https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΈΣ! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα και την οργανωμένη πολιτική δράση!

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΈΣ! Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα και την οργανωμένη πολιτική δράση!

Από το ΚΚΕ(μ_λ) λάβαμε και παραθέτουμε:
Ένα από τα πρώτα μέτωπα που άνοιξε το εκμεταλλευτικό σύστημα και η κυβέρνησή του απέναντι στο λαό και στη νεολαία, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την πανδημία, ήταν εκείνο των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Από τον περιορισμό των μετακινήσεων, τα sms και τα «εξοδόχαρτα» για οποιοδήποτε βήμα εκτός σπιτιού, μέχρι τους αυστηρούς ελέγχους και την τρομοκρατία που έσπερναν οι δυνάμεις καταστολής με κάθε ευκαιρία, επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανούς έκτασης και έντασης κύμα φασιστικοποίησης. Βεβαίως, είχε να πατήσει στο έδαφος που έστρωναν εδώ και χρόνια όλες οι αστικές κυβερνήσεις ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.

Το περσινό Πολυτεχνείο, αλλά και η 6η Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς, αποτέλεσαν πεδίο για εφαρμογή χουντικού τύπου αποφάσεων. Με πρόσχημα τον περιορισμό της πανδημίας, απαγορεύτηκε κάθε συνάθροιση άνω των τριών ατόμων, απαγορεύτηκαν κάθε είδους εκδηλώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα, για τις δύο αυτές επετείους, ενώ ορίστηκαν υπέρογκα πρόστιμα αρκετών χιλιάδων ευρώ για τους παραβάτες. Αυτοί που κλείνουν Νοσοκομεία, που βγάζουν σε «αναστολή» εργαζόμενούς, που αρνούνται τις προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, που τσαλαπατάνε το δικαίωμα στην περίθαλψη και την ασφάλιση, που είναι υπεύθυνοι για την εφιαλτική τροπή που έχει πάρει η πανδημία και στη χώρα μας, θέλησαν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές της δημόσιας Υγείας και να επιβάλουν στο κίνημα σιγή ασυρμάτου.

Δεν το κατόρθωσαν! Τα καλέσματα πολιτικών δυνάμεων και συλλογικοτήτων βρήκαν ανταπόκριση και, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, οι συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της χώρας. Βρήκαν όμως μπροστά τους έναν πάνοπλο και πολυπληθή μηχανισμό κρατικής τρομοκρατίας, που μόνο στόχο είχε την καταστολή. Οι συγκεντρώσεις χτυπήθηκαν, αγωνιστές κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν, συλληφθήκαν και έναν χρόνο μετά δέχονται κλήσεις για δίκες.

· Δίκη των συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη του 2020 στη Θεσσαλονίκη, που ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 14/9, αναβλήθηκε και αναμένεται η νέα δικάσιμος.

· Δίκη, στις 13 Οκτώβρη των τεσσάρων απ’ τους πέντε αγωνιστές που συνελήφθησαν στα Σεπόλια, μετά το χτύπημα της διαδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2020 στην Αθήνα.

· Δίκη στις 29 Νοέμβρη των 62 συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη του 2020 στην Αθήνα.

Πρόκειται ολοφάνερα για δίκες με ΠΟΛΙΤΙΚΟ περιεχόμενο. Τα κατηγορητήρια περί «διασποράς μολυσματικής νόσου» είναι, το λιγότερο, προσχηματικά. Πρόκειται για διώξεις με επιδίωξη την τρομοκράτηση του λαού και την επίθεση στα στοιχειώδη δημοκρατικά του δικαιώματα. Αλλά και ακόμη παραπέρα, πρόκειται για διώξεις που θέλουν να τρομοκρατήσουν οργανωμένες δυνάμεις της επαναστατικής Αριστεράς και που στοχοποιούν το δικαίωμα στην οργανωμένη πάλη. Αυτό ακριβώς φανερώνει ιδιαίτερα η δίκη των 62. Πρόκειται για μαζική δίωξη αγωνιστών που αντιστάθηκαν στις φασιστικού τύπου απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν από το σύστημα με πρόσχημα την πανδημία.

Οι 12 από αυτούς είναι σύντροφοί μας, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ(μ-λ), ενώ ένας ακόμη σύντροφός μας διώκεται για τη συμμετοχή του στη διαδήλωση της 17/11/20 στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ακριβώς ΠΟΛΙΤΙΚΟ είναι το περιεχόμενο των επερχόμενων δικών, αντίστοιχα ΠΟΛΙΤΙΚΗ θα πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δοθεί από το λαό, απ’ το κίνημα και την Αριστερά.

Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, κάθε αγωνιστή, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και συλλογικότητες να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράσταση τους στους διωκόμενους αγωνιστές, ώστε να ξεσηκωθεί ένα πλατύ, μαζικό κύμα συμπαράστασης που ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΩΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ!

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΔΕ ΛΥΓΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ!

ΠΗΓΗ: tsak-giorgis.blogspot.com 

Κοινοποίηση άρθρου: