Ο Τσίπρας που θα καταργούσε τα ΜΑΤ, τα ενισχύει με επιπλέον προσωπικό

Διαταγή για την ενίσχυση των ΜΑΤ εξέδωσε η ΓΑΔΑ, με την απόσπαση 100 αστυνομικών, προκαλώντας αντιδράσεις.

Η διαταγή, που προήλθε με εντολές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και εκδόθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, προκάλεσε αναστάτωση για τον εξαναγκαστικό τρόπο επιλογής τους από «αποψιλωμένες υπηρεσίες», αλλά και την επιλεκτική εξαίρεση όσων υπηρετούν στη φρούρηση ευπαθών στόχων και προσώπων, ανάμεσά τους και πολλά κυβερνητικά στελέχη

«Από εκεί που θα καταργούσαν τα ΜΑΤ, καταργούν άλλες υπηρεσίες για να ενισχύσουν τα ΜΑΤ» υποστηρίζουν ένστολοι συνδικαλιστές, αναφερόμενοι στην προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ περί κατάργησης των ΜΑΤ. Η ενίσχυση με 100 αστυνομικούς σημαίνει, τυπικά, τη δημιουργία 5 διμοιριών, αλλά ουσιαστικά επιχειρείται η ενίσχυση των αποδυναμωμένων διμοιριών, καθώς οι περισσότερες ξεμένουν με 12-15 αστυνομικούς, από 25 άτομα.

Την ίδια ώρα, ένστολοι καταγγέλλουν τον «εκβιαστικό» τρόπο απόσπασης των 100 αστυνομικών, ανεξαρτήτως επιθυμίας τους, με τον διοικητή της κάθε υπηρεσίας να έχει το προνόμιο της επιλογής. Επιπλέον, ένστολοι συνδικαλιστές, αναφέρουν ότι τα ΜΑΤ στελεχώνονταν κυρίως από νέους αστυφύλακες που έβγαιναν από τις αστυνομικές σχολές και λάμβαναν την απαιτούμενη εκπαίδευση, ενώ τώρα παρατηρείται μια πρόχειρη ενίσχυση με ανεκπαίδευτους αστυνομικούς άνω των 25-27 χρόνων προκειμένου να ενταχθούν σε μία υπηρεσία με ειδικές δυσκολίες και κινδύνους.

Σημειώνεται ότι τα ΜΑΤ αριθμούν 1.650 αστυνομικούς με 49 διμοιρίες ΥΜΕΤ και ΥΑΤ.

Η διαταγή απόσπασης

Η διαταγή ζητά από διάφορες αστυνομικές διευθύνσεις να αποστείλουν τα στοιχεία των αστυνομικών που επιθυμούν να αποσπαστούν στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

«Σε περίπτωση που δεν προκύψουν επιθυμούντες για την στελέχωση της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, παρακαλούμε όπως μέχρι την ως άνω ημερομηνία έκαστη Υπηρεσία μας γνωρίσει στοιχεία ενός Υπαστυνόμου και ενός Αστυφύλακα (πλην την Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής η οποία θα προτείνει δύο Αστυφύλακες, που να πληρούν τις προϋποθέσεις», αναφέρει ακόμη η διαταγή.

iefimerida.gr

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Γίνεται ο πρώτος που θα σχολιάσει στο άρθρο "Ο Τσίπρας που θα καταργούσε τα ΜΑΤ, τα ενισχύει με επιπλέον προσωπικό"

Αφήστε ένα σχόλιο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί.


*


Πατήστε για κοινοποίηση
Κρύψε την κοινοποίηση
Scroll Up