https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Ο Δήμος Πατρέων καλεί σε μεγάλη κοινητοποίηση για τα ΑΜΕΑ- Τα απαλλάσσει από τα Δημοτικά Τέλη

Ο Δήμος Πατρέων καλεί σε μεγάλη κοινητοποίηση για τα ΑΜΕΑ- Τα απαλλάσσει από τα Δημοτικά Τέλη

Τα μεγάλα θύματα της σημερινής οικονομικής συγκυρίας είναι οι ανάπηροι.Με τα ΚΕΠΑ να κατακρεουργούν τα Αμέα ,με το να μειώνουν το ποσοστό αναπηρίας τους,τα οδηγούν σε σκοτεινές εποχές περασμένων αιώνων.

Περικοπές των συντάξεων τους και επιδομάτων,η ανεργία μαστίζει πλέον όλο και περισσότερο αυτή την κοινωνική ομάδα.

Δεν έχουν πλέον χρήματα να πληρώνουν την συμμετοχή τους στα φάρμακα.Πληρώνουν το 100% για χιλιάδες φάρμακα,εξετάσεις,θεραπείες ,που είναι εκτός συνταγογράφησης και του κανονισμού του ΕΟΠΥΥ.

Η Κυβέρνηση με την Ε.Ε. έχουν κάνει τον σχεδιασμό για όλες αυτές τις περικοπές ,ενώ προβάλλουν ένα προφίλ δήθεν αλτρουιστικό για την εξασφάλιση πενιχρού κοινωνικού εισοδήματος (200 ευρώ για τους παμπτωχους).

Τα ειδικά σχολεία έχουν τεράστιες ελείψεις σε υποδομές και προσωπικό,υπάρχει ζήτημα και ως προς την μεταφορά τους.Με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν εκτος ειδικής αγωγής

Η Δημοτική Αρχή παίρνει μέτρα προκειμένου να διευκολύνει όσο μπορεί σε αυτές τις συνθήκες την ζωή των Αμέα και των Οικογενειών τους . (Απαλλαγές από Δημοτικά Τέλη )

Ενόψει και της 3ης Δεκεμβρίου , καλεί τα Αμέα και τις οικογένειες τους να στηρίξουν

την ήδη αποφασισμένη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις 8 Δεκέμβρη και την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων, για κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Δεκέμβρη που θα

ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και να καταλήξει στο μόλο της Αγίου Νικολάου, με ενδιάμεσους σταθμούς και αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» και στα γραφεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου (Γούναρη 76).

Διεκδικούμε, μαζί με το λαό τις ήδη ψηφισμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:

Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κι άλλα.
Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση, άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Έκτακτο επίδομα στήριξης των ανέργων και των απόρων που λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα, ενόψει Χριστουγέννων. Κανένας πλειστηριασμός σε λαϊκό σπίτι.
Να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας. Άμεσα να δοθεί ο χώρος επί της Μανιακίου από το ΤΑΙΠΕΔ για τη δημιουργία παιδικού σταθμού. Την απόδοση στο Δήμο των 150 στρεμμάτων του παλιού σκουπιδότοπου στο Ριγανόκαμπο που κατέχει σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.
Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας: αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές.
Την αξιοποίηση του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, για τις ανάγκες της πόλης ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Να ανατραπεί το νομοθετικό πλαίσιο που καθιστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, στις οποίες προστέθηκε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Δημήτρης Πελεκούδας

Αντιδήμαρχος

Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής

και Πρόνοιας

Θόδωρος Τουλγαρίδης

Πρόεδρος Κοινωνικού Οργανισμού

Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ)

patranews.gr

 

Κοινοποίηση άρθρου: