https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Ο Μητσοτάκης κάνει δώρο στον Τραμπ την Αγορά των F 35: κόστος πτήσης 44.000 Δολάρια την ώρα!

Ο Μητσοτάκης κάνει δώρο στον Τραμπ την Αγορά των F 35: κόστος πτήσης 44.000 Δολάρια την ώρα!

Πανηγυρίζουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια γιατί ο Κ.Μητσοτάκης υποσχέθηκε στον Τραμπ την αγορά των αεροσκαφών F 35
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας:
Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνει “πως όταν τα οικονομικά μας το επιτρέψουν θα αγοράσουμε και F-35”!
Ένα αεροπλάνο που το ωριαίο κόστος χρήσης του είναι 44.000 δολάρια!

Ενόψει της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου σημειώνει ότι Ελλάδα και ΗΠΑ βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ και πως η χώρα μας είναι αξιόπιστος σύμμαχος της Αμερικής και περιμένει αυτό να επιβεβαιωθεί όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις.

«Μπορούμε να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο την αμυντική μας συνεργασία, παραδείγματος χάριν στον τομέα των drones. Και θα ξεκινήσουμε επίσης τη συζήτηση ώστε να αποκτήσουμε, σε βάθος χρόνου και όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, αεροσκάφη F-35. Η ψήφιση της νομοθεσίας East Med Act αποτελεί ιστορική εξέλιξη.

Πόσο κοστίζει όμως η προμήθεια των αμερικανικών F 35;
Γράφαμε πρόσφατα:
Στο Βέλγιο, που ήταν η τελευταία χώρα που τα προμηθεύτηκε κόστισαν 70 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ το καθένα.
Στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία προσφέρονται 100.000.000 δολ.
Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πρέπει να προμηθευτεί τουλάχιστον μια μοίρα αεροσκαφών, δηλαδή 12 μαχητικά.
Δηλαδή ο λαός πρέπει να πληρώσει 840.000.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛ (σε τιμές Βελγίου) η 1,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Δολ. (σε τιμές Ελλάδας)
Ο τότε Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος τόνιζε την αναγκαιότητα 30 αεροσκαφών.
Δηλαδή για ένα κόστος της τάξεως των 3 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛ (3.000.000.000 δολ).
Αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό κόστος καθώς χρειάζονται επιπλέον ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ σε:
αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των πολεμικών βάσεων. Εν προκειμένω απαιτούνται νέα υπόστεγα για τα F35. Τεράστιο είναι το κόστος των Όπλων που θα φέρει το νέο μαχητικό που θα καθοριστεί από το είδος των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχει.σημαντική παράμετρος είναι και η εκπαίδευση των πιλότων στο αεροσκάφος νέας γενιάς.
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ!
Η καθεστωτική προπαγάνδα τονίζει ότι η προμήθεια των νέων πολεμικών αεροσκαφών απαιτούνται για να εξασφαλιστεί ισορροπία στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα να απαντηθεί η προμήθεια των αντίστοιχων πολεμικών αεροσκαφών από την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα F35 δεν είναι Ανιχνεύσιμα. Όμως ούτε τα F35 έχουν τη δυνατότητα να ανιχνεύουν και εντοπίζουν τα άλλα F35.Επίσης, δεν είναι τυχαίες οι αναφορές τους στις επιτυχίες της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας που εφοδιασμένη με τα εξελιγμένα πολεμικά αεροσκάφη F35 δεν είχε κανένα πρόβλημα με την Αεράμυνα του Ιράν και της Συρίας.
Και οι δύο χώρες είναι εφοδιασμένες με τα Ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S300!
Παρόμοια συστήματα έχει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στην Κρήτη.
Το συμπέρασμα είναι ότι παρά την προμήθεια των F35 θα απαιτηθούν επιπλέον ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ για την προμήθεια ακόμη πιο εξελιγμένων αντιαεροπορικών συστημάτων…

Ποιος κερδίζει από αυτόν το φαύλο κύκλο του πολέμου και του επικίνδυνου ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού;Οι Πολεμικές Βιομηχανίες των ΗΠΑ, της Ρωσίας και των Ευρωπαϊκών χωρών.
Ποιο είναι το συμπέρασμα για τους λαούς του Αιγαίους
Ούτε οι προνομιακή συμμαχία με την Αμερική του Τραμπ, ούτε η αντίστοιχη στρατηγική συμμαχία με την Ρωσία του Πούτιν είναι η λύση…
Ούτε το ΝΑΤΟ εξασφάλισε την Ειρήνη ανάμεσα στα δύο σημαντικά κράτη για την Νοτιοανατολική πτέρυγα του…, που μπορεί να συνεργάζονται στο Πόλεμο εναντίον των Προσφύγων, στον πόλεμο τρομοκράτησης των λαών και στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αλλά συγκρούονται για τον έλεγχο του Αιγαίου και της Κύπρου, τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα!
ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

-ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Κυβερνήσεις, Αμερικανός πρέσβης, καθεστωτικά ΜΜΕ και στρατιωτικό κατεστημένο αγχώνονται να μας πείσουν ότι τους έχουμε ανάγκη.
Ότι μόνο αυτοί -εξασφαλίζοντας βεβαίως τεράστια κέρδη και προνόμια- μπορούν να μας εξασφαλίσουν την ευημερία και την ειρήνη.
Αποδεικνύεται όμως ότι όλοι αυτοί μας χειραγωγούν και μας παραπλανούν, ότι πίσω από τα καλέσματα “εθνικής ενότητας” κρύβουν τα σχέδια πλουτισμού και κερδοφορίας τους.
Αυτά τα επιχειρηματικά κέρδη, αυτά τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα απαιτούν αγορές όπλων και Προσλήψεις Μισθοφόρων, μας επιβάλλουν τις τρομοκρατικές τους Συμμαχίες και τους Άξονες του Πολέμου.
Συνδέοντας τον κοινωνικό πόλεμο με τη βαρβαρότητα του Ιμπεριαλιστικού ολέθρου και τις επεμβάσεις.

Να ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ τις Πολεμικές προετοιμασίες: Η καλύτερη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και η μεγαλύτερη συμβολή στο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει την πρωτοβουλία να απευθύνει μήνυμα αγώνα για την συγκρότηση ενός Μαζικού και Μαχητικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς του Ελληνικού Κράτους, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΝΕΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ Η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΟΒΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος).
Αρνούμαστε οποιαδήποτε συμμετοχή στους βρώμικους πολέμους και τις επεμβάσεις τους.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΔΕ ΘΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ:
ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΔΥΚ
ΤΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ
ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ-ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ
Να διαλυθούν ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες. ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό. Απαιτούμε καμία εμπλοκή των στρατιωτών και συνολικά του Ελληνικού Στρατού για τη φύλαξη της βάσης.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

ΠΗΓΗ:http://diktiospartakos.blogspot.com 

Κοινοποίηση άρθρου: