https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις — Συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια

Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις — Συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια

Σε κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος καλεί η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας, όλο τον λαό, με συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 12 Μάη, στις 7 μ.μ., στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρει, «στόχος τους είναι να έχει επικυρωθεί μέχρι το ταξίδι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στις ΗΠΑ στις 16 Μάη και της συνάντησης που θα έχει με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν».

«Είναι η Συμφωνία που τον Οκτώβρη του 2021, ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, υπέγραψε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Α. Μπλίνκεν. Η επέκταση της λεγόμενης εταιρικής αμυντικής σχέσης και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που προβλέπεται από αυτή τη Συμφωνία, δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που ήδη ζει από πρώτο χέρι στην τσέπη του τον λογαριασμό της εμπλοκής. Αντίθετα, σηματοδοτεί την ακόμη βαθύτερη συμμετοχή στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων.

Είναι μια Συμφωνία επικίνδυνη! Επεκτείνεται αρχικά για πέντε χρόνια και στη συνέχεια επ’ αόριστον μετατρέποντας τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων! Αυτό μαρτυρά η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία για λογαριασμό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ήδη η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην πράξη με τις υποδομές στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα, στη Λάρισα και σε όλη τη χώρα να συμμετέχουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα στέλνει πολεμικό υλικό και προετοιμάζεται να στείλει και τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεών της, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες ασκήσεις-πρόβες πολέμου βρίσκονται σε εξέλιξη!

Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Όλοι στον αγώνα! Να σημάνει συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά!

Τώρα είναι ώρα για την παραπέρα κλιμάκωση της πάλης μας! Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των γυναικών, της νεολαίας σε πλατιά και μαζική εκστρατεία ενημέρωσης και κινητοποίησης του λαού ενάντια στην επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία. Δυναμώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας:

Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία!
Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!
Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!
Απαντάμε αποφασιστικά, συμμετέχοντας μαζικά στο συλλαλητήριο τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας!»

Εργατικά Συνδικάτα – Φορείς καλούν στα συλλαλητήρια ενάντια στη Συμφωνία για τις Βάσεις

Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούνται τις επόμενες μέρες από τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία και μαζικούς φορείς σε πολλές πόλεις της χώρας καλούν εργατικά Σωματεία και άλλοι φορείς.

Κάλεσμα συμμετοχή απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Φοιτητικοί Σύλλογοι. Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί όλα τα μέλη και όλους τους φίλους της στα Προπύλαια.

Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 6:15 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα  σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
  • Πλατεία Κοραή: Επιτροπή αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζόμενων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι γονέων
  • Ομόνοια: Σωματεία συνταξιούχων, Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, ΟΓΕ, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς της Αττικής

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο σημειώνει: «Η λεγόμενη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντική Συνεργασία (ΣΑΑΣ/MDCA) αναβαθμίζει τις ήδη υπάρχουσες αμερικανονατοϊκές βάσεις και υποδομές, στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο, στο Λιτόχωρο, στη Λάρισα. Ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να χρησιμοποιείται για τα ευρωατλαντικά συμφέροντα και σχεδιασμούς οποιαδήποτε στρατιωτική και πολιτική υποδομή, μετατρέποντας την χώρα μας σε στόχο αντιποίνων…»

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: «Να δυναμώσει τώρα η πάλη ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την περαιτέρω εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ…»

Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας: «Έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε τσιφλίκι των ΝΑΤΟϊκών, θέλουν τώρα με την νέα συμφωνία αυτή να επεκταθεί για τα επόμενα 5 χρόνια, να αναβαθμίσει τις ήδη υπάρχουσες Νατοϊκές βάσεις και υποδομές και να συνεχίσει να υπάρχει στο μέλλον χωρίς να χρειάζεται ανανέωση…»

Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής: «Μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις το Συνδικάτο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ…»

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: «Έχουµε την δύναµη, µέσα από την οργανωµένη πάλη µας να βάλουµε την σφραγίδα µας στις εξελίξεις. Να συµβάλλουµε ώστε να ανοίξει ο δρόµος για την πραγµατική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αµοιβαίου οφέλους µε άλλους λαούς…»

Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής: «Δυναμώνουμε την πάλη μας και απαιτούμε: Να αποσυρθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία! Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα! Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις!..»

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής: «Οι εργαζόμενοι και ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς…»

Σύλλογος Εργαζομένων στην Vodafone 360 Connect και λοιπές θυγατρικές: «Οι εργαζόμενοι έχουμε να χαράξουμε τον δικό μας δρόμο κόντρα σε όλους αυτούς που μας εμπλέκουν στις πολεμικές συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις…»

Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου: «Μαζικά οι εργαζόμενοι να απαιτήσουμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς…»

Ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, Στέφενσων, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ: «Οι Ναυτεργάτες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες και ξέρουν ότι για τους εφοπλιστές και τις κυβερνήσεις τους, ο εμπορικός στόλος αποτελεί το 4ο όπλο για τον ανεφοδιασμό στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές τους…»

Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Αττικής: «Οι έμποροι, οι βιοτέχνες, οι επαγγελματίες της Αθήνας, απαντάμε αγωνιστικά μπροστά σε αυτές τις επικίνδυνες εξελίξεις! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ…»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»: «Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ…»

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ): «Η συμφωνία αυτή κάθε άλλο παρά αμυντική είναι. Στην πραγματικότητα είναι μια επιθετική συμφωνία που σκοπό έχει να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες βάσεις της χώρας μας. Αποτέλεσμα της ενίσχυσης αυτής είναι η παραπέρα πολεμική εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενάντια στη Ρωσία. Δεν προστατεύουν τον Ουκρανικό λαό, ενώ εκθέτουν το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους, αφού γίνονται μαγνήτες θανάτου σε ενδεχόμενα αντίποινα…»

Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», ο Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος «Νίκος Πλουμπίδης», ο Σύλλογος ΕΒΕ Κορυδαλλού, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιστερίου.

Καλέσματα συμμετοχής σε κινητοποιήσεις στις 12 Μάη σε άλλες πόλεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) «καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες, τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις νέες μητέρες, τις μετανάστριες να δώσουμε μαχητικά το “παρών” στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και τα Σωματεία Ενάντια στην Ελληνοαμερικάνικη Συμφωνία για τις Βάσεις στις 12 Μάη στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 7 μ.μ.»

«Όλοι στο συλλαλητήριο ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις, την Πέμπτη 12 Μάη στις 19.00 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, τονίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Χανίων.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μάη στις 18.30 στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, απευθύνουν το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος – Τροφίμων και Ποτών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», ο Σύλλογος Ωρομισθίων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Καλούμε σωματεία, φορείς, οργανώσεις όλους τους εργαζόμενους της Ρόδου στην πικετοφορία τη μέρα της ψήφισης στη Βουλή της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας τη 12 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο πάρκο του Αη Γιάννη (Λαϊκά)», τονίζει η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης.

«Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!», απαιτεί η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλώντας σε κινητοποίηση την Πέμπτη 12 Μάη στις 19.00, πίσω από τον Άγιο Νικόλαο.

«Έξω η Ελλάδα από τα ιμπεριαλιστικά σφαγεία! Να αποσυρθεί τώρα η συμφωνία για τις βάσεις!», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο Νομού Ιωαννίνων, καλώντας στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 12 Μάη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

  

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

 

Συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, αποφάσισε η Επιτροπή Αγώνα των φορέων της Θεσσαλονίκης ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής μετά από κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ. Στο συλλαλητήριο καλεί και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.

Συλλαλητήρια από σωματεία και φορείς ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία προγραμματίζονται επίσης μεταξύ άλλων:

Την Τρίτη 10 Μάη:

— Στη Χίο, στις 7 μ.μ. στην είσοδο Απλωταριάς.

Την Τετάρτη 11 Μάη:

— Στη Λάρισα, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ταχυδρομείου.

— Στην Καρδίτσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

Την Πέμπτη 12 Μάη:

— Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο.

— Στο Αγρίνιο, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Δημάδη.

— Στον Βόλο, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

— Στη Βέροια, στις 6.30 μ.μ., στη πλατεία δημαρχείου.

— Στα Γιάννινα, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

— Στη Ζάκυνθο, στις 8 μ.μ., έξω από την παλιά νομαρχία.

— Στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

— Στην Ικαρία, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευδήλου.

— Στην Καλαμάτα, πικετοφορία στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

— Στην Κατερίνη, στις 7 μ.μ. στο Συντριβάνι – Πλατάνι

— Στην Κεφαλονιά, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου.

— Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ. στη κεντρική πλατεία

— Στη Μυτιλήνη, πικετοφορία στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς.

— Στη Νάουσα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

— Στην Πάτρα,  στις 7 μ.μ., μπροστά απ’ τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

— Στον Πύργο, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.

— Στην Ρόδο, στις 7 μ.μ., στο πάρκο του Αη Γιάννη (Λαϊκά).

— Στη Σάμο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καρλοβάσου.

— Στα Τρίκαλα, στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

— Στην Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., πίσω από τον Άγιο Νικόλαο.

— Στα Χανιά, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγοράς..

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: