Μιλώντας πολιτικά για τα Κίτρινα Γιλέκα: Τι είναι και γιατί μας ενδιαφέρουν από Φίλοι/ Φίλες του κοινωνικού ανταγωνισμού

Το κείμενο που ακολουθεί (επισυναπτόμενο αρχείο pdf) αποτελεί την εισήγηση στην εκδήλωση «Μιλώντας πολιτικά για τα Κίτρινα Γιλέκα: Τι είναι και γιατί μας ενδιαφέρουν», που έγινε στη Νομική στις 29 Μαΐου 2019 από την ομάδα “Φίλες/ Φίλοι του Κοινωνικού Ανταγωνισμού”.

Η συγκεκριμένη ομάδα σχηματίστηκε μετά από κάλεσμα σε μερικούς συντρόφους και συντρόφισσες που εκτιμούσαμε ότι θα τους ενδιέφερε η έρευνα του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων και δεν αποτελεί πολιτική ομάδα ή συλλογικότητα. Κάποιες και κάποιοι από εμάς είχαμε βρεθεί στο παρελθόν σε συγκεκριμένες διαδικασίες και αγώνες, κάποιοι και κάποιες βρισκόμασταν για πρώτη φορά, χωρίς να έχουμε κοινές ιδεολογικές και πολιτικές απόψεις. Ως εκ τούτου οι συζητήσεις μας είχαν αρκετές διαφωνίες και συμφωνίες, το κείμενο της εισήγησης αποτελεί τους κοινούς τόπους των θέσεων και των συμπερασμάτων στα οποία καταλήξαμε. Θεωρούμε εξίσου σημαντικά τα ζητήματα που άφησαν ανοιχτά οι συζητήσεις μας, είτε λόγω διαφωνιών, είτε λόγω έλλειψης χρόνου για περαιτέρω επεξεργασία τους.

Φίλοι/ Φίλες του κοινωνικού ανταγωνισμού

Αρχεία:

κίτρινα_γιλέκα-web-pdf-colour.pdf

ΠΗΓΗ:https://athens.indymedia.org 

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;
Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up