https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΧΟΡΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΣΤΗΣΕ ΧΟΡΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και η τρομοκρατική ηγεσία του βαθέως κράτους του Ισραήλ σέρνουν τον χορό του θανάτου, διακατεχόμενοι από την ίδια θανατολατρική διαστροφή…

 Όποιος δηλώνει ότι είναι υπέρ της Χαμάς ή του βαθέως κράτους του Ισραήλ και όχι υπέρ του Ισραηλινού και Παλαιστινιακού λαού συγχρόνως που υφίστανται και τη Χαμάς και το βαθύ κράτος, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτεί

 Κλεάνθης Γρίβας

11/11/2023

 

 

«Όλα είναι αλληλένδετα: πόλεμος, τρομοκρατία, αστυνομικό κράτος, παγκόσμια οικονομία, οικονομική λιτότητα, οικονομική απάτη, διεφθαρμένες κυβερνήσεις, φτώχεια και κοινωνική ανισότητα, αστυνομική βία, Αλ Κάιντα, ISIS, παραπληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης, ρατσισμός, πολεμική προπαγάνδα, όπλα μαζικής καταστροφής, η μόνιμες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, η ποινικοποίηση της πολιτικής, η CIA, το FBI, η κλιματική αλλαγή, ο πυρηνικός πόλεμος, η Φουκουσίμα, η πυρηνική ακτινοβολία, τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, η συμμαχία Κίνας-Ρωσίας, η Συρία, η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ, ποικίλες ψευδείς σημαίες, η αλήθεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001….

Απαιτείται μια συνολική κατανόηση αυτής της παγκόσμιας κρίσης, και μια αντιστροφή του κύματος του πολέμου, με τη δημιουργία ειρήνης, την εγκαθίδρυση κοινωνικής δικαιοσύνης και πραγματικής δημοκρατίας».

καθηγητής Michel Chossudovsky

Global Research, 11 Ιανουαρίου 2023

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τα εγκλήματα πολέμου «είναι εγκλήματα»μόνο όταν διαπράττονται από δυνάμεις  που θεωρούνται «εχθρικές», αλλά «δεν είναι εγκλήματα» όταν διαπράττονται από δυνάμεις που θεωρούνται «φιλικές». Αυτό το διπλό σχιζοφρενικό κριτήριο επιτρέπει να διαιωνίζονται επ’ άπειρο τα εξουσιαστικά εγκλήματα. Γιατί τα εγκλήματα πολέμου είναι εγκλήματα ανεξάρτητα από ποιόν διαπράττονται.

 Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και το τρομοκρατικό Βαθύ Κράτος του Ισραήλ, διακατεχόμενοι από την ίδια θανατολατρική διαστροφή, έχουν στήσει ένα εφιαλτικό χορό του θανάτου, θερίζοντας τα αιώνια θύματα κάθε εξουσιαστικής σύγκρουσης: τους αθώους αμάχους – γυναίκες και άνδρες, παιδιά και ηλικιωμένους, που είναι εγκλωβισμένοι σ’ ένα κύκλο της κόλασης.

Όπως γράφει η Hanin Majadli στην ιστορική ισραηλινή εφημερίδα Haaretz:

 «Για έναν κάτοικο της Γάζας δεν έχει σημασία ποια λέξη χρησιμοποιεί ο ελεύθερος κόσμος ή το Ισραήλ, για να περιγράψει τον θάνατο που πνίγει και σκοτώνει τον ίδιο και την οικογένειά του μετά την επέμβαση… Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τώρα».

Ποιος διεστραμμένος (αν) εγκέφαλος σκαρφίστηκε την αποκρουστική σύλληψη της «αναλογικότητας στην αντίδραση» ως δικαιολογία του μαζικού εγκλήματος κάθε εξουσίας;

Τί σημαίνει «αναλογικότητα» ως απάντηση σε ένα έγκλημα;Αυτοί θα δολοφονούν 10 και εμείς άλλους 10; Αυτοί θα επιδίδονται σε 10 βιασμούς και εμείς σε άλλους 10; Αυτοί θα σκοτώνουν 10 παιδιά και εμείς άλλα 10; Αυτοί θα κατεδαφίζουν 10 κτίρια (κατοικίες, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς) και εμείς άλλα 10;

Και πώς κλείνει αυτός ο κύκλος του αίματος, του θανάτου και της καταστροφής, αν όχι με τον θρίαμβο του θανάτου και της καταστροφής;

Ποια «αναλογικότητα» εφαρμόστηκε από του συμμάχους με τους ανελέητους στρατηγικούς βομβαρδισμούς (ευφημισμός που σημαίνει βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών και όχι στρατιωτικών στόχων) της ναζιστικής Γερμανίας, που ήταν πολλαπλάσιοι απ’ αυτούς στους οποίους επιδόθηκε το ναζιστικό καθεστώς; Ποια «αναλογικότητα» εφαρμόστηκε στον ατομικό βομβαρδισμό της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945;

Το βιβλίο του A. C. Grayling με τίτλο «Ανάμεσα στις Νεκρές Πόλεις» (Κασταλία, Αθήνα, 2006, σελ. 343-403), αποτελεί μια μακάβρια αναλυτική καταγραφή των φρικαλεοτήτων που συνεπάγονται οι πόλεμοι που γίνονται εξαιτίας γεωπολιτικών συμφερόντων και των «στρατηγικών βομβαρδισμών».

Στις 22 Φεβρουαρίου 1942, ο σερ Άρθουρ Χάρρις, φανατικά προσκολλημένος στην ιδέα της επίτευξης της νίκης με την καταστροφή των πόλεων του εχθρού (λόγος για τον οποίο απέκτησε το προσωνύμιο «Χάρρις ο Βομβαρδιστής»), ανέλαβε την βρετανική Διοίκηση Στρατηγικού Βομβαρδισμού (δηλαδή, τη Διοίκηση που ήταν αρμόδια για τον βομβαρδισμό κατοικημένων περιοχών, με μαζικούς βομβαρδισμούς εξολόθρευσης αμάχων και κτιριακών εγκαταστάσεων, με βομβαρδισμούς με «χαλιά» βομβών, και όχι χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους), επισημοποιήθηκε η χρήση του βομβαρδισμού των αστικών κέντρων, με βάση το δόγμα του Χάρρις ότι «στόχος είναι ο άμαχος εχθρικός πληθυσμός. Θα κερδίσουμε τον πόλεμο κατά των Ναζί, ισοπεδώνοντας τις γερμανικές πόλεις». Δόγμα το οποίο αποδέχθηκε αμέσως μετά, η βρετανική Κυβέρνηση Πολέμου(με επικεφαλής τον Ουίνστων Τσώρτσιλ που είχε αναλάβει στις 10 Μαΐου 1940) και το Επιτελείο Αεροπορίας που αποφάσισαν την καταστροφή ΟΛΩΝ των γερμανικών πόλεων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, με σκοπό την μετατροπή της Γερμανίας σε αγροτική χώρα.

Αυτή η θανατολατρική μέθοδος υιοθετείται σήμερα από το βαθύ κράτος του Ισραήλ εναντίον των 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων του απέραντου στρατοπέδου συγκέντρωσης των Παλαιστινίων προσφύγων της Γάζας (στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί, εν πολλοίς παρά τη θέλησή τους,γιατί κανένας δεν γίνεται πρόσφυγας οικειοθελώς), και όχι εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Ας σημειωθεί ότι το Ισραήλ ενίσχυε ποικιλοτρόπως την Χαμάς προκειμένου να εξαλείψει την επιρροή της Οργάνωσης Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του Γιασέρ Αραφάτ, ενός καιροσκόπου «επαγγελματία τουρίστα» στις πολυτελείς αυλές των δικτατορικών αραβικών καθεστώτων,ενός «αρχηγού» ιδιοτελούς και διεφθαρμένου, όπως αποδεικνύεται από την διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ των «συντρόφων» του πάνω από το φέρετρό για το μοίρασμα της εξουσίας και της περιουσίας του που υπολογίζεται σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Αλλά επίσης και από το γεγονός ότι «μόλις πέθανε ο Αραφάτ, πριν ακόμα κι από την κηδεία του, πρώτη μέριμνα της πολιτικής ηγεσίας του Αμπού Μάζεν και του Αμπού Αλά ήταν η “αποζημίωση” της χήρας του,[στην οποία ο Αραφάτ χορηγούσε εν ζωή 20 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να διαμένει πολυτελώς στο Παρίσι]. Η συμφωνία υπογράφτηκε στο Παρίσι στις 10 Νοεμβρίου 2004 μεταξύ της συζύγου του Αραφάτ Σούχα, της ηγεσίας της ΟΑΠ και της Παλαιστινιακής Αρχής, με τη μεσολάβηση του Ζακ Σιράκ,και προέβλεπε ετήσια καταβολή 22 εκατομμυρίων δολαρίων».

(Κάρλο Πανέλλα: Η Ιστορία των Ισλαμικών Καθεστώτων, 1914-2006. Ωκεανίδα, 2007 σελ. 321)

▪▪▪▪▪▪

 

Μακρόν: «Καμία δικαιολογία για τους συνεχιζόμενους ισραηλινούς βομβαρδισμούς γυναικών και βρεφών στη Γάζα

 Στις 10 Νοεμβρίου 2023, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στο BBC ότι:

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της Γάζας από το Ισραήλ. Μια κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε το Ισραήλ… Η Γαλλία αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά και ζητά τη διακοπή των βομβαρδισμών στη Γάζα.

Defacto – σήμερα, οι άμαχοι βομβαρδίζονται – defacto. Μωρά, γυναίκες, και ηλικιωμένοι βομβαρδίζονται και σκοτώνονται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό και καμία νομιμότητα. Επομένως, προτρέπουμε το Ισραήλ να σταματήσει».

(HAARETZ – 11 Νοεμβρίου 2023 – https://www.haaretz.com/israel-news/2023-11-11/ )

▪▪▪▪▪▪

 

Η απάντηση του Νετανιάχου στον Μακρόν, θυμίζει ένα μακάβριο παζάρεμα θανάτου («όχι εμείς, οι άλλοι»):

«Η ευθύνη για τη ζημιά [!] σε αμάχους ανήκει στη Χαμάς-IK/IS και όχι στο Ισραήλ. το Ισραήλ μπήκε σε αυτόν τον πόλεμο επειδή μια τρομοκρατική οργάνωση δολοφόνησε βάναυσα εκατοντάδες Ισραηλινούς και απήγαγε περισσότερους από 200. [Ισλαμικό Κράτος – IS ή Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας – ISIS]

Ενώ το Ισραήλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει να βλάψει τους αμάχους και τους καλεί να εγκαταλείψουν τη ζώνη μάχης – η Χαμάς-ISIS κάνει ό,τι μπορεί για να τους αποτρέψει από το να καταφύγουν σε ασφαλείς ζώνες και τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

Η Hamas-ISIS κρατά ομήρους –γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους– κάτι που είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η Hamas-ISIS χρησιμοποιεί σχολεία, τζαμιά και νοσοκομεία ως αρχηγεία τρομοκρατίας. Τα εγκλήματα που διαπράττει σήμερα η Χαμάς-ISIS στη Γάζα θα διαπραχθούν αύριο στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να καταδικάσουν τη Χαμάς-ISIS και όχι το Ισραήλ».

(Haaretz, 11/11/2023 – Ο Νετανιάχου απαντά στον Μακρόν: Η Χαμάς-ISIS ευθύνεται για τους θανάτους αμάχων στη Γάζα

Και ο εφιαλτικός χορός του θανάτου συνεχίζεται.

 

Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τώρα

Η Hanin Majadli,θέτει την τραγωδία στις πραγματικές της βάσεις τονίζοντας ότι:«Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τώρα»

«Όλη η συζήτηση για το αν αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι γενοκτονία, σφαγή ή εθνοκάθαρση, για το αν γι’ αυτό ευθύνεται η Χαμάς ή το Ισραήλ – όλα τα ερωτήματα και οι συζητήσεις επισκιάζονται από το μέγεθος του θανάτου και της καταστροφής και της απώλειας ζωών στη Γάζα τις τελευταίες εβδομάδες.

Για έναν κάτοικο της Γάζας δεν έχει σημασία ποια λέξη χρησιμοποιεί ο ελεύθερος κόσμος ή το Ισραήλ, για να περιγράψει τον θάνατο που πνίγει και σκοτώνει τον ίδιο και την οικογένειά του μετά την επέμβαση.

Τα «επιτεύγματα» του πολέμου για την ανατροπή της Χαμάς περιλαμβάνουν τώρα πάνω από 10.000 νεκρούς , στην πλειονότητά τους άμαχους πολίτες. Περίπου χίλιες οικογένειες έχουν αφανιστεί εντελώς – άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένοι και ένας τρομακτικός αριθμός περισσότερων από 4.000 παιδιών σκοτώθηκαν».

 (Haaretz – 11 Νοεμβρίου 2023 – HaninMajadli:Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα τώρα )

Κάτοικοι της Γάζας αναζητούν θύματα στα ερείπια μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων στη Λωρίδα. Φωτο: Mohammed Talatene / DPA

ΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ “ΗΓΕΤΕΣ” ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

(«Όλα τα ζώα είναι ίσα. Αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα»)

 Zougla.gr – 07-11-2023

https://www.zougla.gr/kosmos/chamas-o-politikos-igetis-tis-organosis-me-tous-gious-tou-se-polyteles-xenodocheio-sto-katar/

 «Οι συνθήκες διαβίωσης έγιναν αφόρητες τον τελευταίο μήνα για τον πληθυσμό της Γάζας καθώς το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς, αλλά οι ηγέτες της Χαμάς ζουν πλουσιοπάροχα.Στη φωτογραφία, ο ηγέτης της οργάνωσης της Χαμάς με τους γιους του ζουν σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Κατάρ.

 Την ώρα που η πλειοψηφία των κατοίκων της πυκνοκατοικημένης Λωρίδας της Γάζας ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης υπό την απειλή του θανάτου λόγω του πολέμου που έχει ξεσπάσει στην περιοχή, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, ζουν σε πανάκριβα ξενοδοχεία, επαύλεις και πολυτελείς ουρανοξύστες, με τις περιουσίες ορισμένων ν’ ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.

 Σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση της Πρεσβείας του Ισραήλ στις ΗΠΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρία από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, οι Μούσα Αμπού Μαρζούκ, Χαλίντ Μασάλ και Ισμαήλ Χανίγιε έχουν έκαστος καθαρή περιουσία άνω των τριών δισ. δολαρίων!

Η πρεσβεία υποστηρίζει ακόμη ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών της Χαμάς ανέρχεται σε 1 δισ. δολάρια, που την καθιστά τη δεύτερη πλουσιότερη τρομοκρατική οργάνωση του πλανήτη μετά τον ISIS».

(Yair Netanyahu – φωτογραφία: AVSHALOM SHOSHANI, FLASH90)

 

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ «ΠΟΛΕΜΑ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΦΛΟΡΙΝΤΑ

Ο Yair Netanyahu«βιώνει» τον πόλεμο στα «χαρακώματα» της Φλόριντα.

(Κι εδώ: «Όλα τα ζώα είναι ίσα. Αλλά μερικά είναι πιο ίσα από τα άλλα»)

 JERUSALEM POST – 31 Οκτωβρίου 2023

https://www.jpost.com/j-spot/article-770792

 «Η απουσία του YairNetanyahuαπό το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου, έχει τραβήξει την προσοχή, ειδικά αν ληφθεί υπόψη η κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εφέδρων και η εν εξελίξει εθνική κρίση. Οι βρετανικές εκδόσεις, η DailyMail και οι Times έχουν παρουσιάσει συνεντεύξεις με στρατιώτες των IDF που έχουν προσφερθεί εθελοντικά στις εφεδρείες, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τη μη-κατάταξη του Yair Netanyahu κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου.

Η DailyMail αφιέρωσε ένα άρθρο στην αποκάλυψη του αμφιλεγόμενου παρελθόντος του Yair Netanyahu και επέκρινε την απόφασή του να μείνει στο MiamiBeach από τον Απρίλιο, αφού έλαβε εντολή από τον πατέρα του να σταματήσει να δημοσιεύει εμπρηστικό περιεχόμενο στα social media. Αντίθετα, οι έφεδροι εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, τις οικογένειές τους, ακόμη και αναβάλλουν το μήνα του μέλιτος για να υπερασπιστούν τη χώρα τους».

 

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΣΟΝ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ

Ο πόλεμος είναι η πιο εφιαλτική εκδήλωση της ανθρώπινης καταστρεπτικής επιθετικότητας. Στρέφεται ευθέως εναντίον της ζωής, της λογικής, της ηδονής, του πολιτισμού και της δημοκρατίας. Και, συνεπώς, μπορεί να ασκεί έλξη μόνο σε νεκρόφιλους, παράλογους, ανοργασμικούς βάρβαρους και αντιδημοκράτες.

Παροξυσμική εκδήλωση της βίαιης κυριαρχίας του ερπετικού τμήματος του ανθρώπινου εγκεφάλου επί του φλοιού. Πυρηνικό σύμπτωμα μιας οικουμενικής διανοητικής διαταραχής του ανθρώπινου είδους. Και εφιαλτική έκφραση της παράνοιας που πλημμυρίζει την αιματοβαμμένη ιστορία του εγγενώς σχιζοφρενικού ανθρώπινου είδους, η οποία απορρέει από μια στρεβλή και κακοφορμισμένη αφοσίωση σε μια σημαία, σ’ έναν αρχηγό, σε μια θρησκεία, σε μια πολιτική πεποίθηση και τα σύμβολά τους,  ο πόλεμος«ποδοπατάει την άνοιξη, αποκεφαλίζει την προσδοκία και σέρνει στο σφαγείο όλες τις ελπίδες» (Αλμπερτ Αϊνστάιν), επιτρέποντας στο παράλογο να πάρει την εκδίκησή του από τη λογική.

Η πίστη σε μια δήθεν «ιερή» υπόθεση αποτελεί πλασματική επικάλυψη μιας ανύπαρκτης αυτοπεποίθησης κι ενός χαμένου αυτοσεβασμού. Ο εθνικιστικός και ο θρησκευτικός φανατισμός,ιδεολογίες των κρατικών εξουσιών, είναι η αποδοτικότερη και διαρκέστερη πηγή μαζικού ενθουσιασμού. Και οι φανατικοί διαχειριστές τους είναι ειδικοί στη μετατροπή του  προσωπικού τους κενού, της προσωπικής τους αποτυχίας και του καταβυθισμένου Εγώ τους σε «ιερή» συλλογική υπόθεση.

Όσο πιο αρρωστημένη ιδέα έχει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, τόσο μεγαλύτερη επιθυμία τον διακατέχει να αποδίδει την απόλυτη τελειότητα στη φυλή, το λαό, το έθνος, τη θρησκεία, το κόμμα του και τα σύμβολά τους. Και προσκολλάται σ’ αυτά τα υποκατάστατα με φανατισμό προκειμένου να εκτοπίσει το αποτυχημένο και μισητό Εγώ του, αδιαφορώντας πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που μπορούν να προκύψουν για ολόκληρη την κοινωνία όταν η υστερία του φανατισμού τείνει να αναχθεί σε παράγοντα καθορισμού των αντιδράσεών της.

Το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι επιδοκιμάζουν τις τυχοδιωκτικές και επικίνδυνες ενέργειες ορισμένων ευφάνταστων ηγετών που ανάγουν τις αρρωστημένες φαντασιώσεις τους σε κεντρικό παράγοντα της διαμόρφωσης της εξωτερικής πολιτικής μιας χώρας, δίνοντας αφορμές που μπορούν να οδηγήσουν στην εμπλοκή της σε πολεμικές αναμετρήσεις, σημαίνει απλώς ότι «θα πρέπει να έχει λασκάρει κάποια βίδα στον ανθρώπινο νου» και ότι «η φλέβα της παραίσθησης που διατρέχει την ιστορία μπορεί να οφείλεται σε κάποια ενδημική μορφή παράνοιας που είναι εγγενής στα κυκλώματα του ανθρώπινου εγκέφαλου». (Άρθουρ Καίσλερ).

Παρά την κατηγορηματική διαβεβαίωση του Ηρόδοτου ότι «κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να διαλέγει τον πόλεμο αντί την ειρήνη», η συναισθηματική πανούκλα του εθνικισμού και της πολεμοκαπηλείας σαρώνει εξακολουθητικά την επιφάνεια του πλανήτη, και σέρνει διαρκώς τα κράτη στον χωρίς επιστροφή δρόμο της στρατιωτικής σύγκρουσης.

Άτομα στερούμενα ευθυκρισίας και ορθοφροσύνης, αναδεικνύονται σε παράγοντες ικανούς να αποσταθεροποιούν τις διεθνείς σχέσεις, να δυναμιτίζουν την ειρήνη σε οποιαδήποτε περιοχή προκαλώντας στρατιωτικές συρράξεις, ισοπεδώνοντας κατοικημένες περιοχές και θερίζοντας ανθρώπινες ζωές,  ανοίγοντας έναν δρόμο που είναι σπαρμένος μόνο με πτώματα και ερείπια.  Κι αυτό θέτει πολλά κρίσιμα ερωτήματα για τη διανοητική υγεία του ανθρώπου και της κοινωνίας εν συνόλω.

Όμως αυτά, ίσως αποτελέσουν αντικείμενο ενός άλλου σημειώματος…

Κλεάνθης Γρίβας

11 Νοεμβρίου 2023

ΠΗΓΗ: ertopen.com 

Κοινοποίηση άρθρου: