και στις φαντασιώσεις και στις νυχτερινές ονειρώξεις των στελεχών της ΣΥΝΑΝ και της ΑΣΚ!

Και μία συμβουλή: Η ΣΥΝΑΝ χρησιμοποιεί την ΠΟΕ-ΟΤΑ για να στηρίξει την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Δέλτα, που είναι μέλος της και νομιμοποιεί μια ενέργεια του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του νομού Θεσσαλονίκης, η οποία αδικεί 400 συναδέλφους, αφού δεν τηρήθηκε η σειρά προτεραιότητας.

Αντί η ΠΟΕ-ΟΤΑ να στηρίζει την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των συναδέλφων και να απαιτεί την επίσπευση των διαδικασιών και τον πολλαπλασιαμό των συνεδριάσεων του ΥΣ, για να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία σε όλους και αντί να ζητήσει απ’ την κυβέρνηση την κατάργηση αυτής της γραφειοκρατικής διαδικασίας και την επαναφορά της διάταξης για να αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία με απλή διαπιστωτική πράξη, εμπλέκεται σε ένα θέμα που την εκθέτει στα μάτια των εργαζομένων, για καθαρά μικροπαραταξιακούς λόγους.

Συνάδελφοι της ΑΣΚ-ΟΤΑ και εσείς είστε υπόλογοι, πρωτίστως στα μέλη σας, αλλά και στους εργαζόμενους για την χείρα βοηθείας που προσφέρεται σε μια παράταξη που η ηγεσία της διακρίνεται στο ψέμα και την χυδαιολογία.

Πρόσφατη μάλιστα είναι η δημόσια συγγνώμη που ζήτησε κορυφαίο στέλεχός της, όταν αναγκάστηκε να γράψει στο προσωπικό του προφίλ στο FB ότι, “…εν γνώσει του έλεγε ψέματα…”, για το πρόσφατο τροχαίο που έγινε στην είσοδο της Βουλής και κατηγορούσε φιλική τους ιστοσελίδα, στα πλαίσια των εσωπαραταξιακών αντιθέσεων των φατριών της!

Το ίδιο κάνουν και οι σημερινοί επίγονοί του. Φαίνεται πως η ψευδολογία, η λασπολογία και οι εύκολοι χαρακτηρισμοί είναι ίδιον πολλών στελεχών αυτής της παράταξης και έχει καταγραφεί στο DNA τους!

Κατά κοινή ομολογία όμως είναι και τζάμπα μάγκες, αφού, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τη αλήθεια, τα στρίβουν! Είναι αυτό που λέει ο λαός μας: Να λέμε και καμιά χαζομάρα για να περνάει η ώρα μας!

Εμείς το μόνο που τους λέμε είναι: Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι!

24 Απρίλη 2021
Από το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

ΠΗΓΗ: ergasianet.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: