https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Να σταματήσουμε το κυβερνητικό έγκλημα της «ανοσίας αγέλης»

Να σταματήσουμε το κυβερνητικό έγκλημα της «ανοσίας αγέλης»

Η Ολλανδία είναι μια ιμπεριαλιστική χώρα της ΕΕ, με πληθυσμό λίγο πάνω από 17 εκατομμύρια, την κυβερνητική εξουσία της οποίας διαχειρίζεται από το 2010 μια σκληρή δεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση με επικεφαλής τον Μαρκ Ρούτε. Μολονότι η πρωθυπουργία του είναι ακόμα μεταβατική (κοντεύουν να κλείσουν χρόνο, μετά τις εκλογές του περασμένου Μάρτη, τα παζάρια ανάμεσα σε τέσσερα κόμματα που συζητούν αν θα στηρίξουν την τέταρτη κατά σειρά κυβέρνηση Ρούτε) και μολονότι υπάρχουν «ζωηροί» αντιεμβολιαστές (κυρίως ακροδεξιοί, οπαδοί του Βίλντερς), ο Ρούτε δε δίστασε πριν από τις γιορτές να κηρύξει νέο λοκντάουν (τα γνωστά ψευτο-λοκντάουν, που δεν αφορούν τους χώρους εργασίας των καπιταλιστικών επιχειρήσεων).

Το έκανε από… κατασταλτική μανία, όπως ενδεχομένως νομίζουν διάφοροι οπαδοί της βιοπολιτικής στη χώρα μας; Το επιχείρημα είναι εξ ορισμού αστείο και γίνεται πιο αστείο αν αναλογιστούμε ότι τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ολλανδία ήρθαν σε σύγκρουση με τμήμα της εκλογικής τους πελατείας (οι μαγαζάτορες της εστίασης-διασκέδασης είδαν το πιο καλοστεκούμενο κομμάτι της πελατείας τους να «πετάγεται» μέχρι το διπλανό Βέλγιο -που δεν είχε λοκντάουν- για να ξεσκάσει).

Ο Ρούτε και οι σύμμαχοί του αποφάσισαν με ψυχρό πολιτικό υπολογισμό. Οι επιδημιολόγοι τους είχαν διαπιστώσει ότι υπήρχε έξαρση του πανδημικού κύματος με το στέλεχος Δέλτα. Εν αναμονή του στελέχους Ομικρον, με την πολύ πιο μεγάλη μεταδοτικότητα, εισηγήθηκαν το γνωστό λοκντάουν, ώστε να πέσει το κύμα του Δέλτα και να μπορέσουν μετά να διαχειριστούν το κύμα του Ομικρον, χωρίς να καταρρεύσει το σύστημα Υγείας και να προκληθούν ευρύτερα προβλήματα στην κοινωνία, επομένως και στην καπιταλιστική οικονομία.

Ανάλογος προβληματισμός στο επιδημιολογικό επίπεδο είχε εκφραστεί και στην Ελλάδα από τους κυβερνητικούς λοιμωξιολόγους και επιδημιολόγους, που έλεγαν ότι πρέπει να ρίξουμε τη διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, ώστε να μας βρει χαμηλά η παραλλαγή Ομικρον.

Tι έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τις ευλογίες της περιβόητης Επιστημονικής Επιτροπής; Το αντίθετο απ’ αυτό που υπαγόρευε η διακηρυγμένη πρόθεση «να ρίξουμε χαμηλά τη διάδοση της Δέλτα». Το αντίθετο απ’ αυτό που έκανε η ομογάλακτή της κυβέρνηση Ρούτε στην Ολλανδία (και άλλες ιμπεριαλιστικές κυβερνήσεις, μολονότι οι χώρες τους -λόγω σημαντικά υψηλότερου ποσοστού εμβολιασμού- δεν αντιμετώπιζαν τον εφιάλτη του τέταρτου κύματος που αντιμετώπιζε η χώρα μας, πρωταθλήτρια στις νοσήσεις, τις βαριές νοσήσεις και τους θανάτους). Το σύνθημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις γιορτές ήταν «ψωνίστε-διασκεδάστε», με τον ακροδεξιό τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανό-υπουργό να το διαλαλεί καθημερινά από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες με τις τσιρίδες του, σαν κράχτης επαρχιακής εμποροζωοπανήγυρης τη δεκαετία του ‘60.

Το αποτέλεσμα καταγράφηκε για πρώτη φορά στις 27 Δεκέμβρη και έκτοτε έγινε ρουτίνα. Οχι μόνο δεν έπεσε η διάδοση της Δέλτα, αλλά είχαμε επί μέρες παράλληλη έκρηξη της Δέλτα και της Ομικρον. Το γεγονός πέρασε στο ντούκου, μολονότι οι επιστημονικές ομάδες που αναλύουν τα λύματα, οι μόνες που έχουν αναπτύξει προβλεπτικά μοντέλα ισχύος μερικών ημερών (κυρίως αυτή του ΑΠΘ) ανακοίνωσαν ότι η αναλογία στα κρούσματα είναι 40% Δέλτα – 60% Ομικρον. Σαράντα τοις εκατό Δέλτα σε 35.000 κρούσματα την ημέρα σημαίνει 14.000 κρούσματα με την ιδιαιτέρως νοσηρή παραλλαγή Δέλτα, αριθμός ρεκόρ για ολόκληρο το τέταρτο κύμα. Επί μια βδομάδα, φτάνουμε σε περίπου 100.000 κρούσματα Δέλτα!

Μ’ άλλα λόγια, εκεί που έλεγαν ότι το τέταρτο κύμα έχει περάσει σε ύφεση, προκάλεσαν με την εγκληματική πολιτική τους μια νέα έξαρση μέσα στις γιορτές, παράλληλα με την ορμητική εισβολή της Ομικρον. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία άρχισαν να αυξάνονται (ετοιμάζουμε αναλυτική παρουσίαση γι’ αυτό το κρίσιμο ζήτημα) και τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται και η επιβάρυνση των λεγόμενων σκληρών δεικτών της πανδημίας (βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θάνατοι), που ήδη καταγράφονται στις εκθέσεις του ΕΟΔΥ το τελευταίο διήμερο.

Δεν κώλωσαν, όμως. Αφού έκρυψαν κάτω από το χαλί τη νέα έκρηξη της Δέλτα, υποδέχτηκαν με αναπεπταμένες σημαίες την Ομικρον, σαν… σωτηρία από την πανδημία. Σε ένα-ενάμιση μήνα η πανδημία θα έχει τελειώσει, άρχισε να τσιρίζει ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός! Το μήνυμα που άρχισε να κυκλοφορεί ήταν «κολλήστε να τελειώνουμε»!

Πουθενά στον κόσμο η Ομικρον δεν αντιμετωπίζεται ως ακίνδυνη. Αντίθετα, αντιμετωπίζεται ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της. Μόνο στην Ελλάδα, μια κυβέρνηση που εγκληματεί κατ’ εξακολούθηση, σπρώχνει τον κόσμο στο «κολλήστε να τελειώνουμε», υπηρετώντας ένα σχέδιο ανάπτυξης ανοσίας αγέλης, που θα αποδειχτεί αναποτελεσματικό και ως τέτοιο. Δεν μπορεί να αναπτυχθεί ανοσία αγέλης μέσω νόσησης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Και βέβαια, η σκόπιμη εγκατάλειψη κάθε περιορισμού θα φέρει εισαγωγές στα νοσοκομεία, βαριές νοσήσεις, διασωληνώσεις, θανάτους από την παραλλαγή Ομικρον, παράλληλα με τα ίδια φαινόμενα από την παραλλαγή Δέλτα.

Οσο είναι καιρός πρέπει να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Οταν ο κόσμος στριμώχνεται στους χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, η στοιχειώδης αυτοπροστασία δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα. Δεν μπορεί καν να καθυστερήσει τη διάδοση της ιδιαίτερα μεταδοτικής Ομικρον, η οποία δημιουργεί το εύκρατο κλίμα για τη διάδοση -έστω και σε χαμηλότερο βαθμό- της ιδιαίτερα νοσηρής Δέλτα.

Μιλώντας αυστηρά επιδημιολογικά και έχοντας συμβουλευτεί ειδικούς, λέμε με απόλυτη βεβαιότητα ότι μόνο η αργή διασπορά της Ομικρον μπορεί να οδηγήσει σε καταστολή της Δέλτα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά με την άμεση εφαρμογή ενός καθολικού λοκντάουν, που θα ανακόψει τη βίαιη διασπορά των παραλλαγών του ιού στη χώρα. Και βέβαια, πρέπει να προχωρήσει ο καθολικός εμβολιασμός, γιατί χωρίς αυτόν το έργο της συγκράτησης της διασποράς θα είναι συσίφειο. Το έχουμε δει στον ένα χρόνο από την έναρξη του εμβολιασμού. Οσο ο εμβολιασμός παραμένει σε οικτρό επίπεδο τόσο ο λαός μας εκτίθεται στον θανάσιμο κίνδυνο του κοροναϊού που δημιουργεί νέες μεταλλάξεις και νέες παραλλαγές με πολλές μεταλλάξεις.

ΠΗΓΗ: eksegersi.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: