https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Ο εθνικισμός σε Ελλάδα και Τουρκία πραγματικά δεν έχει σύνορα

Ο εθνικισμός σε Ελλάδα και Τουρκία πραγματικά δεν έχει σύνορα

Αναδημοσιεύουμε την συνέντευξη του εθνικιστή υπουργού Π. Καμμένου, που αποδεικνύει την διπλή επιθετικότητα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αποδεικνύει και πια είναι τα κύρια θύματά της. Είναι πρώτα από όλα οι πρόσφυγες και μαζί οι δύο εργατικές τάξεις που καλούνται να γίνουν αναλώσιμο υλικό στους αστικούς ανταγωνισμούς τους.

Στο γεύμα της εθνικής ενότητας, και στις δύο χώρες, το μενού είμαστε εμείς

Π.Καμμένος: «Την συμφωνία για τους πρόσφυγες την υπέγραψε η Τουρκία με ΕΕ και ΝΑΤΟ – Αυτούς απειλεί – Εμάς δεν μας τρομάζει»«Ο Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να στρέψει τις απειλές του προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, πλευρές με τις οποίες έχει υπογράψει συμφωνίες, και όχι στην Ελλάδα», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος σε τηλεοπτικό σταθμό πριν λίγο.

Ξεκαθάρισε όπως και ο πρωθυπουργός χθες ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου με ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και όχι κάποια τριτοκοσμική χώρα με ολοκληρωτικό καθεστώς που υποδεικνύει στους δικαστές τι απόφαση να πάρουν.

Πολύ σωστά επισήμανε το γεγονός ότι πρώτα απ’ολους θα πρέπει να απειλήσει ΕΕ και ΝΑΤΟ, ειδικότερα την ΕΕ που έκανε «δώρο» στην Τουρκία 3 δισ.ευρώ για να κρατάει τους πρόσφυγες στα εδάφη της.

Αναφερόμενος στις απειλές της Αγκυρας μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί και τα περί κατάργησης της συμφωνίας για τους πρόσφυγες είπε:

«Στο προσφυγικό η Τουρκία έχει τρεις ενεργές συμφωνίες. Μία με την Ελλάδα, για την επαναπροώθηση όσων δεν είναι πρόσφυγες, μία με την ΕΕ και μία με το ΝΑΤΟ, που προβλέπει ξεκάθαρα ότι όποιος διασώζεται εντός ελληνικών ή τουρκικών υδάτων επιστρέφει Τουρκία. Οταν η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα, πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στην ΕΕ, με την οποία έχει υπογράψει και έχει πάρει το ”χαρτζιλίκι” της, 3 δισ. ευρώ, αλλά και στο ΝΑΤΟ», είπε ο κ. Καμμένος,

«Οι απειλές του Ερντογάν θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους που έχει συμφωνήσει πέραν της Ελλάδος, θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις δημοκρατικές και ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες θέλει να συμμετέχει, η δικαιοσύνη δεν παίρνει κατευθυντήρια γραμμή από την εκάστοτε κυβέρνηση. Είναι ανεξάρτητη. Δεν μπορεί η Τουρκία, από τη στιγμή που αιτείται να γίνει μέλος της ΕΕ να μιλά για επαναφορά θανατικής ποινής, δεν μπορεί το 2017 να έχουμε βασανιστήρια και καταπάτηση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διωγμούς με την πρόφαση για συμμετοχή στο πραξικόπημα ανθρώπων που δεν είχαν καμία σχέση».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε ακόμη σε Τούρκους αξιωματικούς στις Βρυξέλλες, οι οποίοι υπηρετούν στο ΝΑΤΟ, που κάποια στιγμή βρέθηκαν χωρίς μισθό, με τα χρήματά τους να έχουν κατασχεθεί και τις οικογένειές τους να διώκονται στην Τουρκία, ενώ δεν είχαν εμπλοκή στο πραξικόπημα.

«Η απόφαση δεν μπαίνει στο αν οι Τούρκοι αξιωματικοί είχαν πάρει μέρος στο πραξικόπημα, αλλά στο αν σε περίπτωση που σταλούν πίσω θα έχουν την αντιμετώπιση που προβλέπεται από τη Χάρτα της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που τριτοκοσμικά ελέγχει τους δικαστές, αλλά με μία δημοκρατική κυβέρνηση»

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις Ερντογάν, ότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε υποσχεθεί κάτι διαφορετικό από αυτό που έγινε τελικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, είπε ότι καταδικάζουμε το πραξικόπημα και οποιαδήποτε κίνηση εναντίον εκλεγμένης κυβέρνησης. Αλλά είναι διαφορετικό αυτό και άλλο το να ζητάς από μία κυβέρνηση, προκειμένου να εκδώσεις κατηγορούμενους, να εφαρμόζει τη Χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να έχουν δίκαιη δίκη».

Όταν ρωτήθηκε ο ΥΕΘΑ για το ενδεχόμενο η Τουρκία να στείλει βάρκες με μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου, απάντησε: «Τότε το ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται, ζητά μέσω της Frontex να σταλούν πίσω στην Τουρκία και η ΕΕ ζητά από την Τουρκία να εφαρμόσει τη συνθήκη που έχει υπογράψει. Δεν είναι ελληνικό θέμα, αφορά την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».

«Ο Ερντογάν απείλησε τη Γερμανία. Σε λίγες ημέρες θα πάει η Μέρκελ εκεί, να δούμε τι θα της πει. Οπως πρέπει να δούμε τι θα πει και στις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ» (πηγή pro news.gr)

Αυτοί που στείλανε τους τρεις στρατιώτες να σκοτωθούν το 1996, πνίγουν και διαπραγματεύονται τους νεκρούς πρόσφυγες, ετοιμάζουν τη νεολαία για νέες θυσίες και νέα επεισόδια.
Για να μην υπάρξουν άλλοι νεκροί, στρατιώτες εργάτες ή πρόσφυγες κοινό, διεθνιστικό αντιπολεμικό και εργατικό κίνημα και στις δύο πλευρές του Αιγαίου ενάντια σε κεφάλαιο, κράτη και στρατούς.Εμείς ως Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση θυμίζουμε:http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/05/blog-post_86.html
Δεν υπάρχει για μας κανένα εθνικό συμφέρον. Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα να υπηρετήσουμε και για αυτό να θυσιαστούμε. Δεν πολεμάμε για τα συμφέροντα τους. Το παρόν και μέλλον μας καθορίζεται μόνο με όρους ενός ανεξάρτητου εργατικού διεθνιστικού κινήματος, με τους κοινούς αγώνες της εργατικής τάξης εναντίον της αντεργατικής πολιτικής, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

 Πηγή

Κοινοποίηση άρθρου: