https://ikariologos.gr/oroi-xrisis/
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας καλούν την Τετάρτη στα Προπύλαια σε συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία!

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αθήνας καλούν την Τετάρτη στα Προπύλαια σε συλλαλητήριο ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία!

Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια — Συλλαλητήριο ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στις σχολές την πανεπιστημιακή αστυνομία κόντρα στη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας

Συλλαλητήριο ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στις σχολές την πανεπιστημιακή αστυνομία κόντρα στη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας διοργανώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια.

Αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει μέχρι στιγμής οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας του ΕΚΠΑ, Παντείου, Τοπογράφων Μηχανικών, ΣΕΜΦΕ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μεταλλειολόγων, Νέας Φοιτητικής Εστίας του ΕΜΠ.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Εδώ και δυο εβδομάδες οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ερχόμαστε αντιμέτωποι με την προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει στις σχολές μας την πανεπιστημιακή αστυνομία σε ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΑΠΘ κόντρα στη θέληση της πανεπιστημιακής κοινότητας. Οι φοιτητές μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, καταφέραμε να αποτρέψουμε την είσοδό της, κάνοντας ξεκάθαρο πως η αστυνομία δεν έχει θέση στη σχολή μας, δυναμώνοντας ταυτόχρονα τον αγώνα για τα δικαιώματά μας στις δωρεάν σπουδές, στην στέγαση και ενάντια στην ακρίβεια.

Η απάντηση της κυβέρνησης μπροστά στις ανάγκες και τα αιτήματα των φοιτητών ήταν για ακόμη μια φορά αστυνομικές δυνάμεις και όξυνση της καταστολής. Για να καταπνίξει κάθε φωνή διεκδίκησης και αμφισβήτησης της αντιλαϊκής πολιτικής και να “προστατέψει” το Πανεπιστήμιο-επιχείρηση που είναι ξένο προς τις ανάγκες των φοιτητών!

Ως Φοιτητικός Σύλλογος καταδικάζουμε την άγρια, απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής με γκλοπ, χημικά, κρότου λάμψης και αστυνομική αύρα, απέναντι σε φοιτητές και φοιτήτριες που διαδήλωναν στα Προπύλαια ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό φοιτητών το Σάββατο 17/9. Καταδικάζουμε, ακόμα, την απαράδεκτη και επικίνδυνη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ την Παρασκευή 16/9 απέναντι σε φοιτητές και νεολαία σε συναυλία εντός του ΑΠΘ! Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους φοιτητές δεν θα περάσει!

Στα δίκαια αιτήματά μας η κυβέρνηση απαντά με τις προκλητικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, για ελάχιστες νέες εστίες και μάλιστα με νοίκια σε ορισμένες πόλεις και την πενιχρή αύξηση του στεγαστικού επιδόματος κατά 41 ευρώ το μήνα, τη στιγμή που η ακρίβεια θερίζει και τα νοίκια εκτοξεύονται.

Είμαστε αποφασισμένοι και δεν κάνουμε πίσω!

Δεν θα επιτρέψουμε να δίνονται 30 εκατομμύρια στην ΟΠΠΙ αντί για αναβάθμιση των υποδομών του Ιδρύματός μας, δωρεάν στέγαση, δωρεάν συγγράμματα, προσλήψεις καθηγητών. Αυτά είναι που λείπουν από τους φοιτητές και το Πανεπιστήμιό μας και όχι η Αστυνομία!

Διεκδικούμε:

Να αποχωρήσουν οι δυνάμεις καταστολής από τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Να καταργηθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία. Καμία σκέψη για εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στη σχολή μας.
Να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών. Έκτακτο κρατικό κονδύλι για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες του Πανεπιστημίου. Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακινήσεις, βιβλία, αναλώσιμα, φοιτητικό internet. Κατάργηση κάθε είδους διδάκτρων. Ούτε σκέψη για νοίκια στις εστίες.
Μηνιαίο φοιτητικό επίδομα 300 ευρώ για όσους νοικιάζουν. Αξιοποίηση αδιάθετων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση όσων έχουν ανάγκη. Να αξιοποιηθεί η περιουσία των Ιδρυμάτων και κενά κτίρια του Δημοσίου για την κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών στην ευθύνη του κράτους. Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών εστιών με κρατική δαπάνη.
Το πτυχίο να είναι η μοναδική προϋπόθεση για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια. Μείωση των τιμών σε βασικά είδη, στο ρεύμα, στη θέρμανση, στα καύσιμα. Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.
Όλοι στο μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 21/9 στις 19.00 στα Προπύλαια!».

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr 

Κοινοποίηση άρθρου: